altin gunum var yardimci olurmusunuz?

bir çeşit mutlaka salata tarzı bişey olmalı...kısır veya patates salatası yada mercimek köftesi, makarna salatası, yada rus salatası gibi..
bir tane kek veya brovni olmalı...
bir tuzlu olmalı, mesela poğaça veya susamlı mini simitler...
tatlı olarak bişey olmalı, şerbetli gül tatlısı hoş görünür...

proftirol
ebrulikek
irmik tatlısı
mercimek köftesi
pancar turşusu salatası
sadrazam lokumu
çatal kurabiye ıspanaklı börek
elmalı turta:46:

bence güzel menü ama karra sana kalmış

bence altın günlerin cankurtarıcısı kısırdır. Kısır olmazsa olmaz, salata çeşitleri, yeşil salata yapabilirsin irice yeşillikleri hazırlayıp, yoğurtlu salata çeşidi de 1 tane olmalı, karalahanalı ya da havuçlu +mayonez+yoğurtlu bi salata yapabilirsin,
kek ya da browni olmalı, benim tercihim havuçlu kek , kışın en güzel kek bu bence...
yine güzel bi kış sebzesi ıspanaktan ıspanaklı börek yapabilirsin ya da ıspanaklı kiş... mükemmel olur
başkaaaa bi kurabiye ve sütlü tatlı çeşidi de koyabilirsin

Kalabalık mısınız? Bence de bir salata mutlaka yapmalısınız. hatta 2 çeşit salata 1i yoğurtlu mayonezli diğeri de kısır mercimek köftesi olabilir. ya da patatesli havuçlu bir salata var üzerine yoğurt koyuluyor onu tekte yapabilirsiniz. sultan lokumu, etimek tatlısı, ıslak kurabiye bir sürü alternatif var. seçmesi yapmaktan daha zor bence :26:

proftirol
ebrulikek
irmik tatlısı
mercimek köftesi
pancar turşusu salatası
sadrazam lokumu
çatal kurabiye ıspanaklı börek
elmalı turta:46:

bence güzel menü ama karra sana kalmış

profiterolu kendiniz mi yapiyorsunuz
ablaminda misafirleri gelicek benden profiterol tarifi istedi her tarife guven olmuyor kremasinida kendiniz mi yapiyorsunuz..profiterolun tam tarifini yazar misiniz

benimde haftaya perşembe yapması zor gelmiyo da seçmesi zor
ben sanırım salata olarak ya patates ya da makarna salatası yapıcam ama büyük ihtimal patates olur geçen hafta kısır yedik :)
Katmer poğaça yapmayı düşünüyorum
Ağlayan pasta
Baklava yufkasından börek
Gül şeklinde kalıplarım var onlardan mini kek
Bi çeşitte kurabiye yaparım zaten yeni hamileyim çok bişey yapamıycam malesef

Profiterol tarifi soran arkadaş burada elossanın mutfağı var onun profiterolünü tavsiye ederim harika oluyor geçen günde yapmıştım çok beğendiler

benimde haftaya perşembe yapması zor gelmiyo da seçmesi zor
ben sanırım salata olarak ya patates ya da makarna salatası yapıcam ama büyük ihtimal patates olur geçen hafta kısır yedik :)
Katmer poğaça yapmayı düşünüyorum
Ağlayan pasta
Baklava yufkasından börek
Gül şeklinde kalıplarım var onlardan mini kek
Bi çeşitte kurabiye yaparım zaten yeni hamileyim çok bişey yapamıycam malesef

Profiterol tarifi soran arkadaş burada elossanın mutfağı var onun profiterolünü tavsiye ederim harika oluyor geçen günde yapmıştım çok beğendiler

tesekkur ederim. az buluyosunuz ama baya fazla seyler yapicakmisiniz annemlerin gunde 2 tuzlu bi tatli kurali var .D

Geçen hafta benim de misafirlerim geldi, benim zaman sorunum olduğundan kısır ya da patates salatası gibi bir ikram tercih edemedim. Evden zaten 6'da çıkıyorum sabah, önceki geceden de yapsam tadı değişir diye endişelendim.

Sonuç olarak;
Patatesli börek
Tahinli-cevizli kurabiye
Çörekotulu tuzlu kurabiye
Etimek pastası
Yapsak sarması yaptım.

Ayrıca Efser nickli hanım çok güzel bir etimek salatası tarifi paylaştı, Nevreste'nin mutfağında da vardı galiba. Ona da bakabilirsiniz. Oldukça şık sunumlu bir salataydı.

Back
X