altın hesabı hk fikri olan?

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.204
114
688
39
merhaba arkadaşlar uzun süredir araştırıyorum ama kafam çok karıştı ya ben aradığım bilgiye ulaşamadım ya da ben derdimi anlatamıyorum.
öncelikle benim şuan birkaç bileziğim var. 2 banka ile konuştum bozdurup nakit alıyorlar. bozduruldugu için ben zararmı ediyorum bu durumda? misal 100 gr altın alış 10.000 tl satış 9.000 tl ise banka benden 9.000 tlyemi alıyor? yani ben ha kuyumcuya gidip bozdurdum ha bankaya fark etmiyor mu?çok karışık bir durum yada ben anlamıyorum.bankacılar tarafından üçkağıda gelmek istemiyorum 1 kuruş zarar etmek istemiyorum. anlatmak istediğimi umarım anlatabilmişimdir.

Bankaların alışları daha düşüktür kuyumcuların alışlarına göre, yani bankaya bozdurursanız zararınız daha fazla olur ama her halükarda bozdururken zaten zararda olacaksınız biliyorsunuz, kuyumcuya bozdurursanız komisyon oranı, belli ücret adı altında kesinti yapmazlar..

Aslında açık olur mu bilmiyorum ama durum şöyle, bileziğinizin değeri 1000 TL olsun, nakite 950 TL ye çevirdiniz..
Gram altın almak istiyorsunuz, altının gramı alış:91.xx satış:92.xx dir, satın almak istediğinizde yine yüksek fiyattan alacaksınız..

Bu arada Ons bu aralar çok geriledi yani altın fiyatları çok düşük ve altın bozdurmak için iyi bir dönem değil bence ama altın almak için de çok iyi bir dönem..

Eğer bilezikleriniz önce nakite sonra gram altına değil de, bilezikleri gram altına çevirme yöntemiyle hesaplatabilirseniz bankada o da iyi olur derim..

Son düzenleme:
Merbur'a katılıyorum. Bileziklerinizi bozdurup paraya değil ancak gram altına çevirmeyi düşünebilirsiniz. Mesela finansbank'ın belirli şubeleri fiziki olarak altını haftanın belirli günlerinde sizden alıyor ve hesabınıza gram olarak geçiriyor. Hesabınızda bunu gram olarak görüyorsunuz.
Ben Finansbankla çalıştığım için oradan örnek veriyorum. Şu an bankanın ALTIN (GRAM) Alış Fiyatı : 91,762885 TL / ALTIN (GRAM) Satış Fiyatı : 92,616033 TL
Yani aldığınız fiyatla sattığınız arasında 0,85 TL gibi gram bazında fark var.
Aşağıdaki örneği size bankadan altın alıp satmanın neden karlı olduğunu daha iyi anlatabilmek için veriyorum.
Yukarıda bankanın şuanki alış ve satış fiyatları ile verdiğim bilgiden yola çıkarsak;
Finansbanktan bir çeyrek ziynet altın gramajında (çeyrek altın=1,75 gram) alış yaptığımızı düşünelim:
Banka Altın Satış fiyatı 92,616033 TL/gr
1 çeyrek altın: 1,75 gr
Bankadan 1,75gr'Lık altın alsaydık 162,07 TL'ye alacaktık. (92,616033x1,75)
Bankaya 1,75gr'lık altın satsaydık 160,58 TL'ye satacaktık.
Bankada alış ve satışımız arasında 1,49TL'lik fark olacaktı.

Kuyumcudan fiziki olarak aldığımız ziynet altın fiyatlarına bakarsak
Çeyrek ziynet altın Şuanki kuyumcu satış fiyatı: 154,62
Alış fiyatı:148,28 TL
Kuyumcuda alış ve satışımız arasında 6,34 TL'lik fark olacaktı.

Yani bankadan daha pahalıya aldığımızı düşünsekte alış ve satış arasındaki fark bankalarda daha az. Uzun vadede yatırım olarak düşünüyorsanız bankada tutun derim. Yalnız bankaya mutlaka hesap işletim ücreti olup olmadığını sorun bazı bankalar altın hesaplarından hesap işletim ücreti alabiliyor.
Umarım sizin için karışık olmamıştır.

Şuan altınlarınızı paraya çevirmeyin. Altının önümüzdeki günlerde kendini toparlayacağı düşünülüyor. Bu biraz sabır işi sabreden kazanır.

anladım tşk ederim
zaten çeyrek ve yarımlarımı bileziğe dönüştürdüm orda baya bi zarar ettim ne yazık ki şimdi bankaya koyarkende zarar etmeyeyim istiyorum. altın fiyatları yükseldiğinde yapayım o zaman. sizce hangi banka en iyidir bu konuda? hesap işletim ücreti falan almayan hangileridir fikriniz varmı? çalştıgınız bankanın koşulları neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…