Altin meselesi

tatlicadiecem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2015
5
2
36
39
merhaba sevgili bayanlar,

uzun zamandir takip ediyorum üye olmak ve konu acmak bugüne nasipmis.
Simdi benim sorum aileniz erkek abiniz veya kardesiniz varsa ona daha fazla altin takip siz kiz oldugunuz icin daha az takip ayrimcilik yapildimi ?

Yanitlariniz icin tesekkürler

Benim ailem orta yolu bulurdu ikimiz için. Fakat bana yapılanlardan fazlasını yapsalardı bile hiç dert etmezdim o zaman ki maddi durum neyse onu yaptılar der geçerdim.

eşimin ailesi yaptı Ayrımcılık.
Bilezik sayısı eşit 2tane ama gram ve tutar farklı.
Bize taktıkları 200lira kızlarına taktıkları 10katı

Altin abiye değilde geline takilir ve tabiki size takilandan daha fazla olur. Biz 3 kiz kardeşiz babam hepimize 1 bilezik damatlarada künye takti. Künye tabiki katki olsun diye takildi:KK48:

Konu sahibi konuyu biraz daha açar misin?
Altini erkek tarafi yapar. Yani şimdi geline 3 bilezik takildi diye sen de 3 bilezik mi istiyorsun ailenden?

Orta yolu bulacaklarına inanıyorum.
Bizde ama zamanla ne olur bilemem

konu sahıbı ;sende gelın oldugunda ,esının aılesının durumu neyse sana onu takarlar
ben aılemden hıc altın ıstemedım hele hele gelıne ne takıldıysa aklıma bıle gelmedı ...

Erkek tarafı elbette daha fazla takacak.ailenizden degil kayinpeder tarafindan beklentiye girmelisiniz

merhaba sevgili bayanlar,

uzun zamandir takip ediyorum üye olmak ve konu acmak bugüne nasipmis.
Simdi benim sorum aileniz erkek abiniz veya kardesiniz varsa ona daha fazla altin takip siz kiz oldugunuz icin daha az takip ayrimcilik yapildimi ?

Yanitlariniz icin tesekkürler
Bizde hic öyle birsey olmadi ailem bana 10 bilezik takti erkek kardeşimede 10.bizde hic bir zaman kiz erkek cocugu ayirimi yapmadilar

geline daha çok takılır erkek tarafı olarak.
bize de bizi alanlar çok takar gerçi ben onu da görmedim

Ben sacma buluyorum benim ailem bsnada kardesimede ayni altini takti.ben kizima niye dsha az takayim ogluma daha cok sacma ikiside evladim. Eşit takmaktan yanayim.

Ben sacma buluyorum benim ailem bsnada kardesimede ayni altini takti.ben kizima niye dsha az takayim ogluma daha cok sacma ikiside evladim. Eşit takmaktan yanayim.
Bu fikre Katılıyorum. Ben takmayayım el taksın. Bilmem zoruma giderdi heralde öyle yapılsa. Bizde Eşit oldu Takı, düğün vs bir şekilde denklik sağlandı.. Sonuçta belki karşı taraf çocuklarına hiçbişi takmamaktan yana belki de.. Bu durum benim ailemi niye bağlasın ya da zorla mı taktıracaklar?

Bence Ben kizima ne yapiyorsam oğlumada aynisini yaparim ikiside benim canim kanim sonuç ta nasıl ayırabilirim ki? Niye oğluma daha fazla takıp kızıma daha az takayım saçma bence
Aynen öyle bana ailem 10 tanentakti dugunde dugundem sonrada etn az 5 bilezik almistir annem bana evli oldugum halde.hic bir zaman yok kizimdir yapmam demedim.erkek kardesim evli dgil ama altinlari hazir ve benim.kasada sayisi grami herseyi ayni. Ki fazla.bile olsa.birsey demem ben.demek istedigim insan nasil ayrim.yapar aklım almiyor... belki kizima hic birsey takmicak damat tarafi.durumu olmiyabilir ben.cocuklarima.esit davranirim.her konuda bende oyle.gördüm.ailemden

Babam Nişanda 30000 tl lik Burma bilezik düğünümde 12000 tl değerinde pırlanta Yüzük aldı ev verdi ayrıca erkek kardrşim daha evlenmedi ama 17000 tl civarında altın Zincirli 5 ibi yerdesi bide 100 gr bilezik hazır duruyo ama tabi ki tek taş beş taş alırlar bana da eşim aldı seti mi falan Erkeğe biraz daha fazla olabilir zoruma gütmez çünkü bana da Fazlasıyla yaptı saolsun diyecek bi lafım yok

Konuda bir soru sorulmuş ama cevaplarda insanlar bana bilmem kaç milyarlık altın aldılar bana bilmem kaç bilezik taktılar

konu size ne kadar altın taktılar olmadığına göre bunları neden uzun uzun anlatiyorsunuz anlamadım yani

hele bir tanesi aynı şeyi 10 mesajda yazmış

keşke görgü de takılabilen bişey olsaydı

bizim oralarda geline kendi kızlarından daha çok takarlar.
Benim erkek kardeşim yok bilemiyorum ama sanırım ailem şöyle yapardı.
Bana taktıkları kadar geline takarlardı. Geline daha fazla takılması gerektiği için de kalan kısmı erkek kardeşimin tamamlamasını beklerlerdi. Sonuçta yine de geline daha fazla takılırdı :)

Benim oğlum var, kızım da olursa (süper olur) eşitlerim aldıklarımı. İlla takı olarak değil, alınan eşyalarla birlikte tüm düğün giderleri olarak.
Ancak düğünleri arasında çok fazla zaman geçer de maddi durumum kötüleşirse ve ilk evlenene yaptığımı ikinciye yapamazsam da anlayış beklerim. Sonuçta hayat planlandığı gibi gitmiyor her zaman.

Back
X