ama ben niye yapamıyorum:((

esmuzo

Aşkbizimkisigerisihikaye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
189
2
116
Muğla
ya kızlar yaa yemekleri güzel yapıorum tatlılarıda çok şükür ama hamur işine gelince beceriksiz biri oluyorum:96:
en sevdiğim hamur işi poğaça dır amma velakin yapamıyorum yaaa:52:
bitane kolay bi tarif buldum mayasızmış yapiim dedim olmadı hamuru çok sert oldu soğuduktan sonra yenmedi yani anlıycağınız:50:
ben sizlerden yardım istiyorum nasıl yapıosunuz? ne koyuyosunuz içine ? nasıl yumuşak oluyo ?
şu kulak memesi olayınıda bi çözsem iyi olacak buarada :90:
deneyimlerinizi bekliyorum çok sevgili hanımlar:71:

canım mayasız hamur işi yaparsan sert olur.Yumuşak olmasını istiyorsan maya ve süt kullanmalısın.

Benim her zaman yaptığım tarifim şöyle

1 bardak süt
1 bardak su
1 bardak sıvı yağ
1 paket kuru maya(dr oetker)
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un

Kuru mayayı,bir miktar un ile hamuru yoğuracağın kapta karıştır(3-4 bardak un tahminen)
Bu un karışımının ortasını havuz gibi açıp ılık olan su ,süt ve sıvıyağ karışımını dök.(Sıcak olmayacak)
Havuzun etrafınada tuzu ve şekeri serpiştir.
Sonra havuzun içerisini parmak uçlarınla yavas yavas karıştır.Bulamaç kıvamını alacaktır.
Sonra etrafındaki unlarıda alarak ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğur.
Az önce verdiğim un ölçüsü yetmeyebilir.Bu durumda yavas yavas un ilavesi yaparsın.Eğer hamurun sert olursa ılık süt ile yumuşatabilirsin tekrar.
Dediğim gibi hamuru hafif ele yapışacak şekilde iyice yoğur.
Sonra üzerini örtüp ılık bi ortamda 45 dk kadar mayalansın.
Sonra hamurdan parçalar koparıp içerisine istediğin malzemeyi koyup tepsiye diz.
Hamur yapışkan bir hamur olacağı için açılması kolay olsun diye sıvı yağ kullanabilirsin tezgahta.
Tepsiye dizdiğin poaçaları yumurta sarısı ile yağla ve bi yarım saat de tepside mayalansın.
Sonra önceden ısıtılmış fırında 170*180 derecede pişir.

Afiyet olsun :56:

canım mayasız hamur işi yaparsan sert olur.Yumuşak olmasını istiyorsan maya ve süt kullanmalısın.

Benim her zaman yaptığım tarifim şöyle

1 bardak süt
1 bardak su
1 bardak sıvı yağ
1 paket kuru maya(dr oetker)
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un

Kuru mayayı,bir miktar un ile hamuru yoğuracağın kapta karıştır(3-4 bardak un tahminen)
Bu un karışımının ortasını havuz gibi açıp ılık olan su ,süt ve sıvıyağ karışımını dök.(Sıcak olmayacak)
Havuzun etrafınada tuzu ve şekeri serpiştir.
Sonra havuzun içerisini parmak uçlarınla yavas yavas karıştır.Bulamaç kıvamını alacaktır.
Sonra etrafındaki unlarıda alarak ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğur.
Az önce verdiğim un ölçüsü yetmeyebilir.Bu durumda yavas yavas un ilavesi yaparsın.Eğer hamurun sert olursa ılık süt ile yumuşatabilirsin tekrar.
Dediğim gibi hamuru hafif ele yapışacak şekilde iyice yoğur.
Sonra üzerini örtüp ılık bi ortamda 45 dk kadar mayalansın.
Sonra hamurdan parçalar koparıp içerisine istediğin malzemeyi koyup tepsiye diz.
Hamur yapışkan bir hamur olacağı için açılması kolay olsun diye sıvı yağ kullanabilirsin tezgahta.
Tepsiye dizdiğin poaçaları yumurta sarısı ile yağla ve bi yarım saat de tepside mayalansın.
Sonra önceden ısıtılmış fırında 170*180 derecede pişir.

Afiyet olsun :56:

teşekkür ederim bunu bi deniycem:)) buarada ben yanlış biliomuşum çünkü hamur elime yapıştıkça biraz daha un koyuyodum oyüzden de sert olmuş olabilir:69:

poaça hamuru ele yapışıp yapışmamak arası olmalı. yani oldukça yumuşak bir hamur olacak.
birde unu azar azar eklemek gerk.
ayrıca margarin güzel lezzet katıyor poaçalara.

ama işin sırrı çok yumuşak bir hamur ve 2 saat kadar hamurun mayalanmasını beklemek.

cnm margarin poğaçayı yumuşak yapar bide ben yaş maya koyuyorum nasıl kabarıyo yumuşacık oluyo bide hamurun olduğunu nasıl anlarsn eğer yoğruduğun kaba yapışmıyosa eline aldığında biçimleniyo olmuştyur hamur ne çok cıvık olucak nede çok katı

cnm margarin poğaçayı yumuşak yapar bide ben yaş maya koyuyorum nasıl kabarıyo yumuşacık oluyo bide hamurun olduğunu nasıl anlarsn eğer yoğruduğun kaba yapışmıyosa eline aldığında biçimleniyo olmuştyur hamur ne çok cıvık olucak nede çok katı

ya bide ben margarin kullanmıyorum hiç zararlı die evime sokmuyom yane:)))
oyüzden onun yerine tereyağ koysam olurmu????

cnm benim nacizane uyguladığım yöntem şu:
yaşmaya kullanıyorum.mayayı kaba koyup aşırı olmasa da sıcak süt ve sıcak su kullanıyorum.
bu ikisiyle eritiyorum mayayı.o zaman güzel mayalanıyor.
ardından yağı unu şekeri vs. diğer malzemeleri koyuyorum.
üzeri için sarısını ayırdığım yumurtanın beyazını da hamura koyuyorum.fırını biraz ısıtıyorum ve kapatıyorum.çok sıcak olmayacak.
hamurun üstünü ıslak bezle kapatıp fırına koyuyorum.ıfırın kendi soğurken 10 dk kadar bekletiyorum ve süper kabarıyor.
sonra çıkarıp içli ya da sade hazırlayıp tepsilere koyuyorum...

tereyagini margarin yerine her sekilde kullanabilirsiniz. ben evime margarin almiyorum. her seyi tereyagiyla yapiyorum. gayet guzel, yumusak ve lezzetli oluyor.

1 yapamazsın 2 yapamazsın üçüncü de yaparsın tatlım kimse anasının karnından öğrenerek çıkmıyo yaaaaaaaaaaa

Back
X