- 15 Kasım 2011
- 1.298
- 526
- 323
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Sosyal anksiyete bozukluğu yaşıyorsun. Bu rahatsızlık bir çok insanı, aslında yeteneği ve bilgisi olduğu halde adım atmasına engel olduğu için kendisini başarısız gibi gösterir ve hayatta asla hakettiği yere gelemez. Ben bu sorun yüzünden liseye gidemedim, açıköğretimden bitirdim. Çok şükür tedavi oldum (hala olmaktayım) ve mesleğimi elime alabildim. En kısa sürede bir uzmanla konuşmalısın çünkü tedavi edilmezse köklenip yerleşen bir hastalık.
İlaçla mı tedavi oldunuz, terapiyle mi ?
Çok geçmiş olsun.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cevaplarınız için..
Doktora gitmedim hiç. Aslında durumumu tam olarak ifade edemiyorum sanırım. INsanlarla iletişimim iyidir. Yani onları gözümde büyütmüyorum aman rezil olacağım onlara gibi bir düşüncem yok. Sadece ilk işim, yeni bir ortam, ilk kez ciddi anlamda mesleğimi yapacağım bütün bunlar bende mide bulantısına baş dönmesine neden oluyor.
Belki mesleğe başladıktan bir kaç gün veya hafta sonra, derslere gire gire bunu atlatacağım ama bilemiyorm:44:
Dediğiniz gibi bir psikologla görüşmekle hiçbirşey kaybetmem..Bunu düşüneyim..:44:
Benim gibi, bu tür veya buna benzer şeyler yaşayanlar var mı aranızda?
normal olmadığı kesin
hepimiz aynı yollardan geçtik
hasta olduğunuz için sizi kınamayız, ama doktora gitme konusunu ısrarla ertelerseniz, kınayabiliriz :)
normal olmadığı kesin
hepimiz aynı yollardan geçtik
hasta olduğunuz için sizi kınamayız, ama doktora gitme konusunu ısrarla ertelerseniz, kınayabiliriz :)
aynı yollardan geçtik derken, yani ilk iş günü, düğün günü vs gibi stresli günlerden geçtik ama öyle şeyler yaşamadık babında söylemiştim :)
Anksiyete bozukluğu olabilirsin canım. Aynısını yaşamıştım. Normal zamanlarda iyiydim ama heyacanlandığım zaman başlıyordu. mide bulantısı, baş dönmesi vs. o kadar kötüydüm ki yemek bile yiyememeye başlamıştım. Hatta doktora ağlamaklı bir sesle ''ben bunu ömür boyu çekecek miyim?'' demiştim :)
Terapi ve ilaç tedavisiyle zamanla geçti çok şükür. Şimdi gayet iyiyim.
kesinlikle bir dr git. Keşke daha önce gelseydim diyeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?