Ama gerçekten sıkıldım bu durumdan! :(

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.298
526
323
Merhaba kızlar..

Benim, çoğunuz tarafından yadırganacak ve mahcubiyetime neden olan bir derdim var..

Ben biryerlere giderken, yeni bir işe başlarken heyecanımdan ötürü mide bulantısı, baş dönmesi ve karın ağrısı yaşıyorum. Motorlu taşıtları kullanacağım zaman da bu mide bulantısı durumu var ama o tamamen araba tutması ile alakalı..

Fakat bu durum başka. Mesela üniversiteden yeni mezun oldum, öğretmenim. Tecrubem hiç yok. Buna rağmen İstanbul'un köklü kolejlerinden birinden teklif aldım. Dün gittim görüştüm Pazartesi günü öğretmenliğe başlayacağım. İnsanlar bana güvendiler inandılar ki hiç tecrubem olmamasına rağmen, özellikle lise öğrencilerini bana emanet edecekler. Bu arada branşım Felsefe Grubu Öğretmenliği. Fakat mesele şu ki,ben bu kadar nasipli iken iş bulma hususunda, yine mide bulantısı baş dönmesi yaşıyorum. Neymiş efendim, yeni bir okul, ilk iş tecrubem, ne yapacağım ne edeceğim, okula girince midem bulanacak başım dönecek vs :( :18:

Dediğim gibi çoğunuz tarafından yadırganabılırım, bu yaşa gelmişim (23) , Öğretmen olmuşum, güzel de bir iş fırsatı çıkmış karşıma, ben mide bulantısından bahsediyorum..
Ama gerçekten bu benim hayatımda çok önemli bir sorun haline geldi. Yeni bişeyler yaparken, bir şeyi ilk kez yapacakken, yabancısı olduğum bir yere giderken, yabancı olduğum insanlarla konuşurken hep aynı şeyi yaşıyorum..

Naneli şekerler mi yemedim, kendi kendime telkinler mi yapmadım, yok olmuyor! Neredeyse kolejle olan sözleşmeyi fesh edeceğim yani gerisini siz hesap edin..

Briaz uzun oldu ama , bana yardımcı olun kızlar, tavsiyelerinize telkinlerinize , beni bu hususta rahatlatacak her kelimenize ihtiyacım var gerçekten.. :14:

Neden yadırgansın ki bu bir sağlık problemi.

Panik atak mı var acaba sizde ? Hiç doktora gittiniz mi ?
Gitmediyseniz hayatınızı zora sokan bu durum için mutlaka gitmelisiniz.

Birde ballı zencefil mide bulantısına, araba tutmasına v.s birebir.

Çok geçmiş olsun.

Sosyal anksiyete bozukluğu yaşıyorsun. Bu rahatsızlık bir çok insanı, aslında yeteneği ve bilgisi olduğu halde adım atmasına engel olduğu için kendisini başarısız gibi gösterir ve hayatta asla hakettiği yere gelemez. Ben bu sorun yüzünden liseye gidemedim, açıköğretimden bitirdim. Çok şükür tedavi oldum (hala olmaktayım) ve mesleğimi elime alabildim. En kısa sürede bir uzmanla konuşmalısın çünkü tedavi edilmezse köklenip yerleşen bir hastalık.

Sosyal anksiyete bozukluğu yaşıyorsun. Bu rahatsızlık bir çok insanı, aslında yeteneği ve bilgisi olduğu halde adım atmasına engel olduğu için kendisini başarısız gibi gösterir ve hayatta asla hakettiği yere gelemez. Ben bu sorun yüzünden liseye gidemedim, açıköğretimden bitirdim. Çok şükür tedavi oldum (hala olmaktayım) ve mesleğimi elime alabildim. En kısa sürede bir uzmanla konuşmalısın çünkü tedavi edilmezse köklenip yerleşen bir hastalık.

İlaçla mı tedavi oldunuz, terapiyle mi ?

Çok geçmiş olsun.

bence bir an önce doktora gidin,çok büyük bir ihtimal panik atak var sizde (kendimden biliyorum :):) ) çaresi var yok değil,ilaç kullanırsınız yada ilaca bile gerek kalmadan terapiyle falan halledersiniz,kendinizi dinlemeyin,yine midem bulanacak başım dönecek diye şartlanmayın ..bakın ne güzel en güzel mesleklerden birine sahipsiniz ve güzel bir teklif almışsınız keyfini çıkarın..

Psikolojik birşey zannedersem. Tedavi görün bence hayatınızı bu kadar etkiliyorsa. :44:

İlaçla mı tedavi oldunuz, terapiyle mi ?

Çok geçmiş olsun.

İlaç + terapi. Bazen doktor ilaca gerek duymuyor ama benim mide bulantım yeme bozukluğuna kadar gidince 34 kg. düştüm. Öyle ağır haplar da kullanmadım ama tedaviden sonra aslında olmam gerektiği gibi oldum şükür. Öncelikle psikoloğa git, eğer gerekli görürse zaten psikiyatriste yönlendirir.

Birde elinizden geldiğince topluluğa girin, hiç tanımadığınız insanlarla konuşmaya çalışın. Topluluk önünde yapamayacağınız ama yapmanız gereken şeyleri yapın. Çivi çiviyi söker ya aynen... Birde bu sorun genelde otoritesi olan (patron, müdür, öğretmen, vs.) insanlar karşısında daha çok kendini gösterdiği için insanları gözünüzde büyütmeyin. Onlar da sizin gibi, akşam eve gidiyor üstünü çıkarıp pijamalarını giyiyor, onlarda tuvalete giden, yemek yiyen, hatta yemeği üstüne döken ve "ne sakarım" diye hayıflanan insanlar. Kendinizi onlardan daha değerli görün, ki herkes kendisinin en değerlisidir zaten...

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cevaplarınız için.. :17:

Doktora gitmedim hiç. Aslında durumumu tam olarak ifade edemiyorum sanırım. INsanlarla iletişimim iyidir. Yani onları gözümde büyütmüyorum aman rezil olacağım onlara gibi bir düşüncem yok. Sadece ilk işim, yeni bir ortam, ilk kez ciddi anlamda mesleğimi yapacağım bütün bunlar bende mide bulantısına baş dönmesine neden oluyor. :30:
Belki mesleğe başladıktan bir kaç gün veya hafta sonra, derslere gire gire bunu atlatacağım ama bilemiyorm:44:

Dediğiniz gibi bir psikologla görüşmekle hiçbirşey kaybetmem..Bunu düşüneyim..:44:

Benim gibi, bu tür veya buna benzer şeyler yaşayanlar var mı aranızda?

canım bende ilk işgünü buna benzer şeyler yaşadım ellerim titriyordu giderken, kapıdan giremedim bi türlü sonra amaannn dedim kimse benden üstün değil bunu yapmak zorundayım herkes böyle birşey yaşıyor tek tekim ne ilkim ne de sonum dedim benim için çok korkutucu ama içerdekiler için çok normal bir gün diye düşündüm sonra 21 defa besmele çekip girdim içeri etkisine çok inanırım çünkü... sonrası malum yıllardır orda çalışıyormuşum gibi hissettim 1-2 saate atlatıyorsun

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cevaplarınız için.. :17:

Doktora gitmedim hiç. Aslında durumumu tam olarak ifade edemiyorum sanırım. INsanlarla iletişimim iyidir. Yani onları gözümde büyütmüyorum aman rezil olacağım onlara gibi bir düşüncem yok. Sadece ilk işim, yeni bir ortam, ilk kez ciddi anlamda mesleğimi yapacağım bütün bunlar bende mide bulantısına baş dönmesine neden oluyor. :30:
Belki mesleğe başladıktan bir kaç gün veya hafta sonra, derslere gire gire bunu atlatacağım ama bilemiyorm:44:

Dediğiniz gibi bir psikologla görüşmekle hiçbirşey kaybetmem..Bunu düşüneyim..:44:

Benim gibi, bu tür veya buna benzer şeyler yaşayanlar var mı aranızda?

merhaba canm geçmiş olsun.bende aynı şeyleri yaşıyorum.hatta pazartesi iş başvuru sonucum belli olacak sizin gib.bende kendimi kötü hissediyorum.bazen boğuluyorum gibi oluyor.ne yapacağımı bilmiyorum.kendimi sakinlşetirmeye çalışıyorum.anksiyete bozukluğu imiş bu rahatsızlık.dr gitmeyi düşünüyorum bende yoksa çok fena.

Çok geçmiş olsun.. Çok berbat bir duygu yahu :43:

Sanırım benimde aynı sorunum var. Aklın yolu bir sonuçta çoğunuz aynı şeyde karar kıldınız. Bu doktora gitme meselesini artık ciddi ciddi düşünmeliyim.

normal olmadığı kesin
hepimiz aynı yollardan geçtik
hasta olduğunuz için sizi kınamayız, ama doktora gitme konusunu ısrarla ertelerseniz, kınayabiliriz :)

normal olmadığı kesin
hepimiz aynı yollardan geçtik
hasta olduğunuz için sizi kınamayız, ama doktora gitme konusunu ısrarla ertelerseniz, kınayabiliriz :)

aynı yollardan geçtik derken, yani ilk iş günü, düğün günü vs gibi stresli günlerden geçtik ama öyle şeyler yaşamadık babında söylemiştim :)

Anksiyete bozukluğu olabilirsin canım. Aynısını yaşamıştım. Normal zamanlarda iyiydim ama heyacanlandığım zaman başlıyordu. mide bulantısı, baş dönmesi vs. o kadar kötüydüm ki yemek bile yiyememeye başlamıştım. Hatta doktora ağlamaklı bir sesle ''ben bunu ömür boyu çekecek miyim?'' demiştim :)
Terapi ve ilaç tedavisiyle zamanla geçti çok şükür. Şimdi gayet iyiyim.
kesinlikle bir dr git. Keşke daha önce gelseydim diyeceksin.

Anksiyete bozukluğu olabilirsin canım. Aynısını yaşamıştım. Normal zamanlarda iyiydim ama heyacanlandığım zaman başlıyordu. mide bulantısı, baş dönmesi vs. o kadar kötüydüm ki yemek bile yiyememeye başlamıştım. Hatta doktora ağlamaklı bir sesle ''ben bunu ömür boyu çekecek miyim?'' demiştim :)
Terapi ve ilaç tedavisiyle zamanla geçti çok şükür. Şimdi gayet iyiyim.
kesinlikle bir dr git. Keşke daha önce gelseydim diyeceksin.

Ohh yalnız değilmişim :17: Ne güzel atlatmışsın maşallah. Umarım bende üstesinden gelebilirm. Çok sinir bozucu bir durum çünkü. İllallah getirtiyor insanaa :25:

Back
X