- 7 Ağustos 2007
- 928
- 24
- 118
- Konu Sahibi SHADOWGIRL
-
Günümüz anneleri çocuklarını hiç bir konuda zorlamıyorlar, uyarmıyorlar, doğruyu yanlışı ayırt etmesi için yönlendirmiyorlar. Sağlıklı bir çocuğun ortalama 2-2.5 yaşında tuvalet eğitimini alması gerekirken günümüz anneleri neredeyse anaokuluna kadar çocuklarını bezliyorlar, çünkü öylesi kolaylarına geliyor. Beslenme düzeni o keza, çocuk seviyor diye her gün hamburger, patates, makarna yediren anneler var, neden sebze yedirmiyorsun sorusuna ama yemiyor ki, sevmiyor ben de zorlamıyorum diye yanıt veriyorlar, örnekler daha da çoğaltılabilir, sonuç: hem bedenen hem ruhen sağlıksız çocuklar...
5 yıl ilköğretim okulunda rehber öğretmen olarak çalıştım, yeni neslin sorunlarıyla bizimkiler o kadar farklı ki...
Bir kere çocuklar mutlu olmayı bilmiyorlar, hiç bir şey onları tatmin etmiyor, aileleri tarafından her şey kendilerine altın tepsilerde sunulmuş olduğu için, isteyip de elde edemedikleri herhangi bir şey onları depresyona sokuyor, özgüvenleri ya 0 ya da tavan yapmış, ciddi bir bölümü intihara meyilli...
Bir kız öğrencim vardı, çocuk 7. Sınıfta ve obez, cinsel kimliğini kazanmasıyla birlikte bunun bunalımına girmiş, majör depresyon belirtileri gösteriyor, diyet yapmıyor, sürekli ölümden sözediyor, toplumun emo diye dışladığı çocuklardan biri... Annesini çağırdım, kadın kızına kendince tapıyor, işini kariyerini bırakmış kendini çocuğuna adamış, çocuk sadece karbonhidratla besleniyor, kadın her gün bir tepsi börek yapıyor kızına, diyet yaptırın doktora götürün diyorum, nasıl aç kalsın yavrum kıyamam diyor, sebze sevmez yemez ki, salata da yemez ben de her gün börek yapıyorum bir tek onu yiyor diyor kadın... Şimdi bu anne çocuğuna ne kadar zarar verdiğinin farkında mı, ben böylelerinin, çocuklarını gerçekten sevdiğinden bile şüpheliyim... İnsan sevdiğinin hep iyiliğini düşünür değil mi?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama çok doluymuşum bu konuda, bu arada lafım tüm annelere değil, ama büyük bölümü böyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?