amar ykama hastal!

harcadığınız suya yazık yahu... bence vazgeçin bu alışkanlığınızdan...

bende bi giydigimi bi daha giymem eşimin giydikleride öle hemen atarım kirliye ama biriktiririm zaten hemende birikio ben bunun hastalık olduguna inanmıorum hiç bir sorun yok çıkan ütüler olmasa kaydirigubbakcemile3

kızlar bende de temizlik hastalıgının baska bir boyutu var. ben surekli camasır yıkıyorum yani dısarı cıkıp eve geldigim de 1 gun giydigim giysilerimi hemen hoop makinaya atıyorum. surekli bisileri yıkıyim diyorum. su anda calısmıyorum da napıcam bilmiyorum. bundan nasıl kurtulabilirim acaba? sizde de varmı buna benzer bisey yani ev temizligi degil de bende de camasır yıkama hastalıgı var benneyaptımki
Sendeki dert aynısı görümcemde var hergün çamaşır yıkar ev süpürür cam siler daha da var aynı evde yaşıyoruz bunların bütün maliyetini eşimle ben ödüyorum o çalışmıyor sürekli evde canı sıkıldıkça temizlik yapar elektrk su faturası artı deterjan aylık 3 evinkine eşit gel de bu işin içinden çık fikri olan söylesin.

arkadaşlar bence takıntılarınızla yüzleşin bu yazılanlar hiç normal değil en yakın zamanda bir psikoloğa görünün temizlik çok güzel şey ama bazılarınız olayı çok abartmiş çoğu kişi ne yaptığının farkında bile değil o düşünmeden kullandığınız suda benim ve benim gibi binlerce kişinin hakkı var o deterjanlı sular denizlere gidiyor siz o deterjanlı suda yüzen balıkları alıp yiyorsunuz eee o zaman kirlenmiyor musunuz? Sizin takıntılarınız yüzünden susuz kaldığımızda neyi nasıl yıkıyacaksınzı görmek isterim...

bende de var o zaman,benim makinem bide 7 kilo çamaşır alıyor,her defasında doldurmak için temiz kıyafet bile ettığım oluyor daha güzel koksun diye
bu bir hastalıksa bilelim yani,

yazılanları okuyunca kendimi pek bi pis gördümkaydirigubbakcemile3

t-shirt çorap ws tamam yıkarımda günlük(yani makineye atarım) kot şort gecelik pijama falan öle 1 kere giymeye yıkamam walakaydirigubbakcemile3

2-3 kere giyerim öle yıkarım yalan yok kaydirigubbakcemile3

hergun yıkayacak kadar kıyafetim yok benim :delphin:
olsaydı yıkardım seviyom ben çamasıra atmayı asmayı

bende bir kere giydiğimi birdaha giyemem yıkamadan ama özellikle üstler için geçerli
pantolonlarımı öyle yapmam mesela onları bikaç defa giyerim

benim bi arkadaşım var o sabah akşam duş alı neredeyse kış mevsimide dahil
dışarı çakacak mesela saçına fön çektirir, dışarda bikaç saat geçirir
eve gelir hemen banyoya
kızım diyorum bari 1-2 gün kullan o fönü
yok geceyarısı bile olsa illa girecek o banyoya :umursamaz:

Ben de öğrenciyken bir giyindiğimi ertesi gün asla giymezdim. Pimpirikli olduğumdan mıdır nedir eve gelir gelmez doğru makineye :) Annem hep söylenirdi ben de onun için o, işten gelmeden önce çalıştırırdım makineyi ve ardından çamaşırları hemen kuruturdum :) Ama mezun olduktan ve evlendikten sonra bu huyum yavaş yavaş geçmeye başladı çok şükür. Yazın ben de aynı kıyafeti 2 gün üst üste giymem, eşime de asla giydirmem. Kışınsa üstler yine 1 gün, alt giysiler ise 2 gün giyilir. En azından makineyi çalıştırma hastalığımdan kurtuldum :) E tabi 2 kişi olduğumuz için de makine hemen dolmuyor.

Tüm çamaşır yıkama hastalığı olanlara sesleniyoruuummmm hihoyyyt
Arkadaşlar, harcadığınız suyu ve deterjanı, onların bu dünyanın ortak mirasından ne kadar çok şey götürdüğünü, afrikada insanların içecek su bulamazken sizin o lüksünüz olmaması gerektiğini , şimdi o lüksü yaşarsanız, çok değil 3 nesil sonra bizim e afrika olacagımızı (bakınız meke gölünün son hali) düşünün. Biraz vicdan meselesi haline getirin. Suyun parasını ödüyor olmak onu canımın her istediğinde kullanmamızı gerektirir mi? Ya da kim ölmüş bi kıyafeti 3-4 kez giymekten? Deodorant kullandıktan sonra, düzenli duş aldıktan sonra yazık valla valla bi kıyafeti bi kez giymeye. Bence bu açıdan bakarsanız iradenize sahip olabilir, çamaşır yıkama sayınızı azaltabilirsiniz. Başarılar Ayşe Teyze'lerim :))

ben her gun yıkamam sadece bı yere gıttıgımde huylanırsam yıkarım mesela pı bır wc ye gırmak zorunda kalırsam veya hastane kalabalık ve pıs olursa yanımda sıgara ıcılmıs ve zehır gıbı kokuyorsa kesın yıkarım yoksa sılkelerıduzeltır asarım ama dolabıma temızlerın yanına degıl kapımın arkasında bı askılık var oraya bır kac kez daha gıyınce kırlenır o zaman yıkarım su ısrafını onlemelıyız sular hepımızın elektrıkde aynı sekılde her yere tasarruf ampulu aldım bırde davull fırın cok az elektrık yakıyor bunlar 70-50arası gelen elektrık 16-23 arası gelır oldu pekı ya sızlerın su faturaları ne kadar gelıyor ?
birde sunu soylıyeyım sızlere hergun dus almak koltu altı deosu parfum kullanınca gıydıgınız hıcbısey kırlenmez ıc camasırınıda gunluk pedler sayesınde sık degıstırmekten kurtulursunuz tasarruf edelım ama pıs ve ter kokuluda olmayalım tabı

Son düzenleme:
Komşumda aynı çamaşır yıkamadığı gün yok bu herhalde psikolojik diye düşünüyorum

Back
X