ameliyat olanlar bi bakabilirmisiniz?

ece1983

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
70
2
16
İzmir
kızlar benim birkaç sorum olacak.bır haftaya kadar ameliyat olucam
ameliyattan sonra burundan hiçmi nefes alamıyoruz.burnumu kapatınca ben sımdıden zorlanıyorum da :)
hastaneye gıderken yanımızda mutlaka bulundurmamız gerekenler neler?
amelıyattan kac gun sonra dısarı cıkabılrım.sonuçta ıstanbula gıtmısken bırazda gezmek ıstıyorum:) (aslında çok gezmek ıstıyorum)
90 derecelık acıyla kaç gun uyumam gerek acaba?
ameliyattan 15 gun sonra iş bası yapmak zorundayım.iş hayatımı etkıleyecek herhangı bır durumla karsılasırmıyım..

cvp veren tecrubelı arkadaslara sımdıden teşekkur edıyorum :) sevgiler

ameliyattan sonra burundan hiçmi nefes alamıyoruz.burnumu kapatınca ben sımdıden zorlanıyorum da :)
amelıyattan kac gun sonra dısarı cıkabılrım.sonuçta ıstanbula gıtmısken bırazda gezmek ıstıyorum:) (aslında çok gezmek ıstıyorum)
ameliyattan 15 gun sonra iş bası yapmak zorundayım.iş hayatımı etkıleyecek herhangı bır durumla karsılasırmıyım..

tampon çıkana kadar nefes alamıcaksın sadece bu da 1 bilemedin 2 gün sürer. yanında pijama bulundur. bacakların da temiz olsun çünkü ameliyat onluğunu giydiğinde altında sadece alt iççamaşırın olacak.ameliyatın ertesi günü hastaneden taburcu olacaksın, ama hemen gezip tozmaya başlamasan iyi olur. bikaç gün evde ol bence. tam 90 dereceye gerek yok ilk 1 ya da 2 hafta bikaç yastık kullan yatarken. hayır iş hayatını etkileyecek bi durumla karşılaşmazsın :34:

-Ben ameliyattan çıktığım an itibari ile nefes almaya başladım. Sıkıntı yaşamadım. Tamponlar çıktıktan sonrada öyle.Şuan 36 günlük burnum.Sigara kullandığım için arada tıkanıyorum. Onun dışında bir sıkıntım olmadı hiç.
-Valla boyundan rahat geçebilecek bir gecelik yada eşorfman al derim.
-Ben 2.günü çıktım fink finkte gezdim. Morluk ve şişlik seni rahatsız etmezse çıkabilirsin.
-90 derecelik açı derken yüz üstü yatmaman gerekli. Benim atel ve bant çıktıktan sonra yani 15 gün sonra yan yatabildim.
-Ameliyattan 1 hafta sonra iş başı çok rahat yapabilirsin. Bana kalsa tampon çıktıktan sonra yapardım ama raporumu almış bulundum. Yani 1 hafta . atel alındı iş başı yaptım ben.Burnumda sadece bant vardı.

şimdiden geçmiş olsun.

merhaba.. burundan hiç nefes alamamak diye bişey yok alabiliyosun ama gripken oldugu gibi tek kötü yanı agız kurulugu bol bol su içerek bu süreci kolay atlatabilirsin. şunu da belirtiyim tamponlar çıktıktan sonra 5 dklıgına hayatımda aldıgım en güzel nefesi aldım sonra şişti tabi 3ay oldu hala şişlikler var nefes ve koku alma ameliyat öncesi gibi. ben ameliyattan 1saat sonra taburcu oldugum için yanımda götürdüklerime ihtiyacım olmamıstı. bence bol bol gez dolaş ilk günlerde ne kadar çok yatarsan morluk ve şişlikler o kadar fazla olur yani mümkün oldugunca yatma ve ilk 3 gün gözlerine buz koymayı sakın ihmal etme. dik yatma konusuna gelince benim doktor alçı çıktıktan sonra yan yatabilirsin kısıtlama yok demişti(ama rahat olmuyo 1 ay zorlanırsın yan yatınca yada eğilince burnun düşüyomuş hissi oluyo) bnm 7. günde morluklar sarılıklara dönüşmüştü ve 15. günde hiç ameliyat oldugum anlaşılmıyodu bile...
hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz :112:

Ben ameliyat olalı 22 gün oluyor. Morluklarım tamamen geçti. Şişliklerim var burnumda ve birazda yanaklarımda. Ameliyattan cıktıktan sonra önden dügmeli ya da yakası geniş şeyler al yanına kafandan geciremiyorsun cunku digerlerini. Artık teknoloji gelişti tabi eski bez tamponların yerini delikli silikon tamponlar aldı. Bu yüzden çok az da olsa nefes alabiliyorsun. Ama tabi 1 hafta biraz çekmek zorundasın. En önemlisi ilk günler gözlerine buz koyman o baya işe yarıyor. Bitkin düşebilirsin biraz morluklardan falan bu biraz bünyenle alakalı bir durum. Valla bazısı işe 1 hafta sonrada başlayabiliyor. Ama ben bayramdan sonra baslıcam. Burnumun biraz daha inmesini istiyorum cunku. Yani bu seninle alakalı bir durum, ben iş çevremden çekindigim için 1 ay evde olmayı istedim. Şimdiden geçmiş olsun, umarım hayal ettigin gibi olur sonuç;)

Son düzenleme:
Back
X