• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat olucam ama narkozun etkisiyle saçmalamaktan korkuyorum

Wolfsrain

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
113
5
48
İstanbul
arkadaşlar biraz saçma olabilir ama burnum için ameliyat olmam gerekiyor zor nefes alıyorum ama narkozun etkisiyle saçmalarmıyım diye cesaret edemiyorum daha önce hiç olmadım ama olan bir kaç kişi böyle saçma şeyler söylemişler o aklıma takıldı sanırım var mı böyle benim gibi korkusu olup başaran konuşmamak için yapabilceğim bir şey var mı?

herkes saçma konuşacak diye bir kaide yok canım neden bu kadar kafana taktın ki boşver ya.....ben küçükken bademcik ameliyatı oldum normal uyanmışım 2 yıl öncede rahim filmi çekindim uyanırken birşey olmadı sadece narkozun etkisi geçmiş mi diye hemşirenin beni konuşturduğunu hatırlıyorum okadar....önemli olan sağlık erteleme derim ben geçmiş olsun...:16:

Evet sacmalama oluyo genelde ama olsn nolucakki sonucta narkoz etkisyle bilincli yapmadigndan korkmasan sagligin daha önemli

Dört narkoz yedim
Ilkinde saçmaladim
Bildiğin nara attım sedyede:))
Üçünde böyle bir şey olmadı. .

Korktuğun şey söylememen gereken şeyleri söylemekse öyle bir itiraf olmuyor :)
Genelde bağırmak, ağlamak, saçma isteklerde bulunmak oluyor ama çabuk ayılıyorsun zaten

Saçmalamayı bırak narkozdan başın ağrıyacak vs dediler yanıma kola kahve ne varsa aldırdı hemşire o bile olmadı gayet normaldim yani

arkadaşlar biraz saçma olabilir ama burnum için ameliyat olmam gerekiyor zor nefes alıyorum ama narkozun etkisiyle saçmalarmıyım diye cesaret edemiyorum daha önce hiç olmadım ama olan bir kaç kişi böyle saçma şeyler söylemişler o aklıma takıldı sanırım var mı böyle benim gibi korkusu olup başaran konuşmamak için yapabilceğim bir şey var mı?

Neyi sacmalarim diye tedirgn oluyosun

herkes saçma konuşacak diye bir kaide yok canım neden bu kadar kafana taktın ki boşver ya.....ben küçükken bademcik ameliyatı oldum normal uyanmışım 2 yıl öncede rahim filmi çekindim uyanırken birşey olmadı sadece narkozun etkisi geçmiş mi diye hemşirenin beni konuşturduğunu hatırlıyorum okadar....önemli olan sağlık erteleme derim ben geçmiş olsun...:16:

çevremden etkilendim galiba canım ne biliyim biran önce olmak istiyordum aslında vazgeçmiyim diye ama bir dahaki yaza kaldı şimdi sırf bu yüzden.

haklısın ama bunu düşünme. ameliyattan önce böyle bir şey aklıma gelmemişti bile ama yatağı götüren sağlıkçılar yatağı kapıya çarptı ve o ana kadar hissetmediğim ameliyatlı yerimin acısını hissettim. salak mısınız siz diye bir şey çıktı ağzımdan. :1::1::1:

öncelikle geçmiş olsun umarım saçmalamazsınız. ben de rüyamda konuşuyorum öyle diyorlar umarım saçmalamıyorumdur, sırf bu yüzden uyumaya korkuyorum :1::1:

evet ama insan yinede korkuyor bilinçli olmasada ne derim acaba diye.

aynen ya narkozluyken narkozu almadan once konustukların cok onmlı uyanırsken onları konusuosun,youtube da ızledım bıtyane cocuga narkozdan once cıftlıgındekı tawukları say demıs doktor cocuk uyandıgında gıt gıt gıdakkk yumurtam sıcak ınanmazsan gel de bak dıodu koptum:)

aynen ya narkozluyken narkozu almadan once konustukların cok onmlı uyanırsken onları konusuosun,youtube da ızledım bıtyane cocuga narkozdan once cıftlıgındekı tawukları say demıs doktor cocuk uyandıgında gıt gıt gıdakkk yumurtam sıcak ınanmazsan gel de bak dıodu koptum:)

bu arad ıcınızde gebelık palnlayn war mı yada cocugu olan.

valla ben saçmalaşımış çoccuk gibi..senin gibi burun ameliyatına girecektm.girmeden önce annemi de ameliyat kapısnın önüne alıcaksnz demi filan demştm.aklım annemdeydi.çıkınca baygın olcağımdan emin ellerde olmak istedm çok :)
nyse narkozun etkisiyle, ameliyathaneden beni odaya götürürlerken, " annemi istiyorum annemi getirin" deyip durmuşum :9::27: süt kuzusuda değilm halbukim :9:

Ben 20 lik dislerimi cektirdigimde narkoz almistim uyandigimda aklim basimdaydi....
daha sonra bos gebelikten dolayi gece birden kurtaja alindim cok kan kaybetmekten.....
uyandigimda esim ve doktor vardi.....
ama doktor esimi uyarmis uyanik ama akli basinda degil.....
Sonra gece odaya alirken esimle konustum ama baygin sarhos gibi.....
kendimde olmazsam bile ne konustugumu biliyordum hatirliyorumda.....
bu verilen narkozun etkisine bagli herhalde....
bende 2. Sabah à kadar Ruya goruyor gibiydim.....

ama aklin basinda oluyor ruyadan uyanmis gibi.....

Zannetmiyorum y'a yada kisiden kisiye degisiyordur....
Ben gece kurtaja alininca hemsire sordu en son saat kacta yemek yedin ddiye bende
saat 19.30 da yedim demistim....igné taktilar koluma yesil renkte bir su icirdiler....
kurtaj odasinda hemsire tekrar soruyor saat. Kacta yemistin bende 17.30 da yedigimi soyledim
hemsire hani 19.30 da yemistin dedi bende evet 19.30 yemistim dedim oda béni yokluyor kendimdemiyim diye....
sonrasini hatirlamiyorum zaten.....

uyandigimda ilk sordugum esime bitti mi diye bitti diyince sok olmustum ne agri ne sizi....
kus gibi hafiftim inanmadim bile.... Sonra bende ped oldugunu farkedunce anladim.....
N
akliniz basinizda olmasa bile ne konustugunuzun farkindasiniz.....

Hayatta sahip olduğum az sayıdaki korkulardan biridir bu :) Anlıyorum sizi. Ayrıca fiilen gerçekleşmiş ve gizlenen eylemler olmasa da, bilinçaltında herkesin birilerinin duymak istemediği düşünceleri vardır. Lakin genellikle uyuma anında konuşulan diyalogların tuhaf versiyonları söylenir uyanınca. Yahut duygu patlamaları yaşanır.

Annem bel fıtığı ameliyatı sırasında bir ara uyanmış. Doktorların "fıtık çok büyük gerçekten" dediğini duymuş ve geri sızmış. Ameliyattan çıktığında "en büyük benim fıtığım en büyük beniiimmm" diyerek nara atıyordu. Tamam he en büyük sensin süpersin diyerek sakinleştirdik. Yine kadın anam ameliyattan kısa bir süre önce kardeşimle ilgili bir iki diyalog gerçekleştirmişti. Bez alışkanlığının ne zaman sona ereceği ile ilgili. Büyüklük naralarının ardından "bezini bağlamaayyııınn açın bezziii tuvalete gitsiiin" diye bağırmaya başladı. Anlayacağın ameliyattan kısa süre önce gerçekleşen diyaloglar yerleşiyor bilinçaltına ve nüksediyor uyanınca. Evveliyata dayanmaz sanırım söylenecek kelamlar.

He ben yine de korkarım bilinçaltımın meydana çıkmasından :)

Son düzenleme:
Back
X