Ameliyat öncesi yapılması gereken hazırlıklar!!!

hlykse

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
27
2
611
İstanbul
Arkadaşlar Ameliyat öncesinde yapılması gereken hazırlıklar nelerdir? Tecrübeli arkadaşlar paylaşırsanız sevinirim bide bir krem varmış galiba morarmayı ve şişliği önleyen 2-3 gün önceden kullanmaya başlamak gerekiyormuş ismini yazarsanız sevinirim.Benim ameliyatıma 5-6 gün kaldı şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler.

Selam canım ben 18inde ameliyat oldum bana doktor herhangi bir krem önermedi ama morluklarım çok az şişliklerim de öyle. Merak ettiğin bir şey olursa cevaplayabilirim.

Selam canım ben 18inde ameliyat oldum bana doktor herhangi bir krem önermedi ama morluklarım çok az şişliklerim de öyle. Merak ettiğin bir şey olursa cevaplayabilirim.

Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun nasılsın?umarım sende istediğin gibi güzel bir murnuşa kavuşursun.Ben de cumertsi günü olucam ameliyat günler yaklaştıkça stres olmaya başladım artık biran önce olsun bitsin istiyorum.tamponlar ve atel kaç gün sonra çıkacak ve sonrasında nefes almakta zorlandın mı?birde kime oldun ameliyatını fotoğraflarını da daha sonra koyarsan sevinirim tekrar geçmiş olsun canım.

Teşekkür ederim inşallah kavuşurum aslında bugün 4.gün ama benim şişliklerim inmiş gibi görünüyor. Tamponlar ameliyat gününden 1 gün sonra çıktı . Ben cuma günü ameliyat oldum tamponları cumartesi sabah çıkarttık.Nefes almakta zorlanıyorsun evet ağzından nefes alman gerekiyor çünkü burnun içinde ödem var ve alçı baskı yaptığı için nefes alamıyorsun. Benim dikişlerim ve alçım cuma günü çıkacak yani ameliyattan 1 hafta sonra. Daha sonrasında bant takacak ve şişlerin inmesini , morlukların geçmesini bekleyeceğiz.
Tampondan sonra sana verdiği göz merhemi ya da herhangi bir tıbbi krem ile burnunun ucuna ve içine masaj yaparak yedirince iyileşmeye başladığını hissediyorsun. Şu an 4.günüm ben burnumdan nefes alabiliyorum. Bu birazda iyi bir işçiliğe bağlı.
Ama ilk 2 gün tat alamamıştım o çok kötüydü.
Sakın stres olma benim elimde olsa bir kere daha girerim ameliyata çok eğlenceliydi. Hiçbir ağrı sızı hissetmedim asla 1 kere bile burnum ağrıyor diye şikayet etmedim hiç olmamış gibiyim. Doktorum Ruşen Kapucu :nazar:

Back
X