Ameliyat Sonrası Bandaj hk.

serpilce55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2010
440
6
46
Samsun
Merhaba Dr Bey.Öğrenmek istediğim şu ki;burun estetiği operasyonu sonucunda buruna sarılan bandajların minimum süresi ne kadar olmalı ve ameliyat sonrasında burnum şekillenmesi açısından bu sargının önemi nedir;sürenin uzun veya kısa tutulması burnun şekil almasında etkilimidir?
Bir de alçı ve bandaj arasındaki fark nedir hangi durumlarda alçı hangi durumlarda sadece bandaj yapılır?Bir de bazen bandaj çıktıktan sonra bant yapıştırılıyor kıkırdak kısmına bu hangi hallerde oluyor?

Teşekkürler.

Merhaba,

Şimdi bir normal şartlarda geçerli olan atel ve bant kulllanma süresi vardır bir de anormal şartlarda geçerli olan. Normal şartlarda ameliyatın 3. veya 4. günü atel ve silikonlar çıkarılır minik bantlar takılır 1. haftasında da bandaj dikiş herşey alınıp ödemlerin geçme süreci beklenir. Anormal şartlarda ise herşey tamamen değişebilir. Hastanın kaçıncı ameliyatı olduğu, greft kullanılıp kullanılmadığı, burunda yapılan işlemler atel, bandaj ve silikon konup konmayacağını ve hastada kalma süresini tamamen değiştirebilir.

Alçı ve bandajdan kastınızı tam olarak anlayamadım. Ben uzun süredir önce atel daha sonra da bant kullanıyorum. Eğer ameliyat olduysanız ve sizin durumunuz yukarıda bahsettiğim anormal şartlara giriyor ise bu konudaki en detaylı bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Back