Ameliyat Sonrası Beslenme?

makeupbyneslihan

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2016
103
56
13
36
Kızlar ameliyat olanlar sonrasında nasıl beslendiler? Ne kadar süre ne yiyip ne içtiler? Bunlari merak ediyorum. Ve ameliyat sonrasında kilo veren oldu mu aranızda :)

Bu konuda bilgi verebilecek kimse yok mu:KK61:
Merhaba kimse vermemiş ben verim en azından kendi yaşadıklarımı burnumuz kaslı bi yapı olduğu için ameliyat sonrası çeneyi oynatırken de geriliyor ve yeni ameliyat olmanın verdiği korkuyla ben çenemi 3-4 gün oynatmadım sıvı gıdalar çorbalarla beslendim. sonra biraz daha rahatlıyor insan yumşak meyvelerdir dilimi damağıma bastırarak çoğu yumuşak şeyi yiyebildim sonrasındaki 3-4 gün. benim tamponlarım biraz geç alındı 8. günde. tampon alındıktan baya bi rahatladım yemek konusunda diyebilirim.tamamiyle normale dönmem ise 3.hafta sonrasında oldu şuan 1 aydayım cevizine varana kadar herşeyi yiyebiliyorum :)

Kızlar ameliyat olanlar sonrasında nasıl beslendiler? Ne kadar süre ne yiyip ne içtiler? Bunlari merak ediyorum. Ve ameliyat sonrasında kilo veren oldu mu aranızda :)
Ben baya baya kilo vermistim 1 hafta neredeyse hic katı birşey yemedim surekli meyve suyu ve su dışında birsey yiyemedim canim istemedi

Canının yemek istememe durumu neden oluyor acaba? birkaç kişiden daha duymuştum.
Ee ameliyat gecirmis oluyorsun grip olmak gibi dusun canın birsey istemiyo ve ben 4.gune kadar hic koku almadim sıfır bu yuzden yediklerimden birsey anlamıyordum koku alamama da gecici bir problem bu arada bazi hastalarda olabiliyormus

Valla bana masallah detin o zaman kizlar.. baya baya ne geliyorsa onume yedim. Kucuk dilimin ustunde yara cikmis.eger o cikmasaydi daha iyi yerdim.. istahim sifirrr denecek kadar azdi ilk iki gun. Ama deli gibi aciktim durdum.. surekli karnim guruldadi.ruyalarima pasta borekler girdi.. :) cigneyememe durumu 2 gun surdu

Valla bana masallah detin o zaman kizlar.. baya baya ne geliyorsa onume yedim. Kucuk dilimin ustunde yara cikmis.eger o cikmasaydi daha iyi yerdim.. istahim sifirrr denecek kadar azdi ilk iki gun. Ama deli gibi aciktim durdum.. surekli karnim guruldadi.ruyalarima pasta borekler girdi.. :) cigneyememe durumu 2 gun surdu
Benimde cigneyememe değildi istahim yoktu sadece zaten o verdiğim kilolari da fazlasiyla geri aldim:)

Ben de pazartesi günü ameliyat oldum. Pipetle besleniyorum. İlaçlarımı bile 4'e bölüp yutuyorum.
İştah sıfır! Tat alma neredeyse sıfır.
Morluk & şişlik cabası.
Kesinlikle estetik kaygısıyla yapılacak bir operasyon değilmiş. Yıllardır süregelen nefes alma problemim olmasaydı kesinlikleeee yaptıramazdım.
Çok zor bir süreçmiş!

Ben de pazartesi günü ameliyat oldum. Pipetle besleniyorum. İlaçlarımı bile 4'e bölüp yutuyorum.
Morluk & şişlik cabası.
Kesinlikle estetik kaygısıyla yapılacak bir operasyon değilmiş. Yıllardır süregelen nefes alma problemim olmasaydı kesinlikleeee yaptıramazdım.
Çok zor bir süreçmiş!

Çok geçmiş olsun, daha 2 gün olmuş mutlaka iyileşeceksiniz olumsuz düşünmeyin. Giderek daha iyi olacaksınızdır, moralinizi yüksek tutmaya çalışın

Morluk & şişlik cabası.
Çok zor bir süreçmiş!
kesinlikle haklısınız sırf estetik için yapmak gerçekten büyük cesaret. ben de ilk günlerde böyle hissettim hiçbişey yiyemiyordum sadece corba o da zorla. iştah ve tat almak burundaki tamponlarla alakalı koku alamadığınız için tat da alamıyorsunuz. ama elinizden geldiğince besleyici çorbalar için soğuğa yakın olsun süt ve meyve suyuyla malesef yürümüyor daha çabuk iyileşmeniz açısından. bikaç güne daha iyi yiyebilirsiniz diye düşünüyorum geçmiş olsun :)

kesinlikle haklısınız sırf estetik için yapmak gerçekten büyük cesaret. ben de ilk günlerde böyle hissettim hiçbişey yiyemiyordum sadece corba o da zorla. iştah ve tat almak burundaki tamponlarla alakalı koku alamadığınız için tat da alamıyorsunuz. ama elinizden geldiğince besleyici çorbalar için soğuğa yakın olsun süt ve meyve suyuyla malesef yürümüyor daha çabuk iyileşmeniz açısından. bikaç güne daha iyi yiyebilirsiniz diye düşünüyorum geçmiş olsun :)
18_20 yaşlarındaki kızlar yok şöyle olsun, yok şöyle dursun diye ailelerini sıkıştırıyorlar ya ameliyat için, olsunlar da bi görüm. Amannnnnn bu ne mene bişeymiş öyle yahu. İlk defa ameliyat oldum hayatımda, son olur inşallah.
Çok zormuş, çok. Yarın 4.ncü günüm olacak. Tamponlar 8. Nci gün alınacak.
Süt, yoğurt, meyve suyu ( taze sıkılmış), hazır çorba bunları pipetle içiyorum.
İnşallah bu eziyete değer de nefes alabilirim artık.
Eski burnum iyiydi ( fena değildi) ama içerde eğrilik vardı, yıllardır çok çektim. Bebek düşünüyorum ve bu nefes alamayan burunla artık olamazdım. Ben bu ameliyatla baş edemezken nasıl bebek doğuracaksam artık, vay anam vayyy

18_20 yaşlarındaki kızlar yok şöyle olsun, yok şöyle dursun diye ailelerini sıkıştırıyorlar ya ameliyat için, olsunlar da bi görüm. Amannnnnn bu ne mene bişeymiş öyle yahu. İlk defa ameliyat oldum hayatımda, son olur inşallah.
Eski burnum iyiydi ( fena değildi) ama içerde eğrilik vardı, yıllardır çok çektim. Bebek düşünüyorum ve bu nefes alamayan burunla artık olamazdım. Ben bu ameliyatla bal edemezken nasıl bebek doğuracaksam artık, vay anam vayyy
Birşey olmaz korkmayın ne kadar sorununuz olursa olsun en geç 1 ay içinde hepsi geçiyor merak etmeyin normal hayatınıza dönüyorsunuz büyük ölçüde. Burnunuzdan daha iyi nefes aldığınızı hissettiğinizde bütün sıkıntılarınız bi anda geçiyor iyiki olmuşum diyorsunuz. Dış görüntü gerçekten çok ta mühim değil sağlık birinci sırada her zaman. Moralinizi bozmayın dediğim gibi bende de olmuştu hepsi geçiyor inşallah sağlıkla kucagınıza alırsınız bebeği :)

İlk 3-4 gün ekmeği küçülterek çayla yumuşatarak yedim..Ameliyatın 1.gününde bile yavaşça yiyebilmiştim...Sonrasında yine dikkat ederek aynı beslenme şeklimi devam ettirdim..o yüzden kilo vermedim ben.Bu kişiden kişiye değişiyor ama iştahsızlıkta yaşanabiliyor kiminde..

Eski burnum iyiydi ( fena değildi) ama içerde eğrilik vardı, yıllardır çok çektim. Bebek düşünüyorum ve bu nefes alamayan burunla artık olamazdım. Ben bu ameliyatla baş edemezken nasıl bebek doğuracaksam artık, vay anam vayyy
Bende onlardan biriyim cokta memnunum sikinti cektim ama şu aynada gordugum görüntu için deger, bu sorunu yaşamayan bilemez, emin olun sorunlarıniz hepsi kisa zamanda geçecek gecmis olsun

Ben kilo vermeye başladım, bu tahmin ettiğim bir durumdu.
İnşallah bu operasyon beni terbiye eder de şu 3-5 kilo gebelik sürecine dek uzak durur benden.
Ama sindirim sistemim bozuldu kızlar, eşim ilaçlardan diyor. Yani idrar oluyor sadece. Sizde de böyle mi? Bugün 4.ncü günüm ve hala çıkamadım wc 'ye.
Form çayı içmeye de hiç halim yok.
Dün gece tansiyonum düştü, ağrım oldu.
Duygusal bir an yaşadımyaşadım ve gözyaşlarımı tutamadım, ağladım biraz. Öyle olunca da burnum sızladı. Aman ağlamayın kızlar. Gülmeyin de, o da can acıtıyor.
Çok duygusal olmuşum zaten, reklamlara bile ağlasım geliyor :confused:

Ben kilo vermeye başladım, bu tahmin ettiğim bir durumdu.
İnşallah bu operasyon beni terbiye eder de şu 3-5 kilo gebelik sürecine dek uzak durur benden.
Ama sindirim sistemim bozuldu kızlar, eşim ilaçlardan diyor. Yani idrar oluyor sadece. Sizde de böyle mi? Bugün 4.ncü günüm ve hala çıkamadım wc 'ye.
Form çayı içmeye de hiç halim yok.
Dün gece tansiyonum düştü, ağrım oldu.
Duygusal bir an yaşadımyaşadım ve gözyaşlarımı tutamadım, ağladım biraz. Öyle olunca da burnum sızladı. Aman ağlamayın kızlar. Gülmeyin de, o da can acıtıyor.
Çok duygusal olmuşum zaten, reklamlara bile ağlasım geliyor :confused:

katı birşey yemiyorsunuz sonuçta kaç gündür normal olduğunu düşünüyorum. arkadaşın da dediği gibi çorbanın içine küçük küçük ekmekleri yumuşatıp öyle yemeye çalışın. bence siz ne kadar zor olsa da canınız istemese de bol bol birşeyler yemeye çalışın sıvı ve kalorili. dediklerinizin hepsi çok normal durumlar merak etmeyin geçmiş olsun :)

Back
X