- 2 Ekim 2019
- 3.437
- 19.030
- 128
- Konu Sahibi timesinfinity
-
Merhaba.Kadın doğumda cevap alamadığım için buraya yazıorum tekrar,silmezseniz çok sevinirim.
Merhaba arkadaşlar..
Bundan 2 buçuk ay önce annem jinekolojik ameliyat oldu. Meme kanseri geçmişi olduğu için ve yumurtalığındaki kistlerden dolayı her iki yumurtalığı ve tüpleri alındı.Aynı zamanda rahimden parça alındı.(rahmi alınmadı sadece parça aldılar,sorun olup olmadığına bakmak için).Patoloji sonucu temiz çıktı. Hem alınan yumurtalıklar hem de rahim açısından temiz dedi hocamız.
Amma velakin bugün annem tuvalete çıktığında tuvalet kağıdına az da olsa kan gelmiş.Hala da tuvalete cıktıgında az da olsa geliomuş.Neden olabileceğine dair bi fikriniz var mı? Korona dolayısıyla annemin kanser sebebiyle olan 3 ayda 1 rutin kontrollerini bile iptal ettiler. Şu an gitsek de bakmazlar gibime gelio.
Not: Anneme yapılan rahim kazıma işlemi kürtaj olarak geçiomuş.(menapozdaydı ,bebek yoktu yani.) Böyle bi işlemden 3 ay sonra bu tarz bi kanama yaşayan oldu mu? Annem evde hareketsiz kalmasın die ara ara leslie yaptırıorum.Dün leslie 1 mile yaptı. Biraz bacaklarımı fazla salladım bence ondan diyo ama korkuyorum biraz.
Biraz uzun ve aynı seyleri yazıp durdum galiba.Kusura bakmayın, annemle ilgili her şey korkutuo beni maalesef.Mantıklı düşünemiyorum.
Ağrısı,sızısı ,ateşi vs.falan yok.Sadece kanama.O da adet kanaması gibi sürekli değil arada pıhtı şeklinde geliyor. Ben de şimdi asla evden çıkarmak istemiyorum. Bir yandan da bi şeyler için geç kalırsam korkusu var..bir fikrim yok, ama 2,5 ay onceki patoloji temiz olduguna gore cok fazla paniklemeyin. agrisi filan varmi? su gunler gecsin hemen kontrole goturursunuz
Biliyorum acil durumlarda doktora gidilebilir ama kanseri atlatalı daha 1 yıl bile olmadı.Olur da korona kaparsa diye korkuyorum.Çünkü bağışıklığı kaldırabilecek kadar güçlü mü bilmiyorum.Onkoloji doktorı rutin kontrollerini bile erteledi.Normalde marttaydı mayıs sonu gelin dedi,ama mayıs randevusunu da sonradan ertelediler. Durum böyle olunca evden çıkarmaya korkuyorum.Ama kanama durmazsa mecbur çıkarıcam. Allahtan öyle çok yoğun gelmiyor.Yoksa çoktan götürmüştüm. Yarın da hastaneden telefonla jinekologuna ulaşmaya calıscam.Bana şans dileyin.Yorum yazdığınız icin teşekkürlerMerhaba ne olabilir fikrim yok ama acil durumlarda dr.a gidebilirsiniz bence. Dr.a görünün içiniz rahat etsin. Kendinden çok sevdikleri için endişe ediyor insan.
Teşekkür ederim yarın arayıp ulaşmaya çalışacağım hastane üzerinden.Direkt numarası yok maalesef. Umarım ulaşabilirim de en azjndan yönlendirirBunun sanırım çeşitli sebepleri olabilir. Sonuçta büyük bir ameliyat olmus. En iyisi yinede jinekologa danışmanız. Cok gecmis olsun
İnşallah,çok teşekkürlerAllah sıfasını versın ınsallah, umarım bıter doktora gıtmek zorunda kalmazsınız.
benim annem kanserden ameliyat oldu. rahmi alındı. vajina ile rahmin ayrıldığı noktadaki dikişlerinden ne zaman kendini yorsa ve ağır birşey kaldırsa bazen kan ve lenf sıvısı geliyor. ama biz hekimine danışıp öğrendik böyle olduğunu. gerekli tedbirlerinizi alıp hekiminizle görüşmenizi tavsiye ediyorum.Merhaba.Kadın doğumda cevap alamadığım için buraya yazıorum tekrar,silmezseniz çok sevinirim.
Merhaba arkadaşlar..
Bundan 2 buçuk ay önce annem jinekolojik ameliyat oldu. Meme kanseri geçmişi olduğu için ve yumurtalığındaki kistlerden dolayı her iki yumurtalığı ve tüpleri alındı.Aynı zamanda rahimden parça alındı.(rahmi alınmadı sadece parça aldılar,sorun olup olmadığına bakmak için).Patoloji sonucu temiz çıktı. Hem alınan yumurtalıklar hem de rahim açısından temiz dedi hocamız.(çok şükür)
Amma velakin bugün annem tuvalete çıktığında tuvalet kağıdına az da olsa kan gelmiş.Hala da tuvalete cıktıgında az da olsa geliomuş.Neden olabileceğine dair bi fikriniz var mı? Korona dolayısıyla annemin kanser sebebiyle olan 3 ayda 1 rutin kontrollerini bile iptal ettiler. Şu an gitsek de bakmazlar gibime gelio.
Not: Anneme yapılan rahim kazıma işlemi kürtaj olarak geçiomuş.(menapozdaydı ,bebek yoktu yani.) Böyle bi işlemden 3 ay sonra bu tarz bi kanama yaşayan oldu mu? Annem evde hareketsiz kalmasın die ara ara leslie yaptırıorum.Dün leslie 1 mile yaptı. Biraz bacaklarımı fazla salladım bence ondan oldu diyo ama korkuyorum biraz.
Biraz uzun ve aynı seyleri yazıp durdum galiba.Kusura bakmayın, annemle ilgili her şey korkutuo beni maalesef.Mantıklı düşünemiyorum.
Mesajınız için çok teşekkürlerbenim annem kanserden ameliyat oldu. rahmi alındı. vajina ile rahmin ayrıldığı noktadaki dikişlerinden ne zaman kendini yorsa ve ağır birşey kaldırsa bazen kan ve lenf sıvısı geliyor. ama biz hekimine danışıp öğrendik böyle olduğunu. gerekli tedbirlerinizi alıp hekiminizle görüşmenizi tavsiye ediyorum.
içinizin rahatlamasına çok sevindim. çok geçmiş olsun. güzel dilekleriniz için de çok teşekkürler.Mesajınız için çok teşekkürlerDoktorumuza telefonla ulaşabildim çok şükür .Çok detay vermedi sebebine dair ama onda bişi yok merak etmeyin ,hastaneye gitmenize gerek yok dedi.Korona olayı bitsin muayeneye gelince konusuruz falan dedi. Kanama da baya azaldı.İnşallah bikaç güne tamamen geçer diye umut ediyorım
Annenize de çok geçmiş olsun.Allah sağlıklı
uzun ömürler versin inşallah
Biliyorum acil durumlarda doktora gidilebilir ama kanseri atlatalı daha 1 yıl bile olmadı.Olur da korona kaparsa diye korkuyorum.Çünkü bağışıklığı kaldırabilecek kadar güçlü mü bilmiyorum.Onkoloji doktorı rutin kontrollerini bile erteledi.Normalde marttaydı mayıs sonu gelin dedi,ama mayıs randevusunu da sonradan ertelediler. Durum böyle olunca evden çıkarmaya korkuyorum.Ama kanama durmazsa mecbur çıkarıcam. Allahtan öyle çok yoğun gelmiyor.Yoksa çoktan götürmüştüm. Yarın da hastaneden telefonla jinekologuna ulaşmaya calıscam.Bana şans dileyin.Yorum yazdığınız icin teşekkürler
Doktoruna zor da olsa telefonla ulaştım.Sebebine dair çok açıklamaya girişmedi (ki o stresle sormayı da unuttum) ama özetle "onda bişi yok,muayene günü gelince bi bakarız.Ama hastaneye falan gitmenize gerek yok şu an,olabilir öyle,sakin olun" dedi.Zaten poliklinikler falan da kapalıymış.Allah bu zamanda hastaneye yolu düşenin yardımcısı olsunEvet o açıdan da doğru. Son durumu ne oldu annenizin umarım iyidir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?