Ameliyattan ne kadar sonra burnunuzu temizlemeye başlamıştınız?

Valla doktorum burnumdaki silikonları aldıktan sonra burnuma su çektirip çok hafif hafif sümkürtmüştü. Burnunu bu şekilde temizleyebilirsin demişti bana..

bnm 9.günüm burnumda hala silikon tamponlar var artık tamponlardan nefret eder oldum biran önce alınmasını ve kurtulmayı bekliyorum,burnumun içini ben kulak çubuğuyla temizliyorum o çok rahatlatıyor sonrada doktorun verdiği merhemi sürüyorum.arada hızlı hızlı nefes alıp akıntının çıkmasını sağlıyorum yrn doktorumla randevum var inşallah yanlış bişey yapmıyorumdur.:59:

canim ben silikonlar ciktiktan 5 gun sonra basladim
hele bandajlar ciktiktan sonra durumu abarttim ve burnumu pisliklerden arindiriyorum derken arta kalan dikislerden arindirmisim :)

:) konu baya eskilerde kalmış ama yazmadan edemicem. 1ay doldu benim de. vee dayanamadım sümkürdüm bugün:1: burnumdan yaratık çıktı resmen, tereddüt ettim bi an, doktora gidip bu ne desem mi diye :9: ama kanama olmadı, nefes almamda problem yok, o kadar ileride dikiş de olmaz diye düşünüyorum, pıhtı birikmiştir orada heralde değil mi? bi yanım hala tereddütte :26:

ben 1 hafta bittikten sonra burnumu kulak çubuklarıyla temizliyordum ve tıkalı olması çok normal.Tıkanıklık rahat 1 ay sürüyor. zaman zaman açılıyor sonra yine tıkanıyor. ama kulak çubuklarıyla temizlerken dikkat etmek lazım.Onlar steril şeyler olmadığı için burnunu enfekte edebilirsin.Ben etmiştim de:)Sonra eczaneden baticon aldım.Kulak çubuğuna damlatıp o şekilde temizliyorum artık.

Canım bende tamponlarim alındıktan sonra aynen senin gibi temizliyordum yanlız batikon kullandığım zaman benim Asır'ı basım donuyodu sanki kafam güzelmiş gibi oluyodum oyuzden bıraktım sende öyle birsey olmuyormu?.birde bantlarım falan cikinca drm bana sasal suyun icine karbanat ve tuz koyup burnumun icini temizlememi söyledi yani burnuma su yerine onu çekiyorum ve sonrada hafifçe hinkiriyorum bayağı ise yarıyor tabimi kulak çöpü hala vazgeçilmezim kesinlikle gunde ikikere pomatla beraber burnumu temizliyorum ici kuru olmuyor.

kizlar bugun ameliyatimin 4.gunu bende okyanus suyu sıkıyorum burun deliklerime sonra kulak cubuguyla masaj yapar gibi kuru kanlari temizliyorum. sadece burun kanatlarina ve uç kısıma yapiyorum sonra bepanthen suruyorum. Dogru mu yapiyorum bilmiyorum

Kızlar benim de 7. günüm. Alçımın çıkmasına biraz daha var. Fakat tamponlar yok ve burnumun içi pıhtı ve mukoza doluyor. Pansuman yaparken içine bir şeyler sürüyorsunuz ve doğal olarak burun yolunu açıyorsunuz. Sürekli bir şeyler akıyor ve rahatsız edici bir durum. Ben nefesimi hızla dışarı vererek destek oluyorum. Artık bunun adı ne kadar sümkürmek olur bilmiyorum ama, zaten alçım olduğu için burnumu tutup sıkamam. Sümkürürken herhangi bir acı da hissetmediğim için zarar vermiyorumdur herhalde diye düşündüm.

Kızlar benim de 7. günüm. Alçımın çıkmasına biraz daha var. Fakat tamponlar yok ve burnumun içi pıhtı ve mukoza doluyor. Pansuman yaparken içine bir şeyler sürüyorsunuz ve doğal olarak burun yolunu açıyorsunuz. Sürekli bir şeyler akıyor ve rahatsız edici bir durum. Ben nefesimi hızla dışarı vererek destek oluyorum. Artık bunun adı ne kadar sümkürmek olur bilmiyorum ama, zaten alçım olduğu için burnumu tutup sıkamam. Sümkürürken herhangi bir acı da hissetmediğim için zarar vermiyorumdur herhalde diye düşündüm.

canım öncelikle geçmiş olsun.bende 16 gün önce ameliyat olmuştum.şu an çok şükür hiçbir sorunum yok..ben bol tuzlu,sodalı suyu burnuma çekip sonrada selpaklara hafifçe sümkürerek temizliğimi yapıyorum.bence sende böyle yapabilirsin. mesela bende burnuma o karışımı çektikten sonra selpağı girebileceği kadar burnuma sokup burun kanatlarımdan selpağa doğru hafifçe bastırıyorum böylece hem içi kurulanmış oluyo hemde sümkürmek zorunda kalmazsın.çünkü her ne kadar sümkürsekde şu durumda pek faydalı olmuyo :((

ben ameliyat oldum 30agustısta ama ne burun tıkanıklıgı ne morluk ne şişlik var ve ameliyattan sonraki günde tamponlarım alındı hiç kanama falanda olmadı

kzlar bend 10 gun oldu amelyat olalı spreylee tmzlymm gazlı bezlee silym pecete enfeksyon ypyo cunku gazlı bezle silersen mikrop kapmaz sonrada bepanthen krem surym nemlendryo burnunun icini

Back
X