Amerika ya yolculuk

pakerdal07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2011
226
18
68
herkese merhaba
amerikada yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi.eşimin işi dolasıyla yüzde 90 gideceğiz.

Ne gibi bir yardim? Ne konuda?

yani biraz bilgi edindim ama orada yaşayan birinden bişeyler duymak isterim.hayat nasıl yaşam standartları tr gibimi vs vs :)

Buradaki konulara bakabilirsiniz.Bayağı kişi anlatmış.Ben yaşamadım ama orada yaşamayı çok istiyorum.O yüzden buradaki konuların hepsini okudum :D
Hayat kurallar üzerine kurulurmuş,yaşam çok sakinmiş,ama tabi ki insanlar biraz farklı imiş,yeme içme konusunda da helal şeyler satan market ve kasaplar varmış,çok canlı şehirler de var,ya da çok sakin mükemmel kasabalarda.
Giyim kuşam çok ucuzmuş,araba almak da çok kolaymış,sokaklar çok temizmiş,evler çok şirinmiş,metro ağı çok iyi sistemli,biraz karmaşık gibi ama düzen mükemmelmiş.Sağlık konusunda da çok iyiymiş,hastanelerde önce insan sağlığı önde gelir,kendilerini paralarlarmış,yalnız çok da pahalıymış sağlık.
Ayrıca insanlar birbirine acayip saygılı,önyargısız ve sevecenlermiş.Yardım ederler ve dinlerlermiş.
Bu kadar şimdilik :D

Buradaki konulara bakabilirsiniz.Bayağı kişi anlatmış.Ben yaşamadım ama orada yaşamayı çok istiyorum.O yüzden buradaki konuların hepsini okudum :D
Hayat kurallar üzerine kurulurmuş,yaşam çok sakinmiş,ama tabi ki insanlar biraz farklı imiş,yeme içme konusunda da helal şeyler satan market ve kasaplar varmış,çok canlı şehirler de var,ya da çok sakin mükemmel kasabalarda.
Giyim kuşam çok ucuzmuş,araba almak da çok kolaymış,sokaklar çok temizmiş,evler çok şirinmiş,metro ağı çok iyi sistemli,biraz karmaşık gibi ama düzen mükemmelmiş.Sağlık konusunda da çok iyiymiş,hastanelerde önce insan sağlığı önde gelir,kendilerini paralarlarmış,yalnız çok da pahalıymış sağlık.
Ayrıca insanlar birbirine acayip saygılı,önyargısız ve sevecenlermiş.Yardım ederler ve dinlerlermiş.
Bu kadar şimdilik :D
bombshell canım çok teşekkür ederim ne güzelde yazmışın.:KK23:evet okudum bende hepsini fakat eski tarihli onun için konu açayım dedim ses yok :)

bakalım hakkımızda hayırlısı:KK22:

bombshell canım çok teşekkür ederim ne güzelde yazmışın.:KK23:evet okudum bende hepsini fakat eski tarihli onun için konu açayım dedim ses yok :)

bakalım hakkımızda hayırlısı:KK22:
Ablacım Amerika 'da ki sistemin 4-5 yılda değişeceğini sanmıyorum.Harika bir sistemleri var.İnsan orada yaşadığını hisseder valla.Çok şanslısınız,umarım eşinizle çok mutlu zamanlar geçirirsiniz orada.Merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz,o kadar çok araştırdım ki gitmiş gibiyim neredeyse:oops:

herkese merhaba
amerikada yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi.eşimin işi dolasıyla yüzde 90 gideceğiz.
Ben amerikada yaşıyorum öncelikle hoşgelirsiniz:)) hangi eyalete geliceksiniZ hangi konu hakkında bilgilendireblirim??

Herkese merhabalar ben 10 yil once amerikada yasadim veoglum orada dogdu . Simdi esimin isi nedeniyle yeniden gitme durumumuz var. Oglumun su anda pek ingilizcesi yok. Egitimine nasil devam edecek. Bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

Herkese merhabalar ben 10 yil once amerikada yasadim veoglum orada dogdu . Simdi esimin isi nedeniyle yeniden gitme durumumuz var. Oglumun su anda pek ingilizcesi yok. Egitimine nasil devam edecek. Bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim.
Cogu okulda ESL siniflari var, yabanci cocuklar normal derslere girerken bir yandan da ESL sinifina gidiyorlar ama gitmeden once ogrenebildigi kadar ogrensin oglunuz. Dershanede olmazsa hic olmazsa internetteki ingilizce ogreten sitelerden. Yoksa ilk sene cok zorluk ceker dil konusunda. Dersler Turkiyedeki kadar zor degil ama dil unsuru ilk yil basariyi engelleyebilir gene de. Cocugunuzun okulundan okudugu dersleri ve notlarini alin, ingilizceye cevirtin. Cocukluk asi karnesi varsa getirin, cikista konsolosluk asiya gonderebilir, o karti da getirin. Oldugu tum asilari istiyor okul. Okullar Agustos sonu veya Eylul basinda aciliyor, eyaletine gore.

Back
X