• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amerika'ya gitmeli miyim????

burcuu99

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
466
68
73
Gaziantep
Arkdaşlar daha önceden de söylediğim gibi uzun süredir bir ilişkim var.Ciddi düşünüyoruz.Kısa süre sonra da söz yapacaz Allahın izniyle.Ancak benim Amerika'ya gitme konusundaki teredütlerim asla bitmiyor.Ailesiyle orada yaşıyor.Ben gidersem muhtemelen aynı evin içinde olacaz.Ve resmen tüm yahatım sil baştan olacak.İng kursu, iş arama süreci vs.Diplomam kabul edilmeyebilir vs.Gerçkten tereddütlerim hiç bitmiyor.Parmağımı bile bile gözüme batırmak istemiyorum.Çok zor şartlarda çalışıyor orda bizzat biliyorum.Baştan söyleyim koleje gönderemem vs dedi çok para dedi.Baştan açıkça konuşalım dedi.Ne yapacağımı hiç bilemiyorum.Nedir sizlerin yorumları?

Arkdaşlar daha önceden de söylediğim gibi uzun süredir bir ilişkim var.Ciddi düşünüyoruz.Kısa süre sonra da söz yapacaz Allahın izniyle.Ancak benim Amerika'ya gitme konusundaki teredütlerim asla bitmiyor.Ailesiyle orada yaşıyor.Ben gidersem muhtemelen aynı evin içinde olacaz.Ve resmen tüm yahatım sil baştan olacak.İng kursu, iş arama süreci vs.Diplomam kabul edilmeyebilir vs.Gerçkten tereddütlerim hiç bitmiyor.Parmağımı bile bile gözüme batırmak istemiyorum.Çok zor şartlarda çalışıyor orda bizzat biliyorum.Baştan söyleyim koleje gönderemem vs dedi çok para dedi.Baştan açıkça konuşalım dedi.Ne yapacağımı hiç bilemiyorum.Nedir sizlerin yorumları?

Meraba , eğerki tavsiye istiyorsan aklını çelmek istmem ama aynı şekilde benim bir arkadaşım var Amerika ya evlenmişti ve şu an gerçektn de çok mutsuz..

Eşinin ailesiyle aynı evde yaşıyorlar 4 yıldan beri..Türkiyeye gelmek istese bile yılda en fazla 1 kez yaz tatillerinde gelebiliyor ancak..

Hem ailemden uzağım hem de burda sıkılıyorum diyor..

Hatta boşanıp gelmeyi çok düşünmüş ama sadece eşini sevdiği için katlanıyor yani demek istediğim kolay olmaz bence de , heleki aynı evde yaşarsanız daha da zor olur...

Çok iyi düşünüp , karar vermen gerek..

Meraba , eğerki tavsiye istiyorsan aklını çelmek istmem ama aynı şekilde benim bir arkadaşım var Amerika ya evlenmişti ve şu an gerçektn de çok mutsuz..

Eşinin ailesiyle aynı evde yaşıyorlar 4 yıldan beri..Türkiyeye gelmek istese bile yılda en fazla 1 kez yaz tatillerinde gelebiliyor ancak..

Hem ailemden uzağım hem de burda sıkılıyorum diyor..

Hatta boşanıp gelmeyi çok düşünmüş ama sadece eşini sevdiği için katlanıyor yani demek istediğim kolay olmaz bence de , heleki aynı evde yaşarsanız daha da zor olur...

Çok iyi düşünüp , karar vermen gerek..

tam benimle aynı durumda arkdaşınız.Çok zor durumdayım inanın ne yaapacam hiç bilmiyorum.Kendisine de söledim bana zaman ver düşünüp taşınmak istiyorum diye.

tam benimle aynı durumda arkdaşınız.Çok zor durumdayım inanın ne yaapacam hiç bilmiyorum.Kendisine de söledim bana zaman ver düşünüp taşınmak istiyorum diye.

Evet gerçekten de aynı durumdasınız..

Bilmiyorum ama bence gurbet çok zor olsa gerek..Hakkınızda hayırlısı olsun..

Ben bir süre ABD'de yaşadım, sürekli orada kalmak asla istemezdim. Ülkemi, insanımızı seviyorum, geri döndüğüme hiç pişman olmadım.. Gerçi kalıp orayı da sevenler var.

Ama arkadaşım mutlaka önceden git ve yaşayacağın yeri bir gör. Amerika denince insanların aklına gelen bir imaj oluyor, ama her yeri yaşanası standartlarda değil. En azından benim için...

Birde niye ayrı eve çıkamıyorsunuz? Kiralar çok uçuk değil ki.

Kolej'den kastı ne? Üniversite eğitimi mi? Eğer oturum aldığın yerde community college ise, öyle çok da pahalı olmuyor. Hangi eyalet söylemek ister misin?

Ayrı eve çıkacak kadar durumum yok diyor.Bir de ailesi hiç ingilizce bilmiyor onları nasıl bırakim diyor bişe demedim ben de.California!da yaşıyorlar.Ben şu anda yüksek lisans yapıyorum anlıyacağınız iyi bir eğitimim var.Oraya gelince de devam etmek isterim dedim.Çok pahalı nasıl gönderim seni olsa istemez miyim sanıyorsun dedi.İş bulabilmen için her türlü desteği sağlarım vs diyor.Ama benim kafam çok karışık.

Evet gerçekten de aynı durumdasınız..

Bilmiyorum ama bence gurbet çok zor olsa gerek..Hakkınızda hayırlısı olsun..

Çok teşekkür ederim ben de öyle diyorum eğer çok mutsuz olacaksam tez günde ayrılalım diyorum.Hayırlısı olsun inşallah

Canım öncelikle hakkında hayırlısı olsun.. benim kuzenim Amerika da.. dil konusunda sıkıntısı olmadı çünkü kendisi İngilizce öğretmeni , ayrıca sadece eşi ve kendisi orada yaşıyor arkadaşları falan var ama yine de çok zorlanıyorlar.. onlar belli bir görev için oraya gittiler yani sadece 2 seneliğine oradalar ama Türkiye' ye döneceği günü dört gözle bekliyor.. dil sorunun olmasada , ailesiyle yaşamak gibi bir durumun olmasada yine de sıkıntı çekilebildiğini söylemek için bunları yazıyorum.. onlar yaşadı diye sende yaşar mısın tabiki orası bilinmez ama genellikle oraya gidenler çok zor alışıyorlar.. iyi düşün taşın ve kararını ver.. umarım geleceğin için doğru bir karar veririsin..

Canım öncelikle hakkında hayırlısı olsun.. benim kuzenim Amerika da.. dil konusunda sıkıntısı olmadı çünkü kendisi İngilizce öğretmeni , ayrıca sadece eşi ve kendisi orada yaşıyor arkadaşları falan var ama yine de çok zorlanıyorlar.. onlar belli bir görev için oraya gittiler yani sadece 2 seneliğine oradalar ama Türkiye' ye döneceği günü dört gözle bekliyor.. dil sorunun olmasada , ailesiyle yaşamak gibi bir durumun olmasada yine de sıkıntı çekilebildiğini söylemek için bunları yazıyorum.. onlar yaşadı diye sende yaşar mısın tabiki orası bilinmez ama genellikle oraya gidenler çok zor alışıyorlar.. iyi düşün taşın ve kararını ver.. umarım geleceğin için doğru bir karar veririsin..

Çok teşekkür ederim desteğiniz için biz de tamamen orda yaşamak istemiyoruz tabi gerisi ne olur bilinmez.Ailesi de her seerinde döneceklerini üstüne basa basa söylüyorlar biz evlendikten sonra.Tabi kesin dönerler mi orası da bilinmez.

Şöyle bir şey soracağım. Uzun süreli bir ilişki demişsiniz, o zaman başından beri belli idi, beraber Amerika'da yaşayacağınız, değil mi? Şimdiye kadar bu fikre alışmanız lazımdı.

Bunu şunun için soruyorum. Gözlemlediğim kadarıyla orada yaşayıp mutlu olanların ya çok iyi hayat standartları var, Türkiye'de aynısını bulamayız diyorlar, ya da eşleriyle olmak onlara yetiyor. Eşleri için ailelerinden, arkadaş çevrelerinden, alıştıkları düzenden tamamen vazgeçebiliyorlar. Sevginize ne kadar inanıyorsunuz? Eşim herşeyim olabilir diyebiliyor musunuz?

Son düzenleme:
Şöyle bir şey soracağım. Uzun süreli bir ilişki demişsiniz, o zaman başından beri belli idi, beraber Amerika'da yaşayacağınız, değil mi? Şimdiye kadar bu fikre alışmanız lazımdı.

Bunu şunun için soruyorum. Gözlemlediğim kadarıyla orada yaşayıp mutlu olanların ya çok iyi hayat standartları var, Türkiye'de aynısını bulamayız diyorlar, ya da eşleriyle olmak onlara yetiyor. Eşleri için ailelerinden, arkadaş çevrelerinden, alıştıkları düzenden tamamen vazgeçebiliyorlar. Sevginize ne kadar inanıyorsunuz? Eşim herşeyim olabilir diyebiliyor musunuz?

evet uzun süredir bir ilişki tabiki baştan konştuk kendisinin bir düzeni var orada artık.ama iyi standartları ya da iyi bir maaşı yok ancak geçinebiliyor.Ben Amerika fikrine hiç alışamıyorum malesef.İnsanlar gitmek için ölür ben tam aksine.Onu çok seviyorum.Vazgeçmem den çok korkuyor.Ama evlendikten sonra ben ne yapmışım demek istemiyorum.Ailemden uzak oluşum, başka birileriyle aynı evi paylaşacak olmam hnüz işsiz olmam gidince vs binlerce soru işareti var.

Gerçekten kolay bir karar değil. İnşallah hakkınızda en hayırlısı olur. Ama imkanınız varsa mutlaka önceden bir gidip görün yaşayacağınız yeri.

gelişmiş ülkelerdeki maaşlar ayrı eve çıkmaya yeter neden ailesyle yaşıyosunki annesiyle yaşamayı kabul etme derim ben asla istemezdm çnkü evlenen arkadaşlarımdan da gördüğüm kadarrıyla kayınvalide her zaman sorun iyiy de olsa kötü de olsa.

ikimizde ayrı ev istiyoruz aslında ama onları tamamen bırakmicağını söledi.en azndan yakın olur evler dedim.ama onumü göremiyorum diyor.işi şu anda var .ama sallantıda sana nasıl söz verim diyor.bu yüzden evliliği de ertelettik.yoksa ailedi bir an önce olsn istiyor.herşey evlenene kadr olan mantığı istemiyorum.ya da köprüyü geçene kadr mı demekten de kendimi alamıyorum.

ikimizde ayrı ev istiyoruz aslında ama onları tamamen bırakmicağını söledi.en azndan yakın olur evler dedim.ama onumü göremiyorum diyor.işi şu anda var .ama sallantıda sana nasıl söz verim diyor.bu yüzden evliliği de ertelettik.yoksa ailedi bir an önce olsn istiyor.herşey evlenene kadr olan mantığı istemiyorum.ya da köprüyü geçene kadr mı demekten de kendimi alamıyorum.

koca adam nasılsa iş bulur aileyle yaşamak ne ya yakın olması ne bilmiyorum nasıl kabul ediyosun bunu seni doldurmak istemem ama iş bulur kaynanadan kurtlamazsın bi kere dip diba gelince siz ayrı bi aile olmalısınız

Back
X