Amniyosentez sonucu ⚠⚠⚠⚠⚠

Zeynosrkn84

Hoş geldin nefesimm tuğbamm
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2016
2.558
4.236
63
41
Amniyosentez yaptıranlar sonucunuz kaç günde çıktı benim ikili test 1.50 çıktı Amniyosentez yaptırdım cuma 1 ay olucak çok yoruldum dua edin benim gibi olup iyi çıkan varmı

Merhaba canım sonucun çıktımı acaba merak ettim bende amniyosentez yaptırdım 3. Haftam bitecek ama sonucumu bekliyorum inşallah güzel haberler alıp, yavrularımıza zamanında eksiksiz bir şekilde kavuşuruz

Merhaba canım sonucun çıktımı acaba merak ettim bende amniyosentez yaptırdım 3. Haftam bitecek ama sonucumu bekliyorum inşallah güzel haberler alıp, yavrularımıza zamanında eksiksiz bir şekilde kavuşuruz
Yok canım 1 ay bitti bugun 15 gün içinde belli olacakmış haberi alınca yazarım canım

Senin neden yapıldı amniyosentez sıkıntı neydi canım merak ettim

Senin neden yapıldı amniyosentez sıkıntı neydi canım merak ettim
19. haftada kontrolde doktorum 3 hafta gelişim geriliği tespit etti, suyun azaldığını söyledi.(ikili test sonucum gayet güzeldi.)Sonrasında görüntüleme merkezinde bunlarla beraber parlak bağırsak teşhisi konuldu. amniyosentez oldum şuan 25.haftadayız bebeğim 2 haftaya düşürdü gelişim geriliğini ama tabiki amniyosentez sonucumuzu almadan bir oh çekemeyeceğiz gibi görünüyor :(

Sendeki sıkıntı neydi canım sadece ikili test sonucuna göre mi amniyosentez önerdiler?

19. haftada kontrolde doktorum 3 hafta gelişim geriliği tespit etti, suyun azaldığını söyledi.(ikili test sonucum gayet güzeldi.)Sonrasında görüntüleme merkezinde bunlarla beraber parlak bağırsak teşhisi konuldu. amniyosentez oldum şuan 25.haftadayız bebeğim 2 haftaya düşürdü gelişim geriliğini ama tabiki amniyosentez sonucumuzu almadan bir oh çekemeyeceğiz gibi görünüyor :KK43:

Sendeki sıkıntı neydi canım sadece ikili test sonucuna göre mi amniyosentez önerdiler?
Evet cuma günü ayrıntılı ultrasyon var bakalım hayırlısı olsun inşallah hepimizin temiz çıkar sağlıcakla alırız yavrularımızı

Evet cuma günü ayrıntılı ultrasyon var bakalım hayırlısı olsun inşallah hepimizin temiz çıkar sağlıcakla alırız yavrularımızı
canım benimde cuma günü ayrıntılı ultrason çekilecek tesadüfe bak :) hayırlısı Rabbim güzel haberlerle dönmeyi nasip eder inşallah

Benim sonucum çıktı canım çok şükür Rabbime temiz seninde herşey yolundadır İnşallah dualarım hepimizle

Canım sonucun çıktımı merak ettim ayrıntılı günüde geldi İnşallah hepimiz için hayırlı haberlerle döneriz diyorum çok merak ediyorum ne diyecekler

Merhaba; bende 6 şubatta amniyosentez yaptırdım. Açıkçası çok korktum. Bebegime zarar vermekten. Kombine riskim 250/1 kimyasalriskim 50/1 çıktı ikili testte. Uzun uzun düşündüm. Kan testleri güvenli gelmedi çünkü okuduğum bir yazıda ünlü bir prof hamile olmayan kadınların kan örneklerini 5 tane lab. Gönderiyor ve yanlızca 2 tanesinden gebelik yok raporu geliyor. Diğerleri ise anomali yoktur şeklinde . Tabiki bunların markalarını açıklamıyor. Bu nedenle doktorumunda as nin kesin sonuç içeren bir tanı testi olduğunun altını çizmesi ile karar verdim. Doktorumada bu konuda sonsuz güvendim. Kendisi yaptı ve hiçbir acı hissetmedim. Bebeğiminde pozisyonu çok iyiydi. Herkesin yapısı farklı tabiki. Ama korkmayın. İyi yapılan ellerde a.s. nin riski söylenilenden çok daha az. Şimdi en zor kısmındayım. Bekleme... ultrason ölçümlerim normal olduğu için biraz daha rahatım. Ama tabiki endişeliyim...

Çok zor geçiyor biliyorum çok şükür benim sonuçlarım çıktı temiz elhamdülillah.. Darısı başınıza İnşallah sizinde tertemiz çıkacak Prof. Dediki aslında kimyasal risk çıkanların çoğunda aslında down yok ama bebek bişeyler demek istiyor mesela bende gelişim geriliği varmış o yüzden böyle çıkmış aslında ama herşeyi iyi sadece 1. 5 hafta geriliği var inş oda toparlar hayırlısıyla alırız kuzucuklarımızı kucağımıza sonucunu yazarsan sevinirim çünkü gerçekten çok merak ediyorum kendim yaşadığım için... Dualarım sizinle

Benim de ikili temiz çıkmıştı ama 3 lü de şüpheli ue3 seviyesi düşük yazıyordu 255 çıkmıştı değerim sıvı alınsın dedi doktor ama ben istemedim o zaman ayrıntılı da detaylı bakarlar dedi Çarşamba ayrıntılı var zaman geçmek bilmiyor çok korkuyorum dua Edin bana kızlar nolur ilk bebeğim.

Benim de ikili temiz çıkmıştı ama 3 lü de şüpheli ue3 seviyesi düşük yazıyordu 255 çıkmıştı değerim sıvı alınsın dedi doktor ama ben istemedim o zaman ayrıntılı da detaylı bakarlar dedi Çarşamba ayrıntılı var zaman geçmek bilmiyor çok korkuyorum dua Edin bana kızlar nolur ilk bebeğim.
İnş korkma canım 2lide iymiş zaten Rabbim yardımcın ve yardımcımız olsun Allaha emanet olun

merhaba Arkadaşlar
amniyosentezimin sonucu çıktı. ikimizde gayet iyiyiz. İnşallah diğer bütün bekleyenlerin sonucu iyi çıkar. İnanın iyi yapılan ellerde Amniyosentezin riski çok çok az. ikili testten beri kabus dolu 2 ay geçirdim. Ne kadar kızımın iyi olduğunu hissetsem de içimde hep bir endişe vardı. yaptırmasaydım yavrum doğana kadar hep endişeli olacaktım.Şimdi hamileliğin tadını çıkarabilirim. o yüzden kendinize eziyet etmeyin derim.

merhaba,
amniyosentezi hangi hastanelerde hangi doktorlara yaptirdiniz acaba? kendi hastanemde islemi yapan doktor cok yogunmus 2 haftadir aramasini bekliyoruz, bir kere kontak kurdugumuzda resmen azarladi daha vakti var ne acele ediyorsunuz diye.
ben de baska hastanelere bakmaya basladim ama mesela florence 'in bir subesi 8250tl fiyat verirken kadikoy subesi 3000tl fiyat verdi. epey yuksek fiyatlar bunlar.
tavsiye edebileceginiz bir ozel hastane var midir acaba?
simdiden tesekkurler

merhaba,
amniyosentezi hangi hastanelerde hangi doktorlara yaptirdiniz acaba? kendi hastanemde islemi yapan doktor cok yogunmus 2 haftadir aramasini bekliyoruz, bir kere kontak kurdugumuzda resmen azarladi daha vakti var ne acele ediyorsunuz diye.
ben de baska hastanelere bakmaya basladim ama mesela florence 'in bir subesi 8250tl fiyat verirken kadikoy subesi 3000tl fiyat verdi. epey yuksek fiyatlar bunlar.
simdiden tesekkurler

merhaba canım benimde ikili testim riskli çıktı 1 aya ayrıntılı ultrasona girip gerek görülürse ki inş. görülmez ama amniyosentez yaptırmayı düşünüyorum sen uygun fiyatlı ama iyi olan bir yer bulabildinmi acaba ?

Benim bebeğime de amnıyosentez yaptırdık çok şükür sonuç temızdı ama bunu Allahtan başkası bilemez. Bebeğimiz şuan 9 aylık ve sağlıklı çok şükür erken doğdu ve kilosu biraz düşüktü şuanda da düşük ama sorun edecek kadar değil çok şükür

merhaba,
simdiden tesekkurler
Neden devlette yaptırmıyorsunuz özel hastaneye o kadar para vermeye değmez bize o zaman bı tlf numarası vermişlerdi kan dan bakıyolar sonuç hemen cıkıyo evden gelip alıyorlar kanı fiyat 2700 dü

Neden devlette yaptırmıyorsunuz özel hastaneye o kadar para vermeye değmez bize o zaman bı tlf numarası vermişlerdi kan dan bakıyolar sonuç hemen cıkıyo evden gelip alıyorlar kanı fiyat 2700 dü

Devlet hastanelerini bilmiyormussunuz gibi..
neyse, su an 6 aylik cocuk annesi olarak yaziyorum; henuz 12-14 haftalik hamileyken ultrasonda ense kalinligindan suphelenmisti doktorum, bazi sendromlar olabilir demisti. biz yikilmistik, baska doktora da gostermek istedik. maslak acıbademdeki dr.bildirici'ye gittik o da biraz kalin buldu ama muhtemelen bir sey cikmaz dedi.
biz haftalarca amniyosentez icin gerekli zamanin gecmesini bekledik+4-5 hafta sonucu bekledik.hepsi cok stresliydi. hizli sonuclar 72 saatte cikti temizdi ama tam kesin sonuc olmuyor.
neyse, koc universitesi hastanesinde yaptirdik ve amniyosentez oncesi genetik profesoru goruyor sizi hangi testin yapilacagina karar veriyor. bize amniyosentezi uygun gordu.
4-5 hafta sonra sonuclar temiz cikti. ama baska seylerden de supheleniyorum bir array testi adina bir sey daha yapalim dedi. peki dedik, sonucta essegin kulagina su kacmisti. onun sonucu da 2 hafta cikti ve temizdi. oh cekmistik, ama bu sefer de baska testler istedi. cocuk 27 haftalik olmustu artik yeter dedik.
bu zaman icinde biz yurtdisina tasindik kontrollerim orada devam ediyordu. doktorlar ileri gebelik oldugu icin hikayemi soruyorlar tabii, bu testleri yaptirdim diyince amniyosentez disindaki testlere anlam veremediler, hatta adını bıle ılk kez benden duyuyorlardı.
yurtdısındaki kontroller o kadar rahattı kı hıcbır ekstra test, seker yuklemesi vb seylere gerek gormediler. ultrasona bile 2 ayda 1 girdim.
cocugum normal dogumla dogdu. biliyorsunuz sezeryana son care bakiyorlar burada. ama dogum boyunca bircok test yapildi. karnimdayken cocugun kafasindan birkac kez kan alma vb gibi.
neyse sonucta saglikli bir cocugum oldu.
hamilelik boyunca cektigim stres bosuna oldu.
simdiki aklim olsa doktorlarim amniyosentez disinda istedigi testleri hic yaptirmazdim.

Hayatımda herşeyin düzenli gittiği bir dönemde bir 3’lü tarama sonrası ısrarla cinsiyet sorduğum bir doktordan ilk tokat gibi cevabı almıştım “ 3’lü tarama testiniz sıkıntılı” Sonraki söylenenleri hayal meyal hatırlıyorum, Dr. Sami Ulus Beştepe Turgut özal Ankara polikliniğindeyim bu arada.Afp değerim 5,96 herşeyim yüksek, tavanlardayım. Nöral tüp defekti olabilir bu değer ondan yükseliyor genelde felan diyor doktor beyim, ama terim bilmediğimden halk ağızı açıklıyor, çocuğunuzun sırtı kapanmamış olabilir ya da kafatası vs vs diyor. Kafamdan akan o kaynar suyun altında yanıyorum, cevap verecek gücüm yok. Hemen ayrıntılı ultrason istemeliyiz ve kesin sonuç istiyorsanız amniyosentez yaptırmalısınız dedi. Bende o an yapılabilecek bişey olduğunu düşündüğümden tamam tamam yapalım diyorum hızlıca. Yaptırmak istiyorsanız eşinizin onayı gerek ve yaptırdıktan sonra düşük riski de var vs vs diyince bir silkelendim. Sağlam kafayla ertesi gün bir tavsiyeyle Etimed Hastanesinde Alptekin hocaya gittim. 3lü taramamı görünce bıyık altı güldü, bu ne ya felan diyor Ben bu arada son adet tarihimi bilmediğimi açıklıyorum, ona göre her haftanın değerinin bir öncekinden daha farklı olduğunu, Sat ın çok önemli olduğundan bahsetti. Ultrasonunda yaklaşık yarım saat incelemenin ardından çocuğun sırtında veya herhangi bir yerinde bir açıklık olmadığından bahsetti. Sadece, karın boşluğunda bir parlama gözüktüğünü, bunun bir hipojenik bağırsak olabilirliğinden bahsetti. Bu parlaklık tek başına hiçbişey olabileceği gibi 3 lü testime göre down vs olabilme ihtimalini yükselttiğini söyledi. Bu arada bir 3 lü tarama testi daha yaptırdık kendisine, bu sefer değerlerim 4,06 ya düşmüştü fakat yine istenilen 2,5 altı değildi. Amniyosentez önerdi. Düşük değerinin 1/200 oranını felan açıklayınca eşimle konuşup yaptırmaya karar verdim. Bu arada piyasa o kadar kötü işler hiç iyi gitmiyor, Eşimin parasal sıkıntısı var 2 gün içinde yaptırabilmek için Etlik Zübeyde Hanım hastanesine başvurdum. Başvurduğumun ertesi günü öğlen 1:30 a sıra geldi, kurbanlık koyun gibi masaya yattım. Tabii gitmeden önce bir dünya yorum okumuşum bilgim tavan, hareket etmemeliyim aman çocuk hareket etmesin diye kuru ekmek yiyerek gittim. Dünyanın en düşüncesiz, işini yeni öğrendiğini düşündüğüm uzman sanırım doktoruna denk geldim. Ama odadaki diğer 5 doktordan da güç alarak gözümü kapadım. Karnımın tamamına tentürdiyot mu neyse onu sürdü hemşire, daha sonra kenara atiyim derken 2 bacak aramdan dizlerime doğru yuvarlanan gazlı bezdeki kırmızı tentürdiyot bütün üstümü kana bulamış gibi oldu Özür mözür diliyorlar ama umrumda değil, ay bunlar bu işi nasıl becerecekler derdindeyim ben de. Gülüyorum hahaha hihihi sırf gıcık kapmasınlar benden diye, “sağlık olsun tek iyi geçsin de çöpe bile atarım” diyorum. Ay makinede geçer bu leke felan diyorlar, o an sanki çok umrumda

Neyse velhasıl incele incele nerden girsem ordan mı girsem, sanırım üstleri bi tanesi şurası iyi işte felan diyor ben ve çocuk kaskatı kesilmişiz. Nefes dahi almıyorum o derece. Neyse hiç yapıyorum felan bile demeden iğneyi daldırıverdi. Öyle korkunç bir acı değil acı bile denmez hatta, sadece gerginliğimden herşeyi uçta yaşadığımı düşünüyorum o ara. Bu arada iğnenin ucundan becerik yoksunu hemşire sıvıyı çekiyor ama ben bakamıyorum tabi. 10 oldu ee gelmiyor su çek çek diyor biri de 15 oldu 18 oldu tamamdır dediler hoop çıkardılar. Bu beceriksizler yaptıysa herkes yapar diye düşünüyorum o konuda biraz rahatlayabilirsiniz ey ahali. Bu arada kalp atışını da gösterdi bir sorun yok gibisine. Ben gitmeden önce bir ansiklopedi bilgi okuduğumdan hemen sıvının rengini sordum, “sıvının rengi nasıl sizce dedim, demez olaydım “ sen nerden biliyosun” dedi “internetten” dedim, “biraz koyu gibi ama ne bekliyorsun değerlerin yüksek” tarzı bişey söyledi bozularak. Ben bunu senelerdir okuyorum bu hatun internetten okuyup gelmiş mi dedi artık neye bozuluyosa. Neyse ağzımda bir dolu küfür yuttum ve dışarı attım kendimi. 2 gün hemen hemen tuvalet hariç hiç kalkmadım diyebilirim, bir de allaha çok şükür oğlum var 4 yaşında onu babannesine gönderdik. Deli gibi yatıyorum korkudan. 2. Günün sonunda sıkılmaya ve normal hayatıma yavaştan dönmeye başladım. 3 günü atlatınca da derin bir nefes aldım. Bu arada bugün bir aptallık daha edip tekrar o ilk gittiğim sami ulus a gittim, ayrıntılı ultrason için verdikleri günümdeydim, bağırsağında ve karaciğerinde parlaklık, kalbinde büyüklük, ve 2 hafta gelişimde gerilik denildi. Karnım kaskatı, yarı ölü halde eşimin iş yerine gittim. Bir kaç saat sonra amniyosentez sonucumu sormak için zübeyde hanımı aradım. Sonucunuz çıktı gelip alabilirsiniz dediler, uçarak gittik. İlk sonucum bugün 18 gün sonra geldi ve TEMİZ :) İlk sonucun temiz olmasının öneminin büyük olduğunu söylediler. Allaha çok şükür ben 2. sinin de iyi geleceğini düşünüyorum. Ama kafamdaki soruları bir de onlara sordum, doktor bir parlaklığın olduğunu fakat bunun sadece bağırsakta olduğunu karaciğerinde birşey görmediğini söyledi. Raporuma göre kalp büyüklüğü için de hemen çocuk kardiyolojisine gönderildim. Orda da doktor Kalbinin boyutunun normal olduğunu ama çok hızlı attığını kendimi çok gerdiğim için olabileceğini söyleyince gözlerimden mutluluktan yaşlar boşaldı. Belki duyduğu benim kalbimdir bilmiyorum o an resmen ağzımda atıyordu. Öbürünün bütün söylediklerini çürüttüklerinden bir de bizde ayrıntılıya gel dediler ama gitmemeye karar verdim. Bu gerginlik bu sancılı bekleyiş bana yeter diye düşünüyorum şuan. Rutin kontrollerime gidip normal bir hamilelik süreci geçirmek istiyorum. Bunu sizinle paylaşmak istedim çünkü gerçekten doktorlar ruhsuz, düşüncesiz ve beceriksiz(çoğu). Birinin dediği birini tutmuyor, ağlayan siz oluyorsunuz. Onlar ben kapıdan çıkarken meyve kestiler mesela. Kendinize bunu yapmalarına izin vermeyin. Allah izin verirse aminyosentez sonucumun sonraki sonucunu ( yaklaşık 15 gün sonra) öğrenip artık bir teste girmeyi düşünmüyorum. Amniyosentez en önemlisi arkadaşlar. Yaptırmaktan korkmayın. Benim bugün yüzümü güldüren diğer herşeyi yok sayan tek dayanağım bu:) sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi, sevgiler

Back
X