amniyosentez yaptıran varmı ?

KiZiLCiK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2010
348
45
98
bursa
slm kızlar

şuan 15 haftalık hamileyim ikili test yaptırmıştım gecen ay 1/108 cıkmıştı kandegerim bebebgin ense kalınglı ise 1.4 du .doktor bana amniyosentez yaptırman gerekiyor dedi..16 hafta yaptırmam lazımış

siz daha once yaptırdınzmı nasıl oluyor yardımlarınız bekliyorum

Son düzenleme:
ben yaptırmamıştım. ama bildiğim kadarıyla karnından bebeğinden sıvı alıyorlar iğneyle. bir taraftan ultrasonla bebeği kontrol ediyorlar bir zarar gelmesin die. 3 hafta sonra kromozom analiz sonucu geliyor. çok korkutucu ve acılı bir durum olmadığını söylüyorlar. bu konuda çok topic vardır. oralarda ayrıntılı bilgi bulabilirsin.

Ben yaptırdım canım.benım bebegımın ense kalınlıgı 3.7 cıktı.amnıyo yaptılar.ultrason eslıgınde yapılıyor.once ultrasonda bebege bakılıyor bebegın olmadıgı bır anı yakalayınca hemen ıgneyı batırıp suyu alıyolar.tamamen ultrason eslıgınde yapılıyor.yani bebek kontrol altında oluyor bır aya yakın sonuc beklenıyor.ınankı sonuc beklemek amnıyo yaptırmaktan daha zormuş.soracagın bısey varsa yaz canım

Ama ıyı bır prof bul.yanı işin ehlı bır doktor olsun.ımkanın varsa ozel hastane olursa daha ıyı olur.ben ankarada hrs hastanesınde yaptırdım.çokda memnunum oradan

Ama ıyı bır prof bul.yanı işin ehlı bır doktor olsun.ımkanın varsa ozel hastane olursa daha ıyı olur.ben ankarada hrs hastanesınde yaptırdım.çokda memnunum oradan

canım ben eskişehirdeyim aslında ankaraya yakınız orayada gelebilriz sorun degil. ücretler nasıl acaba dedign yerde ?

canım geçmiş olsun.bende yaptırdım.korkulacak birşey yok.ben üniversite hastanesinde yaptırdım.hatta asistan yapmıştı.prof.a yaptırmayı çok düşündük ama epey masraflı olacaktı.imkanımız yoktu.tecrübesi olmayan bir asistan yapabiliyorsa bence doktorlar hayli yapabilir.zaten basit bir operasyon.şimdiden geçmiş olsun.umarım sonuç iyi çıkar.

benim de 3 lü test sonucum 1/110 çıkmıştı ve doktor amniosentez önermişti. üniversite hastanesinde yaptırdım ultrason eşliğinde yapılıyor ince uzun bir iğneyi karnına batırıp sıvıdan alıyorlar. kan aldırmak gibi sayılır. ben iğneye kan aldırmaya dayanamayan biriyken ben bile yaptırabildiysem herkes çok kolay yaptırabilir. ama önemli olan doktor. kesinlikle tecrübeli iyi bi doktor olması lazım. 5-10 dakikalık bir işlemdi. sonrasında 2 gün istirahat etmek gerekiyor. 200 de 1 düşük riski var çünkü. dediğim gibi işlem kolay ama doktor önemli. bu işlem sadece 1 kere yapılabiliyor iğne sadece 1 kere batırılabiliyor tecrübe gerekiyor

ben de yaptırdım amniyosentez.korkmayın yeter herşey geçiyor tabi acı hissediyorsun .sonrası önemli olan inlenmek ve iyi bir perinatologa yaptırmak

Merhaba ark.lar
5,5 aylık hamileyim ve dr.um amniyosentez yaptırmamı önerdi..

İstanbul.da nerelere yaptırılabilir tavsiye edeceğiniz yerler veya dr, özel muayehane var mı?

aminosentez sonucum temiz cıktı kızlarrr..şuanda cok iyyiz 7 ayımızdayız haziranda dogum var :)

bugün ben de üçlü test sonuçlarımı aldım ve bana da amniyosentez önerdi dr.um. kötü bir duygu bebeğinde risk olduğunu bilmek. şimdi bir araştırma sürecine gireceğiz sanırım.

kimseyi yanıtlmak istemem ama bu ikili test biraz gelir kapısı elde etmek için yapılan bişey gibi geliyo bana, sonuçta bebeğimizin sağlık durumu hakkında bilgi vermiyo tamamen istatistiksel, yok 100 bebekten 1 i hasta, yok 500 bebekten 1 i hasta, bu değer 250 olursa amniyosentez diyolar,
ne farkederki 500 kişiden biriside senin bebeğin olabilir yada 10 kişiden 9 uda senin bebeğin olmayabilir, biraz karıştırdım konuyu galiba ama
benimde ikili testim riske yakın çıkmıştı, doktor yapmayı önerdi ben yaptırmadım 3 lü testimi bekleyelim dedim 3 lü testte normal görünüyo değerlerin dedi, yaptırmadım ama 3 lü testide ciddiye aldığımdan değil, ultrasondaki ense kalınlığı normal göründüğü için yaptırmama kararı aldım,
henüz prensesim doğmadı ama inşallah hepimizin bebeği sağlıklı olur, hiçbirimize o acıyı yaşatmaz rabbim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…