amniyosentez yaptırdım :(

down olmadığını kesinleşmiş fakat 3hücrede 45x yani turner ile uyumlu sonuç bulunmuş eşim söyleyememiş önce benim durumumda olan var mı?

o ne demekmiş öyle ki :( duymadm hiç...görüşmediniz mi doktorunuzla ne dio ne olacakmış sonuçta kıyamam canm ya sakin ol diyecem boş gelecek sana biliorum...doktor ne dedi ???

Amniyosentez sonucum temiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:nazar:
Arkadaşlar çok sevindim kelimeler bulamıyorum inanın Allah'ıma şükürler olsun.......:nazar:
Bütün herkese çoooooooooooooookkkkkkkk teşekkürler.:nazar:
Allah hepimizin yardımcısı olsun Allah herkese Güzel hayırlı haberler versin.:nazar:
Sağlıkla Bebeklerimizi kucaklarımıza Alıp bir ömür boyu büyütmet nasip etsin.:nazar:

Güzelim benim ilk hamileligimde bebegimin % 99 downsendromlu oldugunu ve aldırmam gerektigini söylediler.Sonra amniyosentez önerdiler bende ilk gebelik olunca senin gibi telaşlandım üzüldüm ve yaptırdım .Sonucum temiz çıktı hiçbir sıkıntı yoktu ama o geçen süre beni mahvetmişti.O yüzden ben inanmıyorum bu testlere şuanda ikinci gebeligim ve ben asla bu testleri yaptırmayı düşünmüyorum.Boşu boşuna strese sokuyorlar insanı.

arkadaşlar 2li testim iyi cıktı fakat eşimin ailesinde down sendromlu akrabaları var..korkuyorum..
doktor sonuçlar iyi dedi ..hiç bir şey önermedi...fakat korkuyorum
amniyosentez den vazgeçtik riskli diye..
prena test i araştırdım 3 gündür..yabancı makaleleri falan okudum 1. elden gayet teknolojik bir nimet..

PrenaTest®, Trizomi 21, 18 ve 13 teşhisinde amniyosenteze yakın güvenilirlikle (>%99,8) uygulanmaktadır. Test "NORMAL" olarak bildirildiğinde amniyosentez gibi girişimsel işlemlerin yapılmasının önerilmediği, ultrason ile gebeliğin takip edilebileceği raporda açıkça belirtilmektedir. PrenaTest®'in esas amacı her ne sebeple olursa olsun kromozomal anomali riski taşıdığı söylenen gebelere girişimsel olmayan güvenli bir alternatif sunmaktır

ama yaptıran varsa ondanda duymak isterim
teşekkürler

ikili test sonucumda risk olasılığım yoktu hatta doktorum "yaşın riski düşürmüş" dedi, üçlü test yapılmadı ama dörtlü test sonucuna göre risk sınırında çıktı bebeğim ve doktorum amniyosentez önerdi ve ultrason ölçümlerine göre temiz çıkacak ama için rahat etsin istersen yapalım eğer sonuç olumsuz çıkarsa kürtaj hakkın var dedi...ben de istedim yapılmasını, eğer sonuçlarım temiz çıkmazsa yani bebeğimde bir sorun varsa bile asla kürtaj olmayacağım içimde canlanan hergün kıpır kıpır hareketlerini hissettiğim ve ne olursa olsun annesi olduğum bi yavrunun canına asla kıyamam kürtaj olana kadar gider sevmediğim birini öldürürüm aynı şey en azından kurtulmuş olurum o insandan...bu görüşüme katılanlar kadar katılmayanlar da olacak elbette biliyorum ama herkesin fikri kendine her fikre saygım var benm...kimisi diyebilir o çocuğun gözlerine bakarak o sorumluluğu taşıyamam diye düşünebilir doğru belki o çocuk "beni niye doğurdun" diyen gözlerle bakacak annesine ama yaşayan engelli bi insanı öldürmek neyse anne karnında öldürmek de farksız benm gözümde...Allah ona can vermiş ben kimim ki o canı alayım...anne hayatı riskte değilse Allah bile yasaklamış bunu...yani ne inancım ne vicdanım buna izin vermez...eşim de benmle hemfikir bu konuda....3 gündür kendmde değilim doğrudur çok korkuyorum o da doğru herkes gibi ben de sağlıklı bi evlat istiyorum evet ama Allah'tan gelene de yapacak bişeyimiz yok ne yazık ki...bu amniyosentezi yaptırmamın tek sebebi de gerçeği bilmek ve ona göre hazırlık yapmak evet bu çocuğu ne olursa olsun doğuracağım ama en azından o vesvese o korku doğuma kadar beni yiyiyp bitirmesin istedim gerçeği bileyim istedim...doktor riskin yok sadece sınırdasın ultrasondaki tüm ölçümler normal dedi ama o içime düşen kurt varya 2 gündür iliklerime kadar kemiriyo...dün yaptırdım ve 3 hafta sonra sonucum çıkacak daha önce 2 düşük yaptım biri ikiz gebelikti ve toplamda 3 evlat kaybettim şu anki gebeliğim de zaten kan pıhtılaşması sorunum nedeniyle riskli gidiyor her gün kan sulandırıcı iğne oluyorum göbeğimden yani bi evlat sahibi olabilmek için çok bedel ödedim çok acılar çektim ve herkes gibi sağlıklı ve hayırlı bi evlat istiyorum başka hiçbişey değil...bunu da niye yazdım belki hiç tanımadığım insanlarla dertleşmek belki de bir dua...çok değil belki bi Ayet-el Kürsi isterim okuyanlardan bugün cuma duaların kabul olduğu gün...ben burda sorunu olan herkese dua ediyorum inanın...Allah herkese sağlık versin başka da bişey gelmiyor elimden...
cnm merhaba seni çok iyi anlıyorum şu anda senin yaşadıklarını yaşıyorum daha önceden biri doğal biri tedavi 2 düşüğüm var tekrar tedavi ile hamileyim 2 li taramam iyi 4 lü taramam da risk 1:500 çıktı dr amniyosetez önermedi önce ayrıntılı ultrason dedi ama içim rahat değil tüp bebeklerde de risk yüksek ,seninde tüp bebek mi birde bende clexane 0.4 kullanıyorum eğer yaptırdınsa amniyosentezde iğneyi kesip tekrar mı başlattılar beni aydınlatırsan çok yardımın dokunur .çok kararsız kaldım ama amniyosentez yaptırmayı düşünüyorum. senin içinde umarım herşey yolunda gitmiştir sevgiler

merhaba...öncelikle çok geçmiş olsun umarım temiz çıkmıştır sonuçlarınız,sağlıklıdır bebeğiniz...benim hızlandırılmış sonucum çıktı testten 3 gün sonra ve doktorum ilk sonuç temiz çıktı çok büyük ihtimal ayrıntılı hücre taraması da temz çıkacak hç korkma dedi içim ferahladı bekliorum 2 haftam kaldı belli olmasına...benm yaşım 27 dörtlüde 460'da 1 çıktı, ultrason ölçümleri baş çevresi ense kalınlığı vs. ideal çıktı sadece dörtlüde "risk sınırındasın" dedi doktorum ben de içim rahat etsin die yaptrdm işte bekliorum...mesajı da yeni gördm aldınız muhtemelen sonucu, umarım iyidir :s nasıl ???
birde kime yaptırdın cnm amniyosentezi memnun kaldınmı

Back
X