Amniyosentez yaptırıp da kısa veya uzun vadede bebeğini kaybedenler

MinikKahramanimiz

Canım oğlum seni çok özledim.
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
44
7
18
Sevgili arkadaşlar,

Doktorlar hep amniyosentezin kısa vadedeki risklerinden bahsederek hedef şaşırtıyorlar. Halbuki;
Kısa vadedeki riski (iğne ucundan dolayı bir delik açılıp, kapanmadığı için amniyon sıvısının sızdırması)
Uzun vadedeki riski (iğne ucu yoluyla enfeksiyonun kese içerisine girip birkaç hafta içerisinde keseyi zayıflatarak delmesi. )

Aranızda amniyosentez yaptırıp da haftalar sonra bebeğini erken doğum/su kesesi açılması nedeniyle kaybedenler var mı?

Avrupa'da bu test metodu çok riskli olduğu için artık kullanılmıyor.

arkadaşlar doktorumun önermiş olduğu harmony test ile ürkütücü amniyosentez testini yaptırmama gerek kalmadı:) şöyleki 10. haftamı doldurdum. harmony testini kolumdan kan alarak yaptılar. başkada bisey yok :) sonucum düşük riskli çıktı hemde ikili test ve üçlü teste de gerek kalmadı. inanılmaz bir teknoloji... elimde olsa tüm anne adaylarına tek tek anlatmak isterim. çünkü bebeğimiz canımız bizim canımızzzzz..

arkadaşlar doktorumun önermiş olduğu harmony test ile ürkütücü amniyosentez testini yaptırmama gerek kalmadı:) şöyleki 10. haftamı doldurdum. harmony testini kolumdan kan alarak yaptılar. başkada bisey yok :) sonucum düşük riskli çıktı hemde ikili test ve üçlü teste de gerek kalmadı. inanılmaz bir teknoloji... elimde olsa tüm anne adaylarına tek tek anlatmak isterim. çünkü bebeğimiz canımız bizim canımızzzzz..
Evet ancak sizi korkutmak istemesem de su gercegi soylemeden gecemicem harmony tam guvenli sonuc vermiyo evet digerlerine gore daha guvenli olabilir ama risk grubundakilerin amniyosentez, cvs biyopsi yada kordosentez yerine yalnizca bu testi tercih etmemesiini tavsiye ederim. Kesin sonuc veren sadece bu 3 test cunku

Aradan çok zamn gecmis ancak yaptiranlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Amniyosentez yaptirali 5 gün oldu. İlk 3 gün çok ağrım oldu. 2. Gun tekrar doktora gittim. Hastane yatişı yaptilar. Çok ağrı olması riskliymiş. Hastaneden çıktıktan sonra 4. Günde berrak akıntı gelmeye başladı. Amniyon sıvısı olabilir mi diye tedirginim. Yaşayanlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Aradan çok zamn gecmis ancak yaptiranlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Amniyosentez yaptirali 5 gün oldu. İlk 3 gün çok ağrım oldu. 2. Gun tekrar doktora gittim. Hastane yatişı yaptilar. Çok ağrı olması riskliymiş. Hastaneden çıktıktan sonra 4. Günde berrak akıntı gelmeye başladı. Amniyon sıvısı olabilir mi diye tedirginim. Yaşayanlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
Sonrasında sıkıntı yaşadınız mı?

Back
X