Amniyosentez

Ben yaptırmıştım. 37 yaşında olduğum ve ikili taramam sınırda çıktığı için yaptırmıştım. Kendim istedim yaptırmayı. Kafayı yemektense yaptırayımsonuca göre karar veririm diye düşünmüştüm. Sonuç kötü çıksaydı ne yapardım bilmiyorum ama yaptırınca kafam rahatladı ve hamileliğimin geri kalanında daha rahattım.şimdiden bunları düşünmeyin. Doktorunuzu dinleyin. Gerek olursa onlar yönlendiriyor zaten. Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Evet yarın ayrıntılı ultrasonu heyecanla bekliyorum,ona göre kesin kararımı vereceğim.
Amin inşallah,güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Merhaba ,pardon hatalı yazmışım.
Yaptırdığımız test genişletilmiş Panorama testiydi ve sonuçlar düşük risk yada yüksek risk şeklinde ifade ediliyor.
Toplamda 10 adet sendromu incelediler ve Panorama risk skoru kısmında her bir sendromu 1/10.000, 1/13,3000,1/12.400 vs şeklinde ifade etmişler.
Gelen raporda son şöyle bir ifade var.
'Panorama bir tarama testidir.Bu test fetüsün etkilenmiş olup olmadığını kesin olarak söylemez ve sadece istenilmiş olan sendromları test eder.Düşük risk sonucu, etkilenmemiş bir fetüs olacağını garanti etmez.'

Son cümle insanın kafasını kurcalıyor.
Teşekkür ederim, arkadaşım da amniyosentezi kafaya koydu gibi

Rica ederim.
Arkadaşınız amniyosentez yaptırmak isteme nedeni nedir?Sadece yaş kaynaklı mı yoksa diğer tarama testleri sonucu mu?
2li taramada yas hariç diğer değerler cut off değerinin altında cıktı, yas riski 1/158 ve cut off değerinin üstünde.
13. Haftada. En kısa zamanda perinatologa gidecek. Bir de kendi doktoru değerlere bakarak, yaşın var, amniyosentez yaptır demiş

merhaba,
amniyosentez yaptiranlar hangi hastaneleri tercih etti acaba?
Florence nightangale bir subesi 8,250tl istedi cok sasirdim, kadikoy subesi ise 3000tl istedi.
kendi hastanem olan koc universitesi hastanesi ise hala bilgi vermedi.islemi yapacak kisi cok yogunmus da arayacakmis once randevu verecekmis sonra muayene sonrasi fiyati soyleyeceklermis. 2 haftadir aramasini bekliyoruz ben de baska yerlere bakmaya basladim. tavsiye edeibleceginiz bir ozel hastane var midir? simdiden tesekkurler

merhaba benim yaşım 39 olduğu için haziran ayında 16.5 haftalıkken yaptırdım bu test ıkılı uclu testı rısklı cıkanlar ıcın ve benim gibi ileri yasta gebelıkler ıcın . Ben cok tereddüt ettım doğrusu prof arkadaslara sordum ve onlar kendi kararım olduğunu ancak yaş itibariyle yaptırmamım ıyı olacağını soyledıler 2 lı ve 3lü testlerde yanılma oranı yuzde 40 bunda ıse yuzde 99 net bır sonuc elde edılılıyor. rıskı su kesedekı suda azalma ve enfeksiyon olusumu buna baglı dusuk tehlıkesı var bu da yuzde 1 .test herhangı bır anestezı uygulanmadan karına ıgne gıbı bırseyle gırıp su cekıyorlar ıkı tup 10 dk surdu belkı sadece cok az acı veren bır ıslem kan vermek gıbı yada kalçadan ıgne olmak gıbı algılanabılır agrı durumu sonuc 1 ıla 20 gun arasında cıkıyor. unıversıte hastanesınde yapılıyor genelde ben mersın unv. hastanesınde prof. bır hocaya yaptırdım durum bu haftaya sonuclanacak ınsallah ıyı sonuclar alırız

merhaba,
Florence nightangale bir subesi 8,250tl istedi cok sasirdim, kadikoy subesi ise 3000tl istedi.
kendi hastanem olan koc universitesi hastanesi ise hala bilgi vermedi.islemi yapacak kisi cok yogunmus da arayacakmis once randevu verecekmis sonra muayene sonrasi fiyati soyleyeceklermis. 2 haftadir aramasini bekliyoruz ben de baska yerlere bakmaya basladim. tavsiye edeibleceginiz bir ozel hastane var midir? simdiden tesekkurler
unıversıte hastanelerınde cok cok daha cuzzı bır mıktar oluyor onu arastırın yapan da prof oluyor bence daha mantıklı

merhaba,
ayrıca okadar para vereceksenız dırek kandan test yapılıyor amnıyosenteze gerek kalmadan fetal dna testi 2500 tl cıvarı yurtdısına gonderıyorlar

Merhabalar, 37 yaşındayım. ilk tüp bebek denemesiyle hamile kaldım, 12. haftamdayım. bebeğimin suyu, kalp atışı vb. herşey yerinde, ancak 2li tarama testinin trimosy 21 kromozom testinde 1.570 oranında risk çıktı. dr.um elbetteki cvs veya 16 haftalıkken amniyosentez yapılmasını önerdi. her ikisinin riski nedeniyle bir türlü yaptırmaya yanaşamıyorum. koru hastanesi hastasıyım, ücret de doğum paketi dışında biraz yüksek kalıyor. orada yaptırırsan prof ile birlikte kendi doktorum yapıyor. Gazi üniversitesinde de yaptırabilirim büyük ihtimalle..açıkçası aklım oldukça karışık..fikirlerinizi almak istiyorum arkadaşlar..

Arkadaslar hamilelikte amniyosentez yaptiran var mi ? Her hamilelikte yapilmasi gerekiyor mu ? Bir arkadasim anlatti da korktum acikcasi
Ben yeni yaptirdim iyi ellerde yapildigi surece bir riski yok aci agri da yok sonrasi bi kac gun dinlenme

Fetal dna ya da harmony ya da baska bir isimle kandan bebegin dna'sina bakilan testten yaptirdim maalesef sonuc trizomi 21 yani down sendromu :( bunun sonucunda yasal surec icin amniyo sentez mecburi onu da yaptirdim korkmayin hic acimiyor hissetmiyorsunuz sonrasi bir kac gun dinlenme sart Rabbim kimseye yasatmasin boyle bir aci cok zor

Back
X