Anaokuluna giden cocukların annelerine sesleniyorum da

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar selam olsun
bizde bir mevzu var maşallah , 2 kere konu açmasak olmaz .

Öncelikle gecen hafta oglum anaokulumna başladı, özel bir anaokul.
fakat ne bileyim bazı şeyler eksik yani eksikmi benmi çok beklenti içindeyim bilmiyorum.

mesela ben gündüz ne yediklerini ne içtiklerini malesef bilmiyıorum . 12de giriyor oglum 12:30da öğlen yemeği var , 3 gibide ikindi kahvaltısı . yemekleri kendileri yapıyorlar , peki ama ne???
ne yiyorlar ben anlamıyorum .bir liste verilmesi gerekmezmiydi?

sonra ders programı , oğlum ingilizce eğitim alacak ve haftanın 2 günü özel hocaları tarafından futbol eğitimi alacak sahada.
hadi gecen hafta uyum haftasıydı , bu haftadamı uyum haftası?
bunları bılıyor olmam gerekmıyormu mesela?
yoksa daha erkenmi nedir?

değil özel okul devlet okullarında bile veriliyor bilgi cutem
bence sor aklına takılanları.. millet neler neler soruyor öğretmenlere müdürlere
yanı ben gecen hafta lısteyı ıstedım cunku oglum evde bunu ben okulda yedım fılan dedı yemedı bazı aksam yemeklerını,
daha yapmadık ama hazırlar cuma gunu verırız dedıler ama vermedıler
okuldanda ben almıyorum buarda esım alıyor 5.30 gıbı
yemek lıstesı olsun ders p rogramı olsun suanda yok.
belkı bu haftayıda oyunla gecırırler olsun gecırsınler ama ben bıleyım.
aksam soruyorum kıtap dagıtıldımı hayır, ıngılızce konusuyorlarmı hayır dıyor.
ne bılım

Benim kızım da kreşte üç buçuk yaşında. Orda da liste verdiler ama listeye rağmen bide küçük kağıt vermeleri gerek şynu yedi bunu yemedi diye.bzimki de geçen hafta başladı ve bana ikş gün dondurma bi gün de şeker yediklerini söyledi ki değiştirdikleri tişörtünde lekesi vardı. Benim kızım bu hafta sonu hep ne yediyse çıkardı iştahı yoktu biraz ateşi vardı çocuk acile gittik artık idrarda falan bişi çıkmadı ama ben sudan şüpheleniyorrum bilmiyorum su önemli. Zor ya demem oki liste ve her gün kağıt isteyin ne yedi ne yaptı. O kadar çok kreş vb gezdim ki buda dördüncü kreşimiz son sekiz aydır neler gördüm neler

Kızlar selam olsun
bizde bir mevzu var maşallah , 2 kere konu açmasak olmaz .

Öncelikle gecen hafta oglum anaokulumna başladı, özel bir anaokul.
fakat ne bileyim bazı şeyler eksik yani eksikmi benmi çok beklenti içindeyim bilmiyorum.

mesela ben gündüz ne yediklerini ne içtiklerini malesef bilmiyıorum . 12de giriyor oglum 12:30da öğlen yemeği var , 3 gibide ikindi kahvaltısı . yemekleri kendileri yapıyorlar , peki ama ne???
ne yiyorlar ben anlamıyorum .bir liste verilmesi gerekmezmiydi?

sonra ders programı , oğlum ingilizce eğitim alacak ve haftanın 2 günü özel hocaları tarafından futbol eğitimi alacak sahada.
hadi gecen hafta uyum haftasıydı , bu haftadamı uyum haftası?
bunları bılıyor olmam gerekmıyormu mesela?
yoksa daha erkenmi nedir?
Yanlış bir seçim yapmışsınız.
  • Eğitim Programı ; çocukların yaş gruplarına ve gelişim düzeylerine göre hazırlanmalı ve size önceden iletilmelidir.
  • Program çocukların dikkat sürelerine ve ilgi alanlarına yönelik olmalı, çocuğun aktif katılımda olduğundan emin olunmalıdır. Çünkü 0-6 yaş grubu öğrenme sistemi somut, keşfe ve deneye dayalıdır. Çocuklara bu metoda uygun yapının hazırlandığından emin olunmalıdır.
  • Etkinliklerin önemli bir bölümü oyun şeklinde olmalı, çocukların yaratıcılığını ortaya çıkarmasına, kendini rahatça ifade edebilmesine olanak sağlamalıdır.
  • Gruplar en fazla 12 çocukla sınırlanmış olmalıdır.
  • Bunların yanında, doğru cinsel kimliğin kazanılmasını pekiştirici olunmalı, farklı cinsiyetlere ilişkin önyargılar giderilmelidir.
  • Okul-aile işbirliği çeşitli boyutları ile geliştirilmelidir.
  • Toplumsal değer yargılarını kazandırmak için saygı, doğruluk, yardımlaşma gibi temalar vurgulanmalıdır.
  • Özbakım çalışmaları yanında özdenetim kurallarının ve birarada yaşama kurallarının yerleşmesine olanak sağlamalıdır.
Kreş Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Fiziksel Özellikler

• Mekanlar hoş, zevkli ve temiz döşenmiş, gerektiğinde kolayca değiştirilebilir olmalı,
  • Çocukların rahat ve özgür oynayabilecekleri oynayabilecekleri oyun alanları bulunmalı,
  • Lavabo ve klozetler çocuklara uygun ve hijyenik olmalı,
  • Kreş temel donanımında uygun malzeme kullanıldığından emin olunmalıdır. (Su bazlı boya, kaymaz zemin gibi)
  • Ayrıca yuvanın, çocukların açık havada rahatça oynayabilecekleri salıncak, tahteravalli, kum havuzu, kaydırak bulunan büyükçe bir bahçesi bulunmalıdır
  • Kreş- Yuvanın güvenlik için aldığı önlemler yeterli olmalı, kreş kapısının kontrol altında olduğundan emin olunmalıdır.
  • Eğitim etkinliklerinin gerçekleştirildiği iç mekanın amaca uygun malzeme ile döşenmiş olmalıdır. Evcilik köşesi, blok köşesi (lego, küp gibi), sanat köşesi, müzik köşesi, kitap köşesi, fen ve doğa köşesi, serbest alan (Jimnastik, dans gibi), araba köşesi gibi bölümler olmalıdır. Tüm bu malzemelerin çocukların gelişim düzeylerine uygun, tam, temiz, eksiksiz olması bir kreş için çok önemlidir.
  • Uyku odaları ferah olmalı, mutlaka her çocuğa ait dolaplar bulunmalıdır.
  • Yemekhane temiz ve ferah olmalıdır.
Kurum Personelin Niteliği ?

• Okul kurucusu, sorumlu müdür ve öğretmenler çocuk gelişimi ve eğitimi alanında nitelikli olmalıdır. (Çocuk gelişimci, psikolog, pedegog, eğitimci gibi)
  • Personel çocukların ihtiyaçlarına duyarlı, sevgi ve şefkati esirgemeyen bir yapıda olmalıdır.
  • Çocuklara sevginin yanında birey olark saygı gösterilmelidir. Çocukların bireysel ihtiyaçlarına göre, kural haline getirilmemek şartıyla küçük değişikliklerin yapılabilmesi ona birey olarak saygının bir ifadesi olabilmektedir.
  • Sağlıklı bir beslenme programı, çocuğun gelişimi için son derece önemlidir. Bu nedenle, günlük mönünün bir diyetisyen tarafından hazırlanmış olmasına dikkat edilmelidir.
Tüm bunların yanında, dilediğiniz zaman çocuğunuzu ziyaret edebilme olanağı size güven verecektir. Bunda dikkat edilmesi gereken tek nokta, herhangi bir etkinlik yapılıyor ise, sizin çocuğunuza görünmeden izlemenizdir ki, dikkatleri dağılmasın.

Yuvalara ziyaret için uygun saatler sabah saatleridir. Bu ziyaretlerde çocuğunuzun da yanınızda olmasına özen gösterilmelidir. Öngörüşme büyük önem taşımaktadır. Önceliklerinizi ve beklentilerinizi gözden geçirip ilk ziyareti yapmanızda yarar var. Bazı yuvalar eğitime, bazı yuvalar sosyal, duygusal gelişime ve davranış kurallarının oturtulmasına daha fazla ağırlık verir. Sizin tercihinize göre bir yuva seçmeniz önemlidir. İlk ziyaret ve ön görüşmede kurum yöneticileri ile yapacağınız sohbet, bu açıdan belirleyici olacaktır. Kurum yetkililerinin sürekli okulda olup olmadığını, çalışan öğretmenlerin ve çocukların mutlu olup olmadığını gözleyebilmek için ilk ziyaret bir fırsat olabilir. Ayrıca yine bu ziyaretlerde, öğretmenin grupla ilişkileri, özbakım kurallarını verişi, gruptaki çocuklardan bazıları ile igilenirken, diğerlerini kime teslim ettiği de gözlenebilir. Bunların dışında şunu söylemeliyim bunlar standart olması gerekenlerler özel devlet farketmez yada büyük küçük. Seçim yaparken bilinçli tercih yapın. Sene başındadasınıZ değişim için geç kalmış değilsiniz.

neden yanlıs bır secım yaptıgımı anlamadım , daha acklayıcı olabılırmısınız ınternetten kopyaladıınız makaleler dısında

Benim kızım da kreşte üç buçuk yaşında. Orda da liste verdiler ama listeye rağmen bide küçük kağıt vermeleri gerek şynu yedi bunu yemedi diye.bzimki de geçen hafta başladı ve bana ikş gün dondurma bi gün de şeker yediklerini söyledi ki değiştirdikleri tişörtünde lekesi vardı. Benim kızım bu hafta sonu hep ne yediyse çıkardı iştahı yoktu biraz ateşi vardı çocuk acile gittik artık idrarda falan bişi çıkmadı ama ben sudan şüpheleniyorrum bilmiyorum su önemli. Zor ya demem oki liste ve her gün kağıt isteyin ne yedi ne yaptı. O kadar çok kreş vb gezdim ki buda dördüncü kreşimiz son sekiz aydır neler gördüm neler
evet bazen uzerı lekelenmıs gelıyor ama ben o lekelerın neye aıt oldugunu anlamıyorum bır tuturmus makarna pogca
sureklı bunu yedıgını soyluyor ama degıl yanı mumkun degıldır , kurum ozel ve ıyı bır kurum ama
ne bılıeyım ıllada ıstememmı laızm tekrar tekrar
yapın vrın lısteyı veyahut ınt sıtesınde yayınlasınlar
evet suanda uyum haftası olabılır ama okulda ne yaptıklarını öğrenmek istiyorum yada derslere ne zaman başlayacaklar
buarada oğlum 4.5 yaşında

buarada az once atlamısım neden dondurma vs seker yedırıyorlar
normal yemek vs yemıyormu?
buarada grip aşısı yaptırmayı dusunuyormusunuz

günlük çizelge verilmesi gerekir..hangi yemeği yedi ne kadar uyudu aktivitelere katılımı nasıldı bizim kreşimiz bu şekilde yapıyor..ya da en azından aylık yemek listelerini verseler ya size..bende olsam kafama takılırdı..

neden yanlıs bır secım yaptıgımı anlamadım , daha acklayıcı olabılırmısınız ınternetten kopyaladıınız makaleler dısında
:70: bu bir makale değil. Bir eğitimcinin tavsiyeleridir. Sizde araştırsaydınız keşke burada amacınız insanların size doğru tavsiyelerde bulunması olmalı.gayet açık yanlış seçim yaptığınız. Size çocugunuZun yediği içtiği günlük eğitim planı verilmemişse buradaki yanlış ortadadır. Amaç burada size en doğru bilgiye vermek neden rahatsız oldunuz anlamadım:)

:KK70: bu bir makale değil. Bir eğitimcinin tavsiyeleridir. Sizde araştırsaydınız keşke burada amacınız insanların size doğru tavsiyelerde bulunması olmalı.gayet açık yanlış seçim yaptığınız. Size çocugunuZun yediği içtiği günlük eğitim planı verilmemişse buradaki yanlış ortadadır. Amaç burada size en doğru bilgiye vermek neden rahatsız oldunuz anlamadım:)
ben bu tarz bılgılerı okul secmeden once aylarca arastırdım , gülerek gayet gayri resmi bir dilde yanlış secim yapmışssınız
çünkü , bla bla bla maddelerin sıralanması bana boş geliyor. ne yani okudum işte bende . e okul başlamadan bu listeleri alacak halim yoktu sanıyorum.
rahatsız olduğum birşey yok buarada fikrinizi yazabilirsiniz ama kendi fikrinizi

günlük çizelge verilmesi gerekir..hangi yemeği yedi ne kadar uyudu aktivitelere katılımı nasıldı bizim kreşimiz bu şekilde yapıyor..ya da en azından aylık yemek listelerini verseler ya size..bende olsam kafama takılırdı..
gecen hafta lıste istedim şuan henüz hazırlayamadık cuma akşamı veririz dediler fakat verilmedi işte.

bence bir daha isteyin..
eğer gene verilmezse bence biraz sallıyorlar demektir.. en basit bir liste işi sallanıyorsa da okulda geri kalan herşeyin sallanacağı imajı oluşur bende..
aslında liste ilk başta hazır olmalı yani müfredat gibi, çocukların ne yiyip içeceği de okul açılmadan belli olmalıdır.
eğer içinize sinmeyen bişeyler varsa da değiştirin çocuğunuz ortama çok alışmadan..

bir de çocuklar genelde ne yiyip içtiklerini pek anlatmıyorlar, özellikle erkek çocukları.. benimki de öyleydi.. halen de öyle..
"ne yediniz" sorusuna cevap "her zamankinden" oluyordu bizde..
ama liste internet sitelerinde yayınlanmış oluyordu ilk hafta içinde..

Acaba dıyorum hıc kımse ıstemedımı yanı bu bılgılerı onlardan
kadın bana bız aylık verıyoruz fılan demıstı ama henuz hazırlamadık dedı okul yenılendı buarada ılk hafta bız basladık yoksa okul 12 ay acık bır okul esasen
ben o zaman bırazdan arayayım telefonla dırek kendım ıstıyeyım , onlara guvenmedıgımın ımajınıda vermek ıstemıyorum ama cocugum ben bunu okulda yedım vs dıye yemıyor aynı yemeklerı yapmamıs olurum dıyecegım .
ve tabıkı derslerı ne zamn baslayacaklar merak edıyorum

evet bence de aynen bu şekilde isteyin yeniden.. "aynı yemekleri pişirmek istemiyorum" diye...
mesela futbol dersi olacak dediniz.. onu sorabilirsiniz "ne zaman başlayacak ona uygun kıyafet gönderelim" falan diye..
biraz zaman geçtikten sonra da açıkça neler yaptıklarını sorabilirsiniz gün içinde.

"oğlum/kızım bana bir şey anlatmıyor, merak ediyorum gün içinde nasıl vakit geçirdiğini, kimle anlaştığını, neler öğrendiğini"...
bunu sormak da hakkınız..

siz ne kadar ilgilenirseniz, ilgili görünürseniz o kadar iyi bence.

ben bu tarz bılgılerı okul secmeden once aylarca arastırdım , gülerek gayet gayri resmi bir dilde yanlış secim yapmışssınız
çünkü , bla bla bla maddelerin sıralanması bana boş geliyor. ne yani okudum işte bende . e okul başlamadan bu listeleri alacak halim yoktu sanıyorum.
rahatsız olduğum birşey yok buarada fikrinizi yazabilirsiniz ama kendi fikrinizi
Resmiyet arıyorsanız yanlış yerdesiniz. Burada kadınlar dostlarına sorar gibi konu açıyor tavsiye bekliyor. Ve ben en azından sizin gibi hiç tanımadığım insanlara yorum yaparken küfürlü konuşmuyorum.benim amacım en yetkili ağızdan bilgi vermekdi.kendi fikrimide eklemiştim. Anlamadığım konu açıp beğenmediğiniz yorumu yapanı bozma çabasından ne anlıyorsunuz.

Resmiyet arıyorsanız yanlış yerdesiniz. Burada kadınlar dostlarına sorar gibi konu açıyor tavsiye bekliyor. Ve ben en azından sizin gibi hiç tanımadığım insanlara yorum yaparken küfürlü konuşmuyorum.benim amacım en yetkili ağızdan bilgi vermekdi.kendi fikrimide eklemiştim. Anlamadığım konu açıp beğenmediğiniz yorumu yapanı bozma çabasından ne anlıyorsunuz.
ben burada hiç kimseye haketmediği yerde küfürlü konuşmadım, sadece tek bir küfürlü konuşmam olmuştu kadının biri bana or. cocugumada p.ç muamelesi yapıyordu .küfür değil , saçını başını yolsam hakediyordu. bu bilginize olsun.

ben yazdıgınız herseyı zaten okumustum bır cok yazı okudum baktım ettım ,tepki fılanda vermedım kendı dusuncelerınız olsaydı diye az öcnede yazdım.
yorumuda beğenmediğim yok , sizi tanımıyorum bile.

evet bence de aynen bu şekilde isteyin yeniden.. "aynı yemekleri pişirmek istemiyorum" diye...
mesela futbol dersi olacak dediniz.. onu sorabilirsiniz "ne zaman başlayacak ona uygun kıyafet gönderelim" falan diye..
biraz zaman geçtikten sonra da açıkça neler yaptıklarını sorabilirsiniz gün içinde.

"oğlum/kızım bana bir şey anlatmıyor, merak ediyorum gün içinde nasıl vakit geçirdiğini, kimle anlaştığını, neler öğrendiğini"...
bunu sormak da hakkınız..

siz ne kadar ilgilenirseniz, ilgili görünürseniz o kadar iyi bence.
birazdan oglum okula gidecek vaktim olmadı arayamadım , şimdi armaayı dusunuyorum cocuklar gelmeden evvel ..
yazdıgınız gibi konusacagım bakalım ne diyecekler.
teşekkür ederim buarada

Git konuş okul yönetimiyle, ben bilmek istiyorum çocuğum ne yer ne içer, hangi dersleri görecek bilgi verin bana de. Kesin vardır listeleri, bugün ne pişirsek deyip de yapmıyorlardır yemekleri. Bu tarz eğitim kurumlarını genelde diyetisyenlerle filan anlaşmalı oluyorlar, diyetisyenler hazırlıyor menüleri. Bizim bir tanıdığımıza her gün whatsapp'ından resim geliyor, tabağı, uykusunda filan diye. Yani teknoloji o kadar gelişti ki, artık saniyesinde her türlü bilgiyi edinebilirsiniz.

Back
X