Anaokuluna giden cocukların annelerine sesleniyorum da

Çok güzel. Biz amiri falan geçtik de bir de insanların dedikodusu var.

İşte eşini hastaneye götürecek bir erkek için arkasından “ koca kadın kendi gidemiyor mu?, işe gelmemek için bahane mi? Gibi bir şey söylenmesi kuvvetle muhtemel.

Yemin ederim ki şuna şahit oldum. Çocuğu aşırı ishalden hastanede yatan bir arkadaşım vardı. Ailesi de burada değil yani. 1 gün gelmedi,2. Gün bana dediler ki: gelmeyecek mi bugün? Sanki kendi mi bakıyor doktorlar bakıyor gelsin…

Yuhhhh dedim yani. Düşün bakacak kimse yok, ve çocuk hastanede gelmesini bekliyorlar.

Benim kızımın ateşler içinde yanıp da eşim doktora götürürken ben yanında olmadığım o kadar çok zaman var ki. Hele hiçbir aşısında ben kucağıma oturtamadım.

İşte herkes kendi seçimlerini oynuyor şimdi.
evlenip çocuk da olduktan sonra özel sektör çok yorucu oluyor.
ben bekarken özelde çalıştım sıkıntım yoktu açıkçası
ama bu şartlarda çalıştığımı düşünmek dahi istemiyorum.
hastalıkta kabul etmiyor.
hiç bir mazerette kabul edilmiyor.
rekabet fazla.
az çok tahmin edebiliyorum ipek.
mutlaka iyi tarafları da vardır tabi.

bıze en sıkıntı yaratan atletler ve kulotlar
dun bı baktım yenı aldıgım kulotlarda bıtmıs okulda bırıkmıs bugun anneme vermısler
aslında cok mantıklı bak hıc dusunemedım ben bunu o yuzden daha co k sevdıklerım uzerınde yedeklerı daha penye tarzı seyler oluyor :D

buarada ıpek hanı ısmı kullanmasını ısıtyorsan 2.ısmı onu yap cunku resmı olarak kullanmıyorlr ılkı
kirlendikçe vermiyorlar mı peki?o şekilde evde ne atlet kalır ne tşört.
keşke kirlendikçe çantaya koysalarda yıkansa.
çutemom sadece eşortman mı koyuyorsun yoksa kotta giyiyor mu kreşte?
rahat olması açısından eşortman iyi olur ama bizim pantolonlar fazla,giydirmesem şimdi
hiç giyemeden büyüyecek,içimde kalır vallahi.

evlenip çocuk da olduktan sonra özel sektör çok yorucu oluyor.
ben bekarken özelde çalıştım sıkıntım yoktu açıkçası
ama bu şartlarda çalıştığımı düşünmek dahi istemiyorum.
hastalıkta kabul etmiyor.
hiç bir mazerette kabul edilmiyor.
rekabet fazla.
az çok tahmin edebiliyorum ipek.
mutlaka iyi tarafları da vardır tabi.

kirlendikçe vermiyorlar mı peki?o şekilde evde ne atlet kalır ne tşört.
keşke kirlendikçe çantaya koysalarda yıkansa.
çutemom sadece eşortman mı koyuyorsun yoksa kotta giyiyor mu kreşte?
rahat olması açısından eşortman iyi olur ama bizim pantolonlar fazla,giydirmesem şimdi
hiç giyemeden büyüyecek,içimde kalır vallahi.
Aslında işim iyi. Bir de memur saatlerinde çalışsak tam olacak. Mesela mobbing yok. Yaş ortalaması 30 civarı. En küçük çalışan 30 yaşında. Ve herkes evli. Yani egolar azalmış. Bence evli biriyle anlaşmak bekar biriyle anlaşmaktan daha kolay.

Kendimden biliyorum bekarken çok hırslıydım, ama evlenince ve çocuk olunca düşünmen gereken çok şey oluyor. Yal da almış oluyorsun, olgunlaşıyorsun belki. Yani onla bunla laf dalaşı, polemikler pek olmuyor. Ben sallamıyorum zaten kim ne yaparsa. Bir tek saat sorunu var benim için.

Yarın eşim uyuyacak mesela, ben işe geleceğim. Eşim 6,15 gibi evde 10 maddelik yapması gerekenleri yazdım.

1. Ekmekleri dilimle sepete koy

2. Karpuz kes.

3. Etrafı kolaçan et.

4. Böreği fırına ver….

5. Vs svsvs

İpek misafirlerin geldi mi?
bende bu hafta çağırmayı düşünüyorum.
ekşili köfte için köfte attım dondurucuya.buraya yazarken aklıma geldi.
tabakla atmıştm dondurucuya,poşetlemeyi unuttum o_O
bu arada bizde bugün başladık.bir haftadır çok iyiydi.mutlu gibiydi ama
sabah evde ağlamaya başladı kreşe gitmek istemiyorum,korkuyorum dedi.
sabah bırakırken sorun çıkarmadı,sınıfında araba sürmeye başladı.bizimki araba hastası.
arabaları ver,akşama kadar oynar ama arabadan sıkılınca tahmini ben annemi istiyorum
demeye başlayacak.meraktan çatlıyorum.şimdiye kadar babaanne baktığı için hiç endişelenmiyordum.
ama şimdi herşey çok farklı.bu arada kreşe bırakırken büyük çocuklardan biri ağlamaya başladı.
baba beni bırakma diye.çok duygulandım.nerdeyse oturup ağlayacaktım :KK61:
iyi ki benim oğlan ağlamadı dedim yoksa bende salya sümük giderdim.

İpek misafirlerin geldi mi?
bende bu hafta çağırmayı düşünüyorum.
ekşili köfte için köfte attım dondurucuya.buraya yazarken aklıma geldi.
tabakla atmıştm dondurucuya,poşetlemeyi unuttum o_O
bu arada bizde bugün başladık.bir haftadır çok iyiydi.mutlu gibiydi ama
sabah evde ağlamaya başladı kreşe gitmek istemiyorum,korkuyorum dedi.
sabah bırakırken sorun çıkarmadı,sınıfında araba sürmeye başladı.bizimki araba hastası.
arabaları ver,akşama kadar oynar ama arabadan sıkılınca tahmini ben annemi istiyorum
demeye başlayacak.meraktan çatlıyorum.şimdiye kadar babaanne baktığı için hiç endişelenmiyordum.
ama şimdi herşey çok farklı.bu arada kreşe bırakırken büyük çocuklardan biri ağlamaya başladı.
baba beni bırakma diye.çok duygulandım.nerdeyse oturup ağlayacaktım :KK61:
iyi ki benim oğlan ağlamadı dedim yoksa bende salya sümük giderdim.
Geldi. Çok güzel eğlendik anlatamam. Yani herkesle hani bu frekansı yakalayamazsın ya bunlar tam bizimle aynı frekansta. Eşlerimiz, biz…

Yemekler iyi olmuştu Allah’tan.

Ekşili köfte dediğin pirinç+kıyma+baharatlar. Bu köfteyi yapıyorsun sonra buzluğa atıyorsun öyle mi?

Sonra da unla soğanı soteledikten sonra et suyu da olabilir, patates havuç atıyorsun içine sonra köfteler..

Pişince yumurta sarısı ve yarım limon.

Tarif bu mu daha değişik bir şey var mı?

Sorun çıkarmıyorsa senin oğlan bence çok şanslısın. İlk sene genelde pürüz verir çocuklar. Babaanne ne kadar iyi olursa olsun okul gibi eğitim veremez. Benim hiç gözüm arkada değil. Kendine güvenen, sosyal çocuklar yetişiyor.

Sen pide yaptırmayacak mıydın misafire?

Geldi. Çok güzel eğlendik anlatamam. Yani herkesle hani bu frekansı yakalayamazsın ya bunlar tam bizimle aynı frekansta. Eşlerimiz, biz…

Yemekler iyi olmuştu Allah’tan.

Ekşili köfte dediğin pirinç+kıyma+baharatlar. Bu köfteyi yapıyorsun sonra buzluğa atıyorsun öyle mi?

Sonra da unla soğanı soteledikten sonra et suyu da olabilir, patates havuç atıyorsun içine sonra köfteler..

Pişince yumurta sarısı ve yarım limon.

Tarif bu mu daha değişik bir şey var mı?

Sorun çıkarmıyorsa senin oğlan bence çok şanslısın. İlk sene genelde pürüz verir çocuklar. Babaanne ne kadar iyi olursa olsun okul gibi eğitim veremez. Benim hiç gözüm arkada değil. Kendine güvenen, sosyal çocuklar yetişiyor.

Sen pide yaptırmayacak mıydın misafire?
evet hemen hemen aynısı ama ben pirinç yerine esmer bulgur katıyorum.birde soğan ekstradan.
yuvarlayıp dondurucuya atıyorum.eğer köftesine yumurta kırdıysam çorbada terbiyesine yumurta katmıyorum.
terbiyesi de 1-2 yemek kaşığı yoğurt,az un ve dediğin gibi limon.havuç hiç kullanmadım şimdiye kadar patatesli yaptım.
birde nohutla-köfte karışık yaptım.şimdide yeşil mercimekle denicem.
iyi ne güzel ya.frekanslar bir ise eğlenceli olmuştur.
benimde her hafta misafirim var bu ara.iyi oluyor aslında hele misafirin çocuğu da varsa
çocuklarda sıkılmıyor.tek sıkıntısı hazırlık aşaması işte.
aynen kreşin çok artısı var aslında bende kendine güvenen,bağımsız hareket eden bir çocuk olmasını istiyorum.
evde bizle,babanneyle birlikte fazla mızmız oluyor.dilerim benimki de alışır sever.
evet pide yaptırıcam.çayın yanına değil ama.önden mercimek çorbası vermeyi düşünüyordum ama
hep kolaya kaçmış gibi olacaktım.rahatsız oluyorum bende.o yüzden önden ekşili köfte sonra pide ve mezelik hazırlıcam.
çayın yanına da çin böreği ile köstebek pasta.börek uyumlu değil gibi ama bu böreği çok seviyor gelenler.kafam karıştı anlıcan biraz çorba oldu sanki hepsi.uyumsuz oldu menüde meze olarak neler yapabilirim sence?

evet hemen hemen aynısı ama ben pirinç yerine esmer bulgur katıyorum.birde soğan ekstradan.
yuvarlayıp dondurucuya atıyorum.eğer köftesine yumurta kırdıysam çorbada terbiyesine yumurta katmıyorum.
terbiyesi de 1-2 yemek kaşığı yoğurt,az un ve dediğin gibi limon.havuç hiç kullanmadım şimdiye kadar patatesli yaptım.
birde nohutla-köfte karışık yaptım.şimdide yeşil mercimekle denicem.
iyi ne güzel ya.frekanslar bir ise eğlenceli olmuştur.
benimde her hafta misafirim var bu ara.iyi oluyor aslında hele misafirin çocuğu da varsa
çocuklarda sıkılmıyor.tek sıkıntısı hazırlık aşaması işte.
aynen kreşin çok artısı var aslında bende kendine güvenen,bağımsız hareket eden bir çocuk olmasını istiyorum.
evde bizle,babanneyle birlikte fazla mızmız oluyor.dilerim benimki de alışır sever.
evet pide yaptırıcam.çayın yanına değil ama.önden mercimek çorbası vermeyi düşünüyordum ama
hep kolaya kaçmış gibi olacaktım.rahatsız oluyorum bende.o yüzden önden ekşili köfte sonra pide ve mezelik hazırlıcam.
çayın yanına da çin böreği ile köstebek pasta.börek uyumlu değil gibi ama bu böreği çok seviyor gelenler.kafam karıştı anlıcan biraz çorba oldu sanki hepsi.uyumsuz oldu menüde meze olarak neler yapabilirim sence?
Yoğurtlu hiç denemedim. Yazdım bakalım bir de böyle deneyeyim.

Yalnız şunu merak ediyorum. Kıymasına soğan koyunca buzlukta sulanmıyor mu? Ben bir kere elimde fazla kalmış doğranmış soğanı buzluğa koydum da vıcık vıcık çıktı. Ama çözdürmeden tavaya eklersem belki öyle olmazdı emin olamadım. Zaten her şeyi direk tencereye koyuyorum çözdürmeden.

Ben de içine yumurta koymuyorum da una batırıyorum dağılmasını engelliyor. Hatta geceden köfteyi yapıp una batıyorum diğer gün pişiriyorum gibi daha çok toplanıyor.

Senin dediğini bulgurlu olarak da yapıyorum içine soğan ve yumurta koyuyorum bu sefer. Sonra soğanı soteleyip salça ekliyorum terbiye yapmıyorum. Bu da güzel oluyor.

Aslında sen çalıştığın için beklentiler çok yüksek değildir.

Ben de kolaya kaçmak zorunda kaldım maalesef ama zamanı biliyorlar en azından gelenler. Hatta sen çayın yanına köstebek falan düşünmüşsün ben hazır aldım bir şeyler. Bir de yemekten sonra hiç hal kalmadı yiyecek. En çok yenen yemekle çay arasında baklava+dondurma oldu.

İşin aslı pide varken diğerleri pek yenmez bence. Ya pideyi çıkar ya da başka bir şey yapma salataları bol tut mezeleri yani.. turşu, çiğköfte, Amerikan salatası vs vs.

Şerbetli bir tatlı falan bence çok güzel tamamlar.

Yoğurtlu hiç denemedim. Yazdım bakalım bir de böyle deneyeyim.

Yalnız şunu merak ediyorum. Kıymasına soğan koyunca buzlukta sulanmıyor mu? Ben bir kere elimde fazla kalmış doğranmış soğanı buzluğa koydum da vıcık vıcık çıktı. Ama çözdürmeden tavaya eklersem belki öyle olmazdı emin olamadım. Zaten her şeyi direk tencereye koyuyorum çözdürmeden.

Ben de içine yumurta koymuyorum da una batırıyorum dağılmasını engelliyor. Hatta geceden köfteyi yapıp una batıyorum diğer gün pişiriyorum gibi daha çok toplanıyor.

Senin dediğini bulgurlu olarak da yapıyorum içine soğan ve yumurta koyuyorum bu sefer. Sonra soğanı soteleyip salça ekliyorum terbiye yapmıyorum. Bu da güzel oluyor.

Aslında sen çalıştığın için beklentiler çok yüksek değildir.

Ben de kolaya kaçmak zorunda kaldım maalesef ama zamanı biliyorlar en azından gelenler. Hatta sen çayın yanına köstebek falan düşünmüşsün ben hazır aldım bir şeyler. Bir de yemekten sonra hiç hal kalmadı yiyecek. En çok yenen yemekle çay arasında baklava+dondurma oldu.

İşin aslı pide varken diğerleri pek yenmez bence. Ya pideyi çıkar ya da başka bir şey yapma salataları bol tut mezeleri yani.. turşu, çiğköfte, Amerikan salatası vs vs.

Şerbetli bir tatlı falan bence çok güzel tamamlar.
ben bu tarifi kadınlarkulubu libyanadan aldım.
tarifin tamamı burda http://www.kadinlarkulubu.com/archive/t-313943.html
yok kesinlikle sulanmıyor.ekşili köfte dışında normal kuru köfte,sulu köfte de çok atıyorum dondurucuya.
hepsinin içinde soğan var hiçbirşey olmuyor.soğanı rendeledikten sonra suyunu elimle sıkıp öyle yoğuruyorum ama.
sen belki sadece doğranmış soğan attığın için sulanmıştır.köftelerde hiçbirşey olmuyor.
bende hiç çözdürmem.aslında içinde bunuda yumurta yok hatta unda yok.eğer kıymanın yağsız olduğundan eminsen dağılmıyor zaten.ben riske atamıyorum kendimi:)
sen salçalı yapıyorsun.bizde salçalı yapıyoruz sulu köfte o.bu daha çok yoğurtlu çorbaya benziyor.genelde iş yerilerinde çok çıkar.eğer limon katmassan ve yoğurdu daha fazla katarsan adı erzincan çorbası diye geçiyor.

senin menü gayet iyiydi bence.aslında bende yaparım yemekde gelenler doğu tarafından geliyor.
o tarafın yemekleri de güzel oluyor.analı kızlı,içli köfte,beyran çorbası vs.
bu yüzden biraz da kendime güvenemiyorum ben:)
yemek yapmış olsaydım en güzeli baklava ve dondurma harika olur.
bende mezeleri fazla yapıcam ama tabi pideyle yense yense salata yenir en çok.

yok kesinlikle sulanmıyor.ekşili köfte dışında normal kuru köfte,sulu köfte de çok atıyorum dondurucuya.
hepsinin içinde soğan var hiçbirşey olmuyor.soğanı rendeledikten sonra suyunu elimle sıkıp öyle yoğuruyorum ama.
sen belki sadece doğranmış soğan attığın için sulanmıştır.köftelerde hiçbirşey olmuyor.
bende hiç çözdürmem.aslında içinde bunuda yumurta yok hatta unda yok.eğer kıymanın yağsız olduğundan eminsen dağılmıyor zaten.ben riske atamıyorum kendimi:)
sen salçalı yapıyorsun.bizde salçalı yapıyoruz sulu köfte o.bu daha çok yoğurtlu çorbaya benziyor.genelde iş yerilerinde çok çıkar.eğer limon katmassan ve yoğurdu daha fazla katarsan adı erzincan çorbası diye geçiyor.

senin menü gayet iyiydi bence.aslında bende yaparım yemekde gelenler doğu tarafından geliyor.
Bence mezeyı cok yapın pıde varmıs o tek basına bıle yeter

Bende yemek olmasın meze olsun yeter yanı onunla doyarum daha mutlu olurum hatta

Doğunun yemeklerı guzel oluyor gercekten ama çalısıyorsunuz yaptıklarınız bıle yeter

Bence mezeyı cok yapın pıde varmıs o tek basına bıle yeter

Bende yemek olmasın meze olsun yeter yanı onunla doyarum daha mutlu olurum hatta

Doğunun yemeklerı guzel oluyor gercekten ama çalısıyorsunuz yaptıklarınız bıle yeter
evet mezeler şart oldu bana :)
bende mezeden ziyade pideyi severim.

doğunun yemekleri çok zor ya. bir de çok yağlı, salçalı.. yine de güzel.,ancak tam bir doğulu gibi yapman imkansız.
onlar kendi yöreleirnden ison, salça vs getiriyorlar.
ben ünideyken bir gün makarna yapmıştım. antepli bir arkadaş "o ne öyle biz bunu sofraya koymayız, çekil şurdan dedi." ve bir markarna yaptı, isot, biber salçası bir şeyler daha ekledi ve sarımsak. yediğim en güzel makarnaydı sanırım. ondan sonra ben de makarnalarıma sarımsaklı sos yaptım.
deneyeceğim senin tarifini. hatta kıymayı çıkarsaydım bu akşam yapardım. ben çok sabırsızım bu konularda.
Eşime söyleyeyim bari ben gitmeden çıkarsın.

doğunun yemekleri çok zor ya. bir de çok yağlı, salçalı.. yine de güzel.,ancak tam bir doğulu gibi yapman imkansız.
onlar kendi yöreleirnden ison, salça vs getiriyorlar.
ben ünideyken bir gün makarna yapmıştım. antepli bir arkadaş "o ne öyle biz bunu sofraya koymayız, çekil şurdan dedi." ve bir markarna yaptı, isot, biber salçası bir şeyler daha ekledi ve sarımsak. yediğim en güzel makarnaydı sanırım. ondan sonra ben de makarnalarıma sarımsaklı sos yaptım.
deneyeceğim senin tarifini. hatta kıymayı çıkarsaydım bu akşam yapardım. ben çok sabırsızım bu konularda.
Eşime söyleyeyim bari ben gitmeden çıkarsın.
ben suyuna 1-1.5 limon sıkıyorum.eşim ekşi sevdiği için.
bende sarımsaklı sos deneyeyim benimde hiç aklıma gelmedi mesela.
makarnayı çok severiz bizde sarımsağı yağda mı soteliyorsun?
bende yapayım.

ayrıca evet yemekleri çok güzel ama bazıları çok ağır gelmişti bana.
mesela beyranı ben ev usulu yaptım.tarife baktığımda kırmızı toz biberle yapılıyor.
ama antepte yediğimde salçalı yapmışlar.çok salça kullanıyorlar.
ordan bir arkadaşımda bir kere patates salatası yapmıştı ama patatesler zeytin yağın içinde
yüzüyordu resmen.yemeklerde yağlı oluyor ama lezzetleri güzel genelinde.

ben suyuna 1-1.5 limon sıkıyorum.eşim ekşi sevdiği için.
bende sarımsaklı sos deneyeyim benimde hiç aklıma gelmedi mesela.
makarnayı çok severiz bizde sarımsağı yağda mı soteliyorsun?
bende yapayım.

ayrıca evet yemekleri çok güzel ama bazıları çok ağır gelmişti bana.
mesela beyranı ben ev usulu yaptım.tarife baktığımda kırmızı toz biberle yapılıyor.
ama antepte yediğimde salçalı yapmışlar.çok salça kullanıyorlar.
ordan bir arkadaşımda bir kere patates salatası yapmıştı ama patatesler zeytin yağın içinde
yüzüyordu resmen.yemeklerde yağlı oluyor ama lezzetleri güzel genelinde.
aslında makarna kat karıştır olayı benim için. biber domates,kıyma, salça bunları sotelerken tüpü kapatmaya yakın sarımsak rendeliyorum.
ya da havuç rendeleyip sotele hatta bir gece önceden artan tarator falan varsa kullanabilirsin, sonra sarımsık salça. salçalı soslarla yakışıyor. hatta içine taze soğan bile koyuyorum bazen. maydanoz da çok güzel tat veriyor makarnaya.

aslında makarna kat karıştır olayı benim için. biber domates,kıyma, salça bunları sotelerken tüpü kapatmaya yakın sarımsak rendeliyorum.
ya da havuç rendeleyip sotele hatta bir gece önceden artan tarator falan varsa kullanabilirsin, sonra sarımsık salça. salçalı soslarla yakışıyor. hatta içine taze soğan bile koyuyorum bazen. maydanoz da çok güzel tat veriyor makarnaya.
benimde fix tarifim,kıyma,soğan,biber,patlıcan.ben yoğurdun içine katıyordum sarımsağı.
birde sanki sarımsakla salçayı soteleyip üstüne gezdiriyorlar,kimyonla çok güzel oluyor diye hatırlıyorum.
birde biraz ağır ve yağlı olmasına rağmen çok sevdiğim bir tarifte,
makarnanın üstüne patates,patlıcan,kabak kızartıyorum.hem hamurlu hem yağlı biraz ağır oluyor.
taze soğan hiç denemedim ama kuru maydonozla nane çok koyarım üstüne.üşendiğimden kurusu
işimi görüyor:)

benimde fix tarifim,kıyma,soğan,biber,patlıcan.ben yoğurdun içine katıyordum sarımsağı.
birde sanki sarımsakla salçayı soteleyip üstüne gezdiriyorlar,kimyonla çok güzel oluyor diye hatırlıyorum.
birde biraz ağır ve yağlı olmasına rağmen çok sevdiğim bir tarifte,
makarnanın üstüne patates,patlıcan,kabak kızartıyorum.hem hamurlu hem yağlı biraz ağır oluyor.
taze soğan hiç denemedim ama kuru maydonozla nane çok koyarım üstüne.üşendiğimden kurusu
işimi görüyor:)
Patlıcan kızartma özürlüyüm ben. Çok yağ çekiyor öncesinde tuzlu suya koymak gerekiyor ama yine de yağ çektiriyorum ben.

Onun yerine ben birkaç kere közlenmiş patlıcan kullandım. O da güzel bir tat verdi.

Makarna bonus bir yemek ya her şekle giriyor. 100 tl ye bile makarna yapabilir. Enginarlı falan da bizim makarna kültürümüz o kadar geniş değil. İtalya gerçekten biliyor bu işi.

Bu arada benim çok uykum var bugün ya..

Dün gece kabuslarla boğuştum bir ara babamı falan gördüm rüyamda hepten uykum kaçtı.

cute yok mu bugün ya?
cute canım elma dersem çık; armut dersem çıkma...
elmaaa.:KK37:
oğlanın okulunu mu bastı ki:KK45:

Özlemlere hep birileri özlem duyuyor hayatı boyunca.

Buna benzer çok tezim var isimlerin etkisini haklı çıkaran.

Merhaba

Özlemler mi birilerine özlem duyuyor hayatı boyunca yoksa özlemlere mi birileri özlem duyuyor? Ben de bunun tersi gibi düşünüyorum ama...
Bir de Özlemlerle ilgili başka bir düşünceniz varsa söyler misiniz?

ipekcım babam cumartesı gunu acıl anjıyo ve stent takıldı , mıde agrısıyla gıttk hastaneye
megersem kalp krızı ımış.
o sebeblen yoktum

ipekcım babam cumartesı gunu acıl anjıyo ve stent takıldı , mıde agrısıyla gıttk hastaneye
megersem kalp krızı ımış.
o sebeblen yoktum
çok geçmiş olsun cutemom
iyiki hemen gitmişsiniz hastaneye.
şimdi hastanede mi yatıyor peki?

Back
X