Anaokuluna giden oğlum ve uyku sorunu

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Özellikle buraya konuyu açtım daha çok cevap geliyor çünkü.Oğlum 20 gündür 3 yaş grubunda anaokuluna gidiyor.İlk zamanlar çok ağladı ama bu hafta daha iyi ağlamaları kesildi.Ama okuldan geldiğinde o kadar uykusuz oluyorki çok huysuzluk yapıyor haliyle.Yemek bile yaptırmıyor paçamdan ayrılmıyor.Zaten ilgi istiyor akşama kadar görmeyince birde uykusuzluk eklenince daha da hırçın oluyor herşeye ağlıyor yemek yemek bile istemiyor.Evdeyken gündüzleri 2-2,5 saat uyurdu.Okulda öğretmeniyle konuştum 13-15 arası uyku saatiymiş ama uyumaları yarım saati buluyormuş.Yani 13.30 gibi uyuyup ortalama 14.30 en geç 15.00 gibi kalkıyolarmış.Ben yine 1,5 saat uyuması normal diodum ama dün oğlumu uyutan stajer kızla konuştum 1 saat uyuyor falan dedi.Oğlum uykusunu alamayınca çok nazlı oluyor.Üzülüyorum bende tabi bu duruma.haftasonları evde en az 2 saat uyuyor.Akşamları erken yatırmaya çalışsamda saat 22 den önce yatmıyor.Sabahta 8 de kalkıyor.Şu anda yaz okuluna gidiyor.Eylül döneminde devam etmesini istiyorum ama bu uykusuzlukla nasıl devam edicek bilmiyorum.

Oğluma eziyet ediyormuşum gibi geliyor onu böyle yorgun ve uykusuz görünce.Sırf bu yüzden okuldan alınırmı?

EĞER çalışan anne değilsen oğlunu gelecek yıl ver anaokuluna.

ama çalışıyorsan ve mecbursan ikinizde hayatın gerçeklerine katlanacaksınız.

akşam uyku saatini yavaş yavaş öne al. yarım saatle başla.

mesela 9.30da uyumasını sağlamaya çalış. bir hafta böyle yap. sonra 9 da uyutmaya çalış.

Malesef çalışıyorum..Bu zamana kadar annem baktı ama artık annemde çok yoruluyor ne zamana kadar bakacak düşüncesiyle bu yaz anaokuluna gönderdik.Yoksa ben 4 yaşında gönderirdim evde olsaydım.Kendi kendine yemeğini tam anlamıyla yiyemiyor.Orada yardımcı oluyorlar onu pek kafama takmıyorum ama uykuya ihtiyacı olduğu bu dönemde uykusuz kalması beni üzüyor.Okuldan gelince halini bir görseniz..Uyku saatini öne çekmeye çalışacağım ama ne kadar başarırım bilmiyorum.Zaten 21.30 da uyumaya gidiyoruz yarım saati buluyor uyuması.

2.5 aydır benimde kızım kreşe gidiyor 3,5 yaşında inanırmısın bir türlü alışamadı bugünde ağladı okula gitmicem diye hergün yapmıyor ama arada yapıyor bende buna çözüm bulamadım
uyku sorununa gelince uykusu zaten bu dönemlerde azalıyor alışamamış olabilir düzene ama kreşin belirlediği saate alışacaktır.22.00 geç bir saat 21.00 de uyutmaya çalış zor bende 21 geçmemesine uğraşıyorum ama 21.30 buluyor malesef

oğluna biraz daha zaman ver bence.

benim kızım 3 yaşına girecek 2 aydır kreşe gidiyor. benim kızım öğlen uyumazdı akşam 8 uyurdu.

kreşde uyutmaya başladılar ilk başlarda akşamları 11 e kadar uyumamaya başladı. şimdi eğer o gün çok yorulmuşsa akşam 9 da uyuyor.

sizden ayrı kaldığı için sizinlede vakit geçirmek istiyordur. onun huysuzluğunu yapıyodur biraz oyun oynayıp bi kitap okursan seni rahat bırakır.

biz evde akşamları saklanbaç, yakalamaç, kutu kutu pense, şarkı söyleme, dans etme gibi aktiviteler yapıyoruz yatmadan önce yanıma gelir bi kitap getirir okutur uyur
babasını da alıştırdım hep beraber oynuyoz artık çocuk akşamdan akşama görüyo bide ilgilenmeyince bu çocuk niye böyle diyiyoruz normal

biz eşimize akşamları yemek yiyip direk uyumaya gitti diye ilgilenmiyosun benimle diye kızıyoruz bu da aynı bence

Dediğiniz gibi saat 21.00 de uyumaya gidelim.21.30 da uyumuş olsa epey uykusunu almış olur.Şimdi yaz saatide olunca geceler kısa.Kışın geceler uzun oluyor belki bu kadar uykusuzluk çekmez.

bence oğlunuzun yaşadığı çok normal bir süreç yani bu problemleri normal ve birlikte aşmanız gerekiyor.
tüm çevresi bir anda değişti. artık daha fazla zamanını evden uzakta geçiriyor.
anne yardımı yok kendi ihtiyaçlarına cevap vermek zorunda,
bir otorite ve kurallar var. uyulması gerekiyor.

size önerim kaliteli zaman kavramını yatakta oğlunuzla aktivite yaparak geçirin. yatarak.
o yatıyorken siz hikaye, masal okuyun.
sakın sallamayın ama kafalarının okşanmasına bayılırlar genelde.

Ana okulunda asistan olarak calisiyorum ve hicde yabanci gelmedi bu durum :))

bilmiyorum yapabilirlermi oyle bisey ama bizim zor uyuyan cocuklarla yaptigimiz bisey var.

normalde diger kucukler 12.30 da yataga gidiyolar biz zor uyuyan cocuklar biraz daha yorulsun diye 13.30 da koyuyoruz yataga. bu bi saat icinde hem yorulmus oluyolar.

bunu onerebilirmisin bilmiyorum ama eger olur derlerse bi deneyin derim. Ama cocugu almayi dusunmeyin bence. Belki almaniz icinde kucuk bi oyun oynuyo olabilir bu kendini yipratsada :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…