Anlattıklarınızı birebir ben de yaşadım. Hep bir bahane bulup kavga çıkarıyordu anasının laflarını tekrarlayarak. İlk zamanlar hep alttan aldım, sustum, her dediğine haklısın dedim ama baktım olmuyor. Hakaretler tartaklamalar vs havada uçuşuyor. Bu defa sabrım taştı, bana yaptığının aynısını ona yaptım, kırdım döktüm, bağırdım çağırdım. Annesine bağırdım. Biraz düzeldi ama hala ara ara kavga ediyoruz, en son yine büyük bir kavga ettim kuzu gibi oldular şimdilik. Ama yüz verince hemen tepene çıkıyorlar, hep suratım asık dolaşıyorum evde çünkü biraz gülsem nasıl burnundan getiririz diye hemen huzurumu bozmaya çalışıyorlar. Size tavsiyem bu evliliği kurtarmayı denemek istiyorsanız eşinize anladığı dilden davranmayı deneyin. Anladığı dili de şöyle bulabilirsiniz. Çocukluğunu dinleyin, bu tür davranış biçimleri, evde sürekli huzursuzluk yaratma ihtiyacı çocukken yetiştiği aile ortamını gösteriyor veya sizden önceki ilişkilerinde yaşadığı travmalar da olabilir. Ayrıca birlikte evlilik terapisti veya psikologa gitmeyi de deneyebilirsiniz. Psikolog kendinizi tanımada da faydalı olacaktir diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.