anemi-talasemi

azra_azra_

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
30
15
18
Merhaba arkadaşlar yorumları okudukça kendimi daha bi bitkin hissettim benim ferritin 0,2 çıktı yani yok gibi bişey sanırım. kan değerleriminde hepsi düşük, doktor talasemiden şüphelendi ama dem,r eksikliği olduğundan test sonucları anemi tedavi,sinden sonra yapılacakmış. Bende de halsizlik yorgunluk sinirlilik vardı ama asıl doktora gitmemin sebebi yaklaşık 10 gündür alımın sürekli uyuşuk olmasıydı. sizlerde böyle bi etki yaptımı doktor kansızlıkla alakası yok dedi nörolojiye cıkacam bırde ama korktum acıkcası alnımda yuz maskesi varmıs gibi bi gergınlık ve uyuşukluk hissediyorum sürekli aynı belirtileri yaşayan varsa yazsın lütfen cok endişeliyim.

Benimde ferritin sınırın altında çıkıyordu,6-7 gibi. demir depolarının boş olduğu anlamına geliyormuş.demir hapı kullandım
iyi şimdi.
Seninki baya düşük hemen ilaca başlanması gerekmiyor mu ki :44:
Kansızlığın baya etkileri oluyor,benim alnım uyuşmamıştı hiç çok halsiz olurum ben ayakta dikilip duramazdım hiç.

Bir de geçen seneye kadar hiç bir dr bakmamıştı.Kansızlıkta b12 ye de bakılıyormuş.Gerçekten geçen sene kanım 8 de b12 de
alt sınırın yarısındaydı 120lerde yani.b12 eksikliği de önemli.
acil şifalar inşallah.

teşekkür ederim sanada allah acil şifalar versin. doktor bi ilaç verdi ama pek ilgilenmedeide tekrar baska doktora cıkacam. nörolojiye çıkacam birde uyuşma için. işim cok stresli ve yoğun 1 aydır acaba ondan sinirselmi diyorum da. internette araştırdım türlü türlü şeyler diyo korktum. en iyisi hemen iyi bi doktora çıkmak yine

Yalnız talesemi genetik bir hastalıktır.
Bebeklikten itibaren tedavi gerektirir.
Ben talesemi taşıyıcısıyım oradan biliyorum.

Doktor talesemiden şüpheleniyorum mu dedi gerçekten?

Sizinki büyük ihtimalle demir anemisi.

talasemiden şüpheleniyorm dedi. bizde 2 ay önce nikah için test yaptırmıştık ama nikah olmaya engel değil diye sonuçları almamıştık. hemen gidip sonuçları aldım ordan. oradada demir eksikliğinden test sonucu kesin belli olmaz dediler anemi tedavisi sonrası tekrar yapılacakmış test.

Talesemi cok küçük yaslarda belirti veriyor ve hemen kan verilmesi gerekiyor.Düzenli olarak 15 günde veya ayda bir olarakverilmesi gerekiyor. Verilmezse zaten kisa sure sonra hasta ölür.Sana talesemiden süphelendigini söyleyen dokturun aklına,egitimine şaşarım. Sen talesemi olsaydin bu yasa gelemezdin.Korkmayın sizinki herkeste olabilecek bir anemi. Ilaclarla atlatabileceginizi umuyorum. Gecmis olsun...

çok teşekkür ederim. içimi rahatlattınız. zaten doktorun doktorluğundan şüpheliyim yüzüme bile bakmadan bi ilaç yazdı ben şikayetleri anlatırkende yanındakiyle alışveriş muhabbeti yapıyodu. ilaçla geçer umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…