Anestezi korkum ne olur biraz cesaret verin kizlar

melikelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
317
72
98
Merhaba kızlar bugünlerde o kadar kotuyumki yatıyorum kalkıyorum aklımda ameliyat. Kalbim o kadar hızlı carpiyorki anlatamam. Doktorum rahim filmi istemişti sonuç y şekli ve bikornuat uterusmus histeroskopi ve laparoskopi ameliyatı olacaksın diyince çok üzüldüm. Daha önce hiç anestezili,narkozlu bir ameliyat olmadım ameliyathane önlük giymek hastaneler bile beni o kadar geriyorki sanki o an can veriyor gibi oluyorum. Sigara falan icmiyorum ama daha önce hiç ameliyat olmadığım için ayilamamaktan çok korkuyorum. Daha önce ameliyat olan arkadaşlar ben inanılmaz korkuyorum. Anestezi bölümüne gittim ordaki doktor sadece kan değerlerime baktı ne tansiyon ölçtü ne muayene etti kan degerlerinizde bir problem yok ameliyat gününüzü alabilirsiniz dedi.

Korkulacak birşey yok canım benim. bel altı uyuşturamazlarmıymış bir sorsaydın keşke? tam uyumuş olmazdın hem?

ayrıca doğacak bebeğini düşün... Eminim katlanabilirsin.

Bende amelıyat olucak olsam senın gıbı olurum emın ol :(

Allah yardımcın olsun. Kafaya takmamaya çalış dicem ama diyemiyorum . Ben takardım çünkü.

Benimde var bu korkum,ama kafani lutfen olumlu telkinlerle doldur bu etapta..

O mesur videoyu izledin mi bilmem,cocuk ameliyat olacak dr birax rahatlasin diye tavuklu civcivli biseyler anlatiyor cocuga, narkozdan ayilirken gidaklayarak ayiliyordu cocuk :))
Yani ameliyat oncesi dusuncelerine ince ayar cek bence :))olumsuz fikirlerle yatma o masaya

Korkulacak birşey yok canım benim. bel altı uyuşturamazlarmıymış bir sorsaydın keşke? tam uyumuş olmazdın hem?

ayrıca doğacak bebeğini düşün... Eminim katlanabilirsin.
Bilmiyorum ki canım genel Anestezi altında yapılıyormuş. Herkesin bünyesi farklı inşallah öncesinde cesaret iğnesi falan yaparlar. Çabuk ayilicam ameliyattan güzel sonuçlar alicam ve sağlıklı bir bebege kavusucam diye dua edicem.

Ameliyattannsonra lokal olmadigina dua edebilirsin. Bademcik ameliyatından cikinca o kadar agriya ragmen ilk gunu genellikle uyuyarak gecirdim. Kan tahlilini anestezi bolumu degil ameliyati yapmaya karar verdigin bölüm ister. Tansiyonuna, kalp atislarinada ameliyata girmeden 5dk once bakarlar. Cok gecmis olsun

I
Benimde var bu korkum,ama kafani lutfen olumlu telkinlerle doldur bu etapta..

O mesur videoyu izledin mi bilmem,cocuk ameliyat olacak dr birax rahatlasin diye tavuklu civcivli biseyler anlatiyor cocuga, narkozdan ayilirken gidaklayarak ayiliyordu cocuk :))
Yani ameliyat oncesi dusuncelerine ince ayar cek bence :))olumsuz fikirlerle yatma o masaya
İzlemedim canim çok haklısın. Evet nasıl bayilirsan öyle ayiliyormussun. Zaten korkum o hiç bayilmadimki nasıl ayilicam acaba

Haziranda kürtaj oldum genel anesteziyle bende çok korkuyordum ki kan aldirmaktan bile korkan ben kan gorunce bayilan ben dua ede ede ayetel kursiyi okuya okuya girdim ameliyata narkoz verilirken bile okuyordum öyle korkulcak bise değil derinn bu uykudan uyaniyosun ben uyanmak istememiştim tekrar kapatiyodum gozlerimi sonuç ağlaya ağlaya girdiğim ameliyattan narkozun etkisiyle güle güle çıkmıştım Allah sifa versin canim dua et korkma

Merhaba kızlar bugünlerde o kadar kotuyumki yatıyorum kalkıyorum aklımda ameliyat. Kalbim o kadar hızlı carpiyorki anlatamam. Doktorum rahim filmi istemişti sonuç y şekli ve bikornuat uterusmus histeroskopi ve laparoskopi ameliyatı olacaksın diyince çok üzüldüm. Daha önce hiç anestezili,narkozlu bir ameliyat olmadım ameliyathane önlük giymek hastaneler bile beni o kadar geriyorki sanki o an can veriyor gibi oluyorum. Sigara falan icmiyorum ama daha önce hiç ameliyat olmadığım için ayilamamaktan çok korkuyorum. Daha önce ameliyat olan arkadaşlar ben inanılmaz korkuyorum. Anestezi bölümüne gittim ordaki doktor sadece kan değerlerime baktı ne tansiyon ölçtü ne muayene etti kan degerlerinizde bir problem yok ameliyat gününüzü alabilirsiniz dedi.

bisey olmuyor canim. ben girdim bi kez ameliyata. anestezide evet bisey yapmiyorlar sonuclara bakip ameliyata engel bisey gormeyince ameliyata girebilecegini soyluyolar. sen hastaneye girdigin andan itibaren ayetel kursiyi oku. hiç bisey olmaz allahin izniyle. igne vurup bayilana kadar hep oku. ben 14 yasimdaydim bi kez ameliyat oldum bende cok korkuyodum ama bisey olmuyor korkma.

bişicik olmuo yahu anestezide bişi yok sen ameliyat olmana bak zaten bişi hatırlamıosun ...

C
Ameliyattannsonra lokal olmadigina dua edebilirsin. Bademcik ameliyatından cikinca o kadar agriya ragmen ilk gunu genellikle uyuyarak gecirdim. Kan tahlilini anestezi bolumu degil ameliyati yapmaya karar verdigin bölüm ister. Tansiyonuna, kalp atislarinada ameliyata girmeden 5dk once bakarlar. Cok gecmis olsun
Çok teşekkür ederim. Evet ben kan tahlillerini kadın dogumcu istedi anesteziciye gösterdim ben orda muayene ediliyor sanıyordum. Kağıtlara bakıp başından savar gibi gelince tereddüt oldum. Ameliyattan önce kalbim kaç atar kimbilir

Bende histereskopi yaptırdım canım hiç korkulacak bişey yok ne olduğunu anlamıyosun anında uykuya daliyosun zaten uyandığımda da hafif tuvaletim varmış gibi bi his vardı rahimle oynadıkları için sanırım bide o gün silindikçe hafif lekenlenmelerim oldu geçti
zafere giden yolda çekilen her çile mübahtır :KK31:

Bence anestezi yetmez de ameliyat sırasında kalkarsam diye düşünün bu daha kötü :)

Ben ameliyat sonrası ayılırken çok ağlamışım ya,aşırı hem de ama hatırlamıyorum. "Kızım nerede kime benziyor"demişim,onu da hatırlamıyorum. Tek şekilde teselli edebilirim, ne olacağını bilmeden gittiğin için "Kolay geçecek,zor bir şey değil,çoğu kişi kaç kere yaşıyor"diye kendini dolduruşa getir. Kötü düşünmemeye çalış yani.

C

Çok teşekkür ederim. Evet ben kan tahlillerini kadın dogumcu istedi anesteziciye gösterdim ben orda muayene ediliyor sanıyordum. Kağıtlara bakıp başından savar gibi gelince tereddüt oldum. Ameliyattan önce kalbim kaç atar kimbilir

Burun ameliyati olmam gerekiyodu. Ameliyattan bigun once vazgecmistim. Anestezici aynen kan tahlillerime goz ucuyla baktı. Ama eninde sonunda ameliyat olmamiz gerekiyor maalesef. Kadin dogumcunuza,anestezi uzmaninizin kan tahlillerinize bakmadigini soyleyin mutlaka. Ben ispiyonlamistim sahsen :D

Nasıl yani ben küçük bir Polip için uyutuldum onun için bile akciğer filmi kan testi EKG yapıldı.

Bu arada bende korkardim hatta bir operasyon u lokal istedim buyüzden istemez olaydım. Daha ürkütücü. Sezeryan olacağımı öğrendim beni uyuyacak lar diye böğüre böğüre ağladım. Polip için yine uyutuldum. Uyaninca sarhoş gibi sacmalıyorum rezil oluyorum ben. Bu arada rahim uyumadan çok ağrı veriyor kürtaj ve Polip için bu yüzden uyutuyorlar artık. Ama Polip için çok küçük bir doz verdiler bana. 5 dk da halledip uyandirdilar 10 dk dinledim yuruye yuruye çıktım bide üstüne yemeğe çıktım eşimle.

2 kere ameliyat oldum ikiside cok agırdı ama uyanınca gayet normal uyandım hiççç korkulacak bişi yok uyuyp uyanıyosun o kadar

Birde şunu söyleyim bana muayene de rahim içine küçücük bir dokunuldu. Yani şu gonkkk sesi varya o ağrı zangır zangir tırnak ucumdan beynime kadar ulaştı. O yüzden operasyon sa uyutucaz diyince doktorun elini opesim geldi.

ben 5 kez ameliyat oldum,4ü genel anestezi.ameliyata nasıl girerseniz ,o şekilde uyanıyorsunuz.benim motivasyon kaynağım hep,iyieşmiş olacağım,daha iyi olacağım şeklinde oluyor,üstelik sizdeki kaynak daha büyük,bebek için yapıyorsunuz..
önlükle dalga geçiyorum.hasta bakıcılarla geyik yapıyorum ameliyata girerken.sedyede diyorum ki,tepedeki ışıklara bakıp,Allahım türk filmindeki sahneler gibi oldum:):)
vs vs ,motivasyon önemli,bir de dediğim gibi ağlayarak korkarak girerseniz,uyanırken çok fena oluyor insan.başka hastalardan gördüm.ben hep sakince ve gülmseyerek uynamışım:)
geçmiş olsun şimdiden

Back
X