Ani bebek ölümü syndromu

sumuzz

ToHtOrGiL :)
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
2.766
7
46
Bartın
Ani bebek ölümü syndromu ilgili arastirma yaparken ilginc bir konuyla rastladim ve paylasmak istedim. Rahatsizligin ismi Münchenhausen Syndrom by Proxy. Psikolojik bir rahatsizlik anne ve ya cocuga bakanlarda görülüyor. Bu hastalar cocuklarina fiziksel olarak zarar veriyor. Bunlar örnegin uyuyan bebegin üstüne yastik basmak gibi vs.

Amerikada bir hastanede arastirma yapilmis. Odalara gizli kameralar yerlestirilmis ve yapilanlar izlenmis. Bircok videosu var.Bunu hastaligin ismini yazarak izleyebilirsiniz. Bunu nasil akillarina geldiginide anlatayim. Nefes alma sorunu olan bir cocuk iyilesip eve gitmis ardindan iki gün sonra hastaneye ambulansla getirilmis. BU tarz olaylar bir kac defa olunca da , odalari izlemeye karar vermisler. Annenin cocuga verdigi zarari 30 saniye kayida alip hemsireyi iceri göndermisler ve adli kurumlara basvurmuslar.

Bu hastaligi adini veren Dr. meydana gelen ani bebek ölümü syndromunun % 25 bu rahatsizlik yüzünden oldugunu yazmis. Anne ilgi görmek istedigi icin cocuguna zarar veriyor. Hastanede de zavalli anneyi oynuyor ve bu rolü cok seviyor diyor. Doktorlar cocugun durumunu iyilestigini söyleyince bu sefer hastanede zarar veriyorlar daha fazla orada kalmak icin. Doktorlar özellikle ummadiklari annelerde bunu görmüsler. Cocuklariyla ilgilenen ve bu konuda hemsirelerle isbirligi yapan doktorlara her seyi soran annelerde.

Kücük yüreklerin can acisi ile cirpindiklarini izledikce icim acidi.

Son düzenleme:
çok ilginç gerçekten bunu nasıl yapabilir bir anne biz saçlarının teline kıyamıyoruz yaaa çok üzüldüm kesinlikle normal değiller:(((

İlginç bir paylaşım.

Aklıma şu geldi;hani eskilerde bir adet vardır ya yeni doğum yapmış bir anneyi 40 gün yalnız bırakmazlarmış.

Bende bir dr arkadaşımdan duymuştum, psikolojik olarak nadirde olsa -belki de yaratılışta- annenin doğum ve çektiği süreç yüzünden bebeği öldürme eğilimi olabiliyormuş.

Tabi ki bunu oturup ciddi ciddi düşünmüyor,ama bir anlık nefs ile ya da istem dışı çocuğuna kötü davranabiliyormuş.

çok ilginç gerçekten bunu nasıl yapabilir bir anne biz saçlarının teline kıyamıyoruz yaaa çok üzüldüm kesinlikle normal değiller:(((

Kayninla ilgili topigi okudum. O kadin hakkinda fikirlerim bu yönde.Kimsenin günahini alamam ama ben bu sekilde düsünüyorum. Allah korusun cocuga zarar verir.

İlginç bir paylaşım.

Aklıma şu geldi;hani eskilerde bir adet vardır ya yeni doğum yapmış bir anneyi 40 gün yalnız bırakmazlarmış.

Bende bir dr arkadaşımdan duymuştum, psikolojik olarak nadirde olsa -belki de yaratılışta- annenin doğum ve çektiği süreç yüzünden bebeği öldürme eğilimi olabiliyormuş.

Tabi ki bunu oturup ciddi ciddi düşünmüyor,ama bir anlık nefs ile ya da istem dışı çocuğuna kötü davranabiliyormuş.

Bu kisiler ilgi görmek istiyorlar. Bu rahatsizligin diger bir türü var. Bundada insanlar kendine zarar vererek intahar girisimleri vs. ilgi cekmek istiyorlar. Yukarida verdigim link hastanede cekilmis. Evde neler yapiyorlar düsünemiyorum . :((

Bugün bir haber okudum. Bu konuyla alakasi oldugunu düsünüyorum...

Erbaa ilçesine bağlı Çalkara köyünde yaşanan olay iddiaya göre, 4 ve 7 yaşlarında 2'si kız 5 çocuk annesi E.Ç., 3 erkek bebeğini öldürdüğü iddiası ile yakınlarının jandarmaya durumu bildirmesi sonucu cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

2006 yılında 30 günlük bebeği Hasan Ç., 2010 yılında 20 günlük bebeği Muazzam Ç. 2012 yılında ise 45 günlük bebeği Ersin Ç.'yi öldürdüğü iddiası nedeniyle bebeklerin mezarları açılarak cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Çocuklarını boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği ileri sürülen anne E.Ç ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bugün bir haber okudum. Bu konuyla alakasi oldugunu düsünüyorum...

Erbaa ilçesine bağlı Çalkara köyünde yaşanan olay iddiaya göre, 4 ve 7 yaşlarında 2'si kız 5 çocuk annesi E.Ç., 3 erkek bebeğini öldürdüğü iddiası ile yakınlarının jandarmaya durumu bildirmesi sonucu cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

2006 yılında 30 günlük bebeği Hasan Ç., 2010 yılında 20 günlük bebeği Muazzam Ç. 2012 yılında ise 45 günlük bebeği Ersin Ç.'yi öldürdüğü iddiası nedeniyle bebeklerin mezarları açılarak cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Çocuklarını boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği ileri sürülen anne E.Ç ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

allah belalarını versin ne denir ..bir sürü şey yazdım geri sildim çok sinirlendim:47:

Dogacim bu kisilerin psikolojik rahatsizligi var.. Bu kisi sikayet edilmis malesef bir cogu tespit edilmiyor.. :50:

yakın çevresi falan hiç mi anlamıyor bunları ..kaza geçirip beyin ameliyatı olan biri var bakıyorum bazan bilerek yapıyor annesi kırılır diye bişey diyemiyordum hareketlerine sinir oluyorum 3. hareketi bekliyorum uyarıcam..ben el kol temasından hoşlanmam bu habire sırtıma koluma falan bana dokunmaya çalışıyor

Bende 4 aylik oglumu ani bebek olumu sendromundan kaybettim... gunlerce aylarca icim icimi kemirdi kendimi yedim bitirdim acaba uyurken bilmeden zararmi verdim bebegime diye rabbime sukurler olsun sebebi ben olmadm yavrumun adli tip raporu temiz geldi dogal olum oldugu anlasildi bebgi kucukken olen annelere supheyle bakmaya basladim yazmissiniz bnde bebegini kaybeden bi anne olarak bu cumlenize cok uzuldum ben oglumun sacinn bir teli icin btn dunyayi yakardim ama takdiriilahi yavrum melek oldu... demem oki oylee piskopat insanlarla bir tutulamaz evladini kaybedn bi anne...Evlat acisi en buyuk acidir yasamayan anlamaz allah kimseye yasatmasin evlat acisi dayanmasi cok zor bi durum aylardir neler yasadigimi bi ben bi allah bilir...

Bende 4 aylik oglumu ani bebek olumu sendromundan kaybettim... gunlerce aylarca icim icimi kemirdi kendimi yedim bitirdim acaba uyurken bilmeden zararmi verdim bebegime diye rabbime sukurler olsun sebebi ben olmadm yavrumun adli tip raporu temiz geldi dogal olum oldugu anlasildi bebgi kucukken olen annelere supheyle bakmaya basladim yazmissiniz bnde bebegini kaybeden bi anne olarak bu cumlenize cok uzuldum ben oglumun sacinn bir teli icin btn dunyayi yakardim ama takdiriilahi yavrum melek oldu... demem oki oylee piskopat insanlarla bir tutulamaz evladini kaybedn bi anne...Evlat acisi en buyuk acidir yasamayan anlamaz allah kimseye yasatmasin evlat acisi dayanmasi cok zor bi durum aylardir neler yasadigimi bi ben bi allah bilir...

Kendinizi lütfen hırpalamayın. Takdiri ilahi. Arkadaşın anlattığı kan dondurucu bir olay % 25 olabiliyormuş demek. Allah hepimizi korumuş ki sağlıklı insanlarız. Buna şükür. Bebeğiniz cennette bbek olarak yanınızda olacak. Birçok anne annelik zevkini cennette yaşayamayacak siz yaşayacaksınız ve bu dünyada çektiğiniz acı günahlarınıza kefaret , bebeğiniz de cennetinize şefaatçi olacak. Allah derin acınızı hafifletsin inşallah. Bu dünyada istediğiniz kadar çocuk vererek o günleri unuttursun. Eskiden çocuk ölümleri çok olurmuş. Bizim ailede nerdeyse her kadının 2 tane doğup ölen çocuğu vardır. Artık herşey okadar gelişti ki çok çok azaldı. Hayat acıları da içinde barındıryor. İleriye umutla bakarak huzurlu olmaya çalışmamız gerek.

Son düzenleme:
Back
X