ani sinir

beans

...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
1.165
1.749
333
Bolu
Kizlar benim fevrim hareketlerim var sinirlendigim zaman densizce konusabiliyorum.Bu ozelligimin artik ikili iliskilerime zarar verebilecegimi dusunuyorum.Bunun ustesinden nasil gelebilirim? Sinirlendigim zaman gozum donuyor acayip kotu seyler yapmak geciyor aklimdan sinirlerim iyice yiprandi.Ben degismek istiyorum bunu yenmek istiyorum.Fikirlerinizi bekliyorum.

Öfkeyle kalkan zararla oturur en doğru söz benim için.. Gerçekten öyle. Sinirlendirecek bir şeyle karşılaştıgınızda biraz sakinleşmeyi deneyin ve hep yukarda yazdıgım sözü aklınıza getirin

Kizlar benim fevrim hareketlerim var sinirlendigim zaman densizce konusabiliyorum.Bu ozelligimin artik ikili iliskilerime zarar verebilecegimi dusunuyorum.Bunun ustesinden nasil gelebilirim? Sinirlendigim zaman gozum donuyor acayip kotu seyler yapmak geciyor aklimdan sinirlerim iyice yiprandi.Ben degismek istiyorum bunu yenmek istiyorum.Fikirlerinizi bekliyorum.

Bana sayı sayma yöntemi iii gelmişti birde sinirlenince sinirim gecene kadar telefonu kapatiyorum. Ya da odama kitliyorum kendimi...
Karşi taraf tarafindan düsününcede rahatliyorum mesela karsimdaki bana sesini yukseltti. Acaba ben yukseltsem karsimdaki nasil davranirsa hosuma gider diye dusundum. Ben neyim oldugunu sormasini isterdim.

*Cevap vermeden evvel 5 sn durun
*Abdest alin veya elinizi yuzunuzu yikayin
*Su icin
*O ortamdan uzaklasin
*Bol bol sabir cekin....

Derin bir nefes al ve 10 dan geriye doğru sayarak ver.. O arada sakinlikle mantıklı laflarda aklından geçer.. Geçmesede sakinleşirsin. Eğer olayla direk karşı karşıya değilsen muhakeme yapmayı yani düşünerek bi yandan empati kurmayı dene.
Öyle bir denge kurman lazımki, sakinlik adına kelimelerinide yutmayacaksın, sonra acı verir.. Bol bol kitap oku.. Stres yaratan kişi ve ortamlardan uzaklaş.. Kimse vaz geçilmez değildir.. Böyle devam edersende sen vaz geçilen olursun.. O yüzden üzen sinir bozanlardan uzaklaş.. Gerektiğinde sakin zamanda konuşalım de.

Sinirlenen insanlarda şuna bakıyorum:kime sinirleniyor, amirine,müdürüne, kendinden büyük birine de aynı siniri gösteriyor mu?Göstermiyor mu? O zaman bence sadece gücü yettiği için sinirleniyor ve gözümdeki değerini eksilere çekiyorum.Bunu özellikle öğretmen olup öğrencilerine ve anne olup çocuğuna yapanlarda gözlemliyorum.

ben de bazen çogu zaman böyleyim.
kendimi sıkmak, sakinleşmek dahi istemiyorum. çoğu zaman bile isteye karşımdaki kırılsın istiyorum.
ama siz istemiyorsanız, ortam değiştirip ya da temiz hava alıp, neşeli müzikler bile dinleyebilirsiniz

Anam bu bende de var. Çok pis kavga ederim sinirlenince. Adam dövmüşlüğüm bile vardır. Benim de aklıma kötü şeyler geliyor kız :KK17:

Back
X