aniden başlayan değişim???????

gizem_li

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
89
9
298
İstanbul
merhaba.uzatmadan konuya girmek istiyorum.son 1 aydır eşim özellikle cinsel anlamda benden çok uzak duruyor.bunu defalarca konuştum..çok yorgun olduğunu söylüyor sürekli.ama iş aynı iş,eş aynı eş...ne değişti anlamadım.aklıma beni artık çekici bulmadığı yada başka biri olabileceği ihtimali geliyor ve ona karşı ister istemez soğuk ve ters davranıyorum.bu da bizi daha çok uzaklaştırıyor birbirimizden.
bazen daha anlayışlı davranıp güzel güzel konuşmak istediğimde bana,ilgi görmek istediğini ve benim onu istediğimi görmek istediğini söyledi.ama o bana uzak davranınca hiçbirşey istemiyorumçondan uzaklaşıorum.ben adım atmıyorum ama o da atmıyor.günlük yaşantımızda problem yok.ama o eski aşk ta yoksenağlama..geceleri sarılmadan uyuyoruz...benden bir adım bekliyor.ama bana başka sorun varmış gibi geliyor..beni eskisi gibi sevmediğini hissetmek çok acı...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:ne yapmalıyım?

canım eşinin böyle yapması seni ister istemez kuşkulara yöneltiyor ama belkide dediği gibi çok yoğun çalışıyordur.zaten evlilikler ilerledikce eski seyler kalmıyo.eşinizin başka sorunuda olabilir size anlatamadığı.eşinle konuşmayı dene bağırarak değil güzel bir şekilde konusun.sıkıntılar dertler paylaştıkca azalır.inşallahta eski günlerinize dönersiniz

Bu sorunlar bir aydır var diyorsun bence bu kadar karamsarlığa düşüp şüphelenecek kadar uzun bir süre değil.Birbirinize zaman verin, belki aklınca sana naz yapıyor ,senin ona yaklaşmanı ,onunla daha çok ilgilenmeni istiyor olabilir .Bence bir süre sen yakın davran ,eşini istediğini ,sevdiğini daha çok belli et.

daha önceden ilişkiniz iyiydi mesajından anladığım kadarıyla.seks hayatınızda hep ilk adımı atan daha istekli olan eşinizse zamanla bunu takıntı haline getirip geri adım atmış olabilir.erkekler biraz çocuk gibidir.ilgiyi az görünce küsebilirler.eşinin sana ,seninde beni istediğini görmek istiyorum demesinden çıkan anlam bu bence.tabiri caizse hep bana hep bana demeyeceksin bundan sonrada biraz sana biraz sana diyip eşine sen yanaşacaksın.

Yazdıklarınızdan eşinize ilgisiz olduğunuzu, onun sizden ilgi beklediğini, adım beklediğini anladım. Eğer böyleyse, karşı taraf kendini geriye çekebilir, sizden bekliyor olabilir.

Eğer sıkıntı sizin ilgisizliğiniz değilde, size karşı yapılan bir kısasa kısa değilse, eşinizde size karşı ciddi soğuma varsa, altından herşey çıkabilir. Doğru cevabı verebilecek kişide eşiniz. Sizin tavırlarınıza karşılık soğukta davranıyor olabilir, sağlık sıkıntısı olabilir, bazı şeyler yerinde saymaz zamanla değişir duygular ilk günkü kalmaz bu da olabilir,siz bunu ilgisizlik soğrukluk olarak algılıyor olabilirsiniz, başka biri olabilir vs vs. Ama bütün bu olasılıklara takılmaktansa, önce eşinizin verdiği cevabı düşünmeniz daha iyi olur bence. O sizin ilgisiz olduğunuzu ve adım atmanızı bekliyormuş, o zaman beni çekici bulmuyor kaygısına düşmeden , adım atabilirsiniz bence.

eşinizle sakin bir şekilde ,güzel bir dille konuşun..derdini anlamaya çalışın..kuşkularınızdan bahsedin sert olmayan bir dille.. çözmeye çalışın içindekileri..strestende olabilir..illaki aldatma olması gerekmez.

bir süre,mesela bir hafta kadar,hep ilgili davranın,güzel sözleri eksik etmeyin,sık sık beraber olmak istediğinizi söyleyin,geceleri ona sarılarak uyuyun,o kızsada,kendini çeksede inat edin,ona yaklaşın.

bir hafta sonra sonucu bize yazın ona göre değerlendirelim bence

Canim adam sana acik acik ilgi bekledigini onu istedigini görmek istedigini söylemis.
Bence uzaklasmak yerine derhal harekete gec ve esini simart biraz, sanirim buna ihtiyaci var.
Acaba hayatinda birimi var yada beni eskisi gibi sevmiyormu diye düsünüp, esin uzaklasiyor diye sende uzaklasma, bu problemleri cözmez aksine kötüye götürür.
Söyle bi adama ilgi göster bakim düzeliyor mu düzelmiyormu. Düzelirse demekki ilgi bekliyormus, yok hala ayniysa ozaman caresine bakarsin isin, arastirir ögrenirsin. Ama önce bir ilgini cogalt.

En sevdigi yemekleri yap mesela,eve geldiginde kapida karsila sanki onu yillardir görmemissin gibi saril öp, sonra evde ufak sürprizler hazirlavvona. Mesela banyoyu mumlarla hazirla, kendine söyle güzel bi ic camasiri al, sonra banyoya cagir, sonrasi malum:)))) Masaj yagi al, dustan önce kendisine masaj yap rahatlamasini sagla. Yaratici olmak lazim biraz canim, her aksam olmasada bu gibi seyleri yap sIK sIk, hosuna gidecektir. Hatta isteyken mesaj cek, yaptigin ufak sürprizlerle ilgili ip uclari ver. Cinsel icerikli mesajlar cek adami kudurt biraz:))) emin ol yeniden alevlenecektir askiniz..

canım dönem dönem bu gibi durumlar yaşanabiliyor nedensiz...bu aşkın bittiği ,seni çekici bulmadığı anlamına gelmez farklı sorun yada durumlar yok ise...

bugünlerde aynı şekilde eşim bana sitem ediyor...'' beni artık yeterince sevmiyor musun ,çekici bulmuyor musun ? '' vs. ama asla öyle bir hissim yok mesela, eşime hala aşığım ,tutku ile de bağlıyım ..ama nedeni ni bilmesemde bir rehavet hali var üzerimde...belki de derinlerde yatan bazı günlük sorunların etkisi bizi bu psikolojiye itiyor...

kızımın şu günlerde ki sağlık sorunu ,çok ciddi olmasa da,beni ve ruhumu esir alıp ,dışa karşı bakış ve tavrımı şekillendiriyor olabilir..

herşey rutin ise,mutlaka geçici bir dönemdir,fazla üzerine gitme,ona zaman ver ,ama sen ilgini ve sevgini göstermeye devam et...

Eşinin de senden istek talep etmesi çok normal...
Toplum dayatması olarak erkekler 24 saat hazır diye biz kadınlara lanse edilmiş ama bu forumu okudukça bu lanse edilenlerin yalan olduğuna inanmaya başladım... a.s
Biraz fazla ilgi göstermek hem ona hem sana iyi gelecektir.
a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de az evvel acaba yanlış mı hatırlıyorum diyerek senin eski konunu buldum...
Eşin daha evvel sana gene cinsel isteksizlikte bulunup, şişmanla ben zayıf sevmiyorum demiş...
Yani aslında bence bunların altında şişmanlamaktan, ilgisizlikten ziyade başka şeyler var gibi geldi.
Eşinin psikolojik bir sorunu olmadığına emin misin?

bir süre,mesela bir hafta kadar,hep ilgili davranın,güzel sözleri eksik etmeyin,sık sık beraber olmak istediğinizi söyleyin,geceleri ona sarılarak uyuyun,o kızsada,kendini çeksede inat edin,ona yaklaşın.

bir hafta sonra sonucu bize yazın ona göre değerlendirelim bence

güzel taktik :))

Back
X