Ben Dr Ali kavuzluya oldum lakin ikinci ameliyat için gün sayıyorum. BURUN AMELİYATIMDA yaşadığım süreç ne yazık ki beklentilerimin çok dışında gerçekleşti. Bu nedenle kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum.
. Burun Estetik ameliyatım öncesi, doktorla iki kez yüz yüze görüşerek taleplerimi net şekilde ifade ettim:
Doğal, düz profilli ve asla kalkık olmayan bir burun istiyordum. Bu doğrultuda karşılıklı anlaştık ve doktor, yaklaşık bir ay içinde işime dönebileceğimi söyledi.
Burnum ameliyat öncesi ince derili, kemerli ama orantılı bir yapıdaydı. Ancak operasyon sonrası karşılaştığım sonuç, beni psikolojik olarak oldukça sarstı. Burnum belirgin şekilde kalkık yapılmıştı. Bu benim için travmatik bir durumdu.
Ameliyat sonrası belgelerde burnumun "kalın derili" olduğu yazıyordu. Oysa aynı doktor ameliyat öncesinde yüzüme karşı 'ince derili' olduğumu açıkça ifade etmişti. Durumu sorduğumda bunun bir şablon hatası olduğu söylendi, ancak bu açıklama tatmin edici değildi.
Doktor zamanla burnumun düşeceğini söyledi. Bu söze güvenerek bekledim. Ancak sorun yalnızca diklik değildi. Burnumun alt kısmı dümdüzdü, üst kısımdan fazla doku alınmıştı ve istenmeyen yapay bir kavis oluşmuştu. Defalarca belirtmeme rağmen burnumun küçültülmesi de beni çok üzdü.
Bu süreçte işime dönemediğim gibi, özgüvenim ve psikolojim de ciddi zarar gördü. Bugün ameliyatın üçüncü ayındayım ve hâlâ çalışamıyorum.
İlk ay dolmadan, doktor burnumdaki durumu geçici olarak düzeltmek için dolgu önerdi. Özellikle kolumella bölgesinin dümdüz ve yukarı kalkık olması sebebiyle bu müdahaleyi önerdi. Ancak bu olasılıktan ameliyat öncesi hiç söz edilmemişti.
Ayrıca bu dolgu teklifini yalnızca bana değil, aileme ve arkadaşlarıma da sundu.
Bununla da sınırlı kalmadı: Burun deliklerim eşit değil ve sol tarafımda, içerideki bir çıkıntı nefes alırken rahatsızlık veriyor.
Tüm bunların ardından revizyon hakkımın saklı olduğu belirtildi, ancak ilk ameliyatta taleplerim bu kadar dikkate alınmamışken, aynı kişiye güvenerek bir kez daha ameliyat olmak benim için çok zor.
Bugün başka bir doktoru tercih etmiş olsaydım, belki bu kadar üzülmezdim diye düşünüyorum.
Burnumun önceki hali, basit ve doğal taleplerimi karşılayabilecek durumdaydı.
Şimdi bu ilk ve en önemli hakkım elimden alınmış gibi hissediyorum.