ANKARA ALİ KAVUZLU

Keşke bu yorumu daha önce görseydim.
Sizde ne gibi bir hata bıraktı merak ettim cevaplarsaniz sevinirim :/

Bende aynı sorunu yaşadım ayrıca belirteyim,kendisiyle konuştunuz mu bu durumu ne tepki verdi acaba ?

“Eşim Dr. Ali Kavuzlu’ya ameliyat oldu… Hayatımızın hatasıydı.”

Eşim, Dr. Ali Kavuzlu’ya burun ameliyatı oldu. Google’da yazan yüzlerce olumlu yoruma güvenerek…
Çok doğal yapıyor”,
Morluk bile olmadı”,
Harika bir doktor” gibi yorumlar neredeyse tek bir ağızdan yazılmış gibiydi.

Gerçek hasta deneyimi zannettik ama meğer reklam okumuşuz...

Ameliyat sonrası yaşadıklarımız kelimenin tam anlamıyla bir kâbustu.

Daha bir hafta geçmeden eşimin burnundan kemik parçaları çıkmaya başladı. Burnun iskelet yapısı bozulmuştu; sağ tarafı içeri göçmüş, sol tarafla bariz bir asimetri oluşmuştu. Burnunun üst kısmı fazla alınmış gibiydi, ve en önemlisi: nefes almakta zorlanıyordu.

Bu durumu paylaştığımızda ise hiçbir şekilde dikkate alınmadık. “Zamanla düzelir” denilip geçiştirildik. Eşim burnunda anormallik olduğunu her defasında dile getirdi ama doktor, yaptığı işlemi sorgulamak yerine ısrarla sorunun olmadığını savundu.

Sonunda farklı doktorlara gitmek zorunda kaldık. Verdikleri cevap hep aynıydı:
Burnun eski haline gelebilmesi için kulak ya da kaburga kıkırdağından parça alınması gerekecek.
Ne diyeceğimizi bilemedik.

Ameliyat başarısız olunca Dr. Ali Kavuzlu’nun çözüm önerisi ne oldu biliyor musunuz?
Gel, dolgu yapalım.”

Peki o zaman sormazlar mı?
Madem dolgu ile çözülüyor, neden bıçak altına yatırdınız?

Bu şu demek:
Hasta boş yere ameliyat olmuş oluyor.
Hayal ettiği buruna kavuşamıyor, hatta eski halinden bile kötü bir hale geliyor.
Sonra şu cümleyi kurmak zorunda kalıyor:
Keşke hiç ameliyat olmasaydım.

Eşim ameliyat öncesi sürece büyük bir güvenle girdi. Biz de sabırla, anlayışla yaklaştık. Ancak yaşananlar sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da büyük bir yıkım oldu.

Dr. Ali Kavuzlu Google’daki parlatılmış yorumlarla insanların hayatlarıyla oynuyor. Gerçek hasta yorumlarının arasına reklamlar karışmış, ve insanlar neyle karşılaşacağını bilmeden ameliyat masasına yatıyor. Sonuç kötü olunca da üstü örtülüyor, geçiştiriliyor.

Eşim yaşadı, ben tanığım.
Lütfen sadece Google yorumlarına bakarak karar vermeyin. Referansınız, daha önce gerçekten ameliyat olmuş ve sonucundan memnun kalan tanıdıklarınız olsun.

Ben Dr Ali kavuzluya oldum lakin ikinci ameliyat için gün sayıyorum. BURUN AMELİYATIMDA yaşadığım süreç ne yazık ki beklentilerimin çok dışında gerçekleşti. Bu nedenle kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum.. Burun Estetik ameliyatım öncesi, doktorla iki kez yüz yüze görüşerek taleplerimi net şekilde ifade ettim:
Doğal, düz profilli ve asla kalkık olmayan bir burun istiyordum. Bu doğrultuda karşılıklı anlaştık ve doktor, yaklaşık bir ay içinde işime dönebileceğimi söyledi.

Burnum ameliyat öncesi ince derili, kemerli ama orantılı bir yapıdaydı. Ancak operasyon sonrası karşılaştığım sonuç, beni psikolojik olarak oldukça sarstı. Burnum belirgin şekilde kalkık yapılmıştı. Bu benim için travmatik bir durumdu.

Ameliyat sonrası belgelerde burnumun "kalın derili" olduğu yazıyordu. Oysa aynı doktor ameliyat öncesinde yüzüme karşı 'ince derili' olduğumu açıkça ifade etmişti. Durumu sorduğumda bunun bir şablon hatası olduğu söylendi, ancak bu açıklama tatmin edici değildi.

Doktor zamanla burnumun düşeceğini söyledi. Bu söze güvenerek bekledim. Ancak sorun yalnızca diklik değildi. Burnumun alt kısmı dümdüzdü, üst kısımdan fazla doku alınmıştı ve istenmeyen yapay bir kavis oluşmuştu. Defalarca belirtmeme rağmen burnumun küçültülmesi de beni çok üzdü.

Bu süreçte işime dönemediğim gibi, özgüvenim ve psikolojim de ciddi zarar gördü. Bugün ameliyatın üçüncü ayındayım ve hâlâ çalışamıyorum.

İlk ay dolmadan, doktor burnumdaki durumu geçici olarak düzeltmek için dolgu önerdi. Özellikle kolumella bölgesinin dümdüz ve yukarı kalkık olması sebebiyle bu müdahaleyi önerdi. Ancak bu olasılıktan ameliyat öncesi hiç söz edilmemişti.
Ayrıca bu dolgu teklifini yalnızca bana değil, aileme ve arkadaşlarıma da sundu.

Bununla da sınırlı kalmadı: Burun deliklerim eşit değil ve sol tarafımda, içerideki bir çıkıntı nefes alırken rahatsızlık veriyor.

Tüm bunların ardından revizyon hakkımın saklı olduğu belirtildi, ancak ilk ameliyatta taleplerim bu kadar dikkate alınmamışken, aynı kişiye güvenerek bir kez daha ameliyat olmak benim için çok zor.
Bugün başka bir doktoru tercih etmiş olsaydım, belki bu kadar üzülmezdim diye düşünüyorum.

Burnumun önceki hali, basit ve doğal taleplerimi karşılayabilecek durumdaydı.
Şimdi bu ilk ve en önemli hakkım elimden alınmış gibi hissediyorum.

Back
X