Ankara medicanada sezeryanla dogum yaptim ama benm doktorum dışardandı.Medicanada çalışan bi doktor degildi hastane olarak orayi sectik. Ben memnun kaldim bi sıkıntı yaşamadım.Hastane araştırması yapıyorum hangisi daha iyi acaba ? Sezeryandaki tecrübeleri nasıl ?
InsallahAnlıyorum. .çok teşekkür ederim umarım benimki de sıkıntısız geçer.
Merhaba morr-menekse evet memnun kaldim genel anestezi ile sezeryan oldum .Aslinda spinal ve epidural kombine bi sekilde olucakti fakat vucudumdaki odemden dolayi katateri takamadilar yasadigim tek talihsiz olay oydu o yuzden genel an. Ile sezeryan oldum. Hastaneden memnun kaldim sizin dogumunuz sezeryanmi olucak ona göre ayrintili anltabilirim:)Merhaba merveb hanım 33 haftalık hamileyim Allah kısmet ederse doğumu Ankara Medicana da yapmayı düdşünüyorum doktorum dışardan gelecek. Nasıl memnun kaldınız mı neler yaşadınız anlatır mısınız?
Benimde ilk dogumumdu asiri heycanliydim :) once odada serum takildi daha sonra tekerlekli sandalyeyle ameliyathane katina cikartildim baya bi heycanliydm. Beni götüren hemsire hastamiz cok heycanli dedi ordakilere onlarda beni sakinlestirmeye calisti biraz.. ameliyathaneye girdik dedigim gbi belime katateri takamadilar orda takmaya calisan bayanda cok uzuldu takilmayinca benimde sinirlerm bozuldu aglamaya basladim:) Durum oyle oluncada doktorum daha fazla zorlamyalim genel anestezi yapicaz dedi . Zaten sonra 30 sn icinde uyudum:) 15 dakika snra bebk odaya inms bende ameliyathaneden cikartirlarken uyandim. Bebekten bi 15 dakika sonra inmisim odaya.. Yani toplamda yarim saat surmus ameliyat:) uyandigimda gene narkozun etkisi vardi tam kafam yerinde degildi:) Sonra odaya indim bebegimi gordummm tarif edilmez bi duygu o zaten :) 1 gece kaldm hastanede o gece boyunca zaten sorumlu hemsire geliyo hep kontrole agrn varsa agri kesici veriliyo serumla ertesi gunde evimize döndük benim dogum hikayem boyle:) hangi doktor yapicak ameliyatini canimEvet merveb sezeryan olacak inşallah ama ilk doğumum haliyle korku var gittik gezdik ama yaşayan daha iyi bilir tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Agri bandi yapilmadi bana o epiduraldr oluyordur belki.Doktrum 1 gece kalmami yeterli gördü zaten durumunda bi terslik yoksa 1 gecede taburcu oluyorsun diye biliyorum ben ek yatislar ucretli oldugundan doktorum sabah erkenden randevu verdi ameliyata 1 gece kalmis ol diye:)dogumdan sonra uyanirken agrim oldu oda genel anestezi olanlarda oluyormus.dikis olayina gelince yapistirma yapiliyo benimkide öyleydi:) epidural mi olucak dogumun morr-menekseTeşekkür ederim merveb hanım doktorum Murat Sönmezer sorularımla seni biraz bıktıracam sanırımMedicana da boynuna ağrı bandı yapıştırılıyormuş ağrın olduğu zaman düğmesine basıyomuşsun yani ağrını kendin kontrol edebiliyormuşsun sana böyle bişey yapıldı mı? sezeryanda iki gece hastanede kalındığı söyleniyor senin doktorun mu çıkmana izin verdi yoksa sen mi istedin? Doğumdan sonra çok ağrın oldu mu son olarak da karnına dikiş mi atıldı yoksa yapıştırmamı yapıldı?
Agri bandi yapilmadi bana o epiduraldr oluyordur belki.Doktrum 1 gece kalmami yeterli gördü zaten durumunda bi terslik yoksa 1 gecede taburcu oluyorsun diye biliyorum ben ek yatislar ucretli oldugundan doktorum sabah erkenden randevu verdi ameliyata 1 gece kalmis ol diye:)dogumdan sonra uyanirken agrim oldu oda genel anestezi olanlarda oluyormus.dikis olayina gelince yapistirma yapiliyo benimkide öyleydi:) epidural mi olucak dogumun morr-menekse
Epiduralde dogum sonrasinda agri hissedilmiyo diye biliyorum cunku agri kesici hala veriliyo o yonden daha avantajli korkmayin bide uyusuk oluyodur zaten:) genel anestezi oyle degil ama uyannca agri hissediliyo kesi yerinde ben o yuzden agri cektim biraz:/ ben normalde kan alinirkem bile bi hos olurum fenalasir gbi. Ama bu ameliyatn sonunda yavrunuza kavuscaginiz icin tatli bi heycan oluyo dogsada artik görsem diye. Korku tabiki olcak dogal olarak ama zaten kucaginiza alinca untms olcaksaniz cogu seyi:)Evet şimdilik epidural olacak gibi görünüyor inşallah ama korkuyorum ve bir türlü bu korkuyu yenemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?