turgut özal cemaat hastanesiydi. fetö dolayısıyla bir soruşturma geçirmiş sanırım. rapor yazdığı kişilerle alakalı bir sıkıntı olmuş olabilir. tam bilmiyorum. tek bildiğim rapor nedeniyle hakkımda dava açıldı, bir sorun yoksa rapor yazmam dedi. ben de o öyle deyince gitmedim bir daha.
iyi de olmuş. şimdi ki doktorumdan çok memnunum. geçen eczanede karşılaştık ilaç yazmıştı onları alacaktım. bir de gaviscon istedim eczacıdan. "söyleseydin onu da yazardık para verme, ben hemen yeni reçete yazar ekleme yaparım" dedi. ne rapor konusunda ne de başka konularda bir dediğimi iki yapmadığı gibi, randevularda en az 25 dakika sohbet ediyor benimle. bütün çocukları çocuklarının adları, yaşlarına kadar biliyorum. gerekli bilgiler mi? hayır, ama başından savmıyor, hem anlatıyor, hem soruyor hem de günlük hayattan sohbet ediyoruz.
tahlil için sıra beklemiyorum, nst'ye özel odada kendi kendime keyifle giriyorum. eşim ve kızım da geliyor. kızım oyuncaklarıyla oyun oynuyor yanımda. ve muayene için ortadoğu ile aynı parayı ödüyorum. ortadoğu hastanesine allah muhtaç etmesin valla beni. o kadar nefret ettim. acilinden de pratisyeninden de kadın doğumcularından da. en fazla 10 dakika muayene yallah. kapıda hasta bekliyor. hepsinde bi sinir bi stres. hastanenin tek politikası her şeyden para al al al al... doktorlara çok yüklenmişler hepsinin stresi, siniri yüzünden okunuyor. hastasını tanımıyor. tanısa da her şeyi baştan soruyor. unutuyor, unutuyor...
şu an doğuma 4000 ödeyeceğim. doktorum lina'dan gelecek. medicananın kendi doktoru değil. bakalım. çok mutluyum, huzurluyum. ikinci doğumumda yaklaşık 20 doktordan sonra iyi bir doktor buldum. doğumum da güzel geçer inşallah.