• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ANKARA ŞEHİR HASTANESİ (PGT) TÜP BEBEK

BY2015

🐣
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2018
880
605
103
Arkadaşlar ücretsiz PGT 11 Ağustos'ta onaylandı ama yaptıracak hastane bulamıyoruz. En son bana gelen bilgiye göre ANKARA ŞEHİR HASTANESİ'nde ücretsiz PGT yapıldığıdır. Ben Hatay'da yaşadığım için araştıramıyorum lütfen bu konu hakkında bilgisi olan yazsın yada araştırabilecek durumda olan araştırsın ben elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum inanın ki hepimiz için çabalıyorum çocuklarımız hasta doğmasın ücretsiz PGT'nin geçerli olduğu hastalıklar 👉🏼PREİMPLANTASYON GENETİK TANI (PGT) İLE İNVİTRO FERTİLİZASYON (IVF) YAPILACAK KALITSAL HASTALIKLAR LİSTESİ (EK-2/K)

TANI KODU

HASTALIK ADI

D56.1

Beta Talasemi (HBB, geni)

D66

Kalıtsal Faktör VIII Eksikliği (F8, geni)

D67

Kalıtsal Faktör IX Eksikliği (F9, geni)

D81.3

Adenozin Deaminaz [ADA] Eksikliği (ADA, geni)

E71

Dallı-Zincirli Amino Asit Metabolizması Ve Yağ asidi Metabolizması Bozujlukları (ACAT1, BCKDHA, BCKDHB, DBT, GCDH, HMGCL, IVD, MCCC1, MCCC2, MCEE, MMAA, MMAB, MMACHC, MMADHC, MMUT, PCCA, PCCB, PRDX1, geni)

E72.2

Üre Siklus Metabolizması Bozuklukları (ARG1, ASL, ASS1, CPS1, NAGA, OTR, geni)

E75

Sfingolipid Metabolizması Bozuklukları Ve Diğer Lipid Depo Bozuklukları (GLA, geni)

E76.0

Mukopolisakkaridozlar, Tip I (IDUA, geni)

E76.1

Mukopolisakkaridozlar, Tip II (IDS, geni)

E76.2

Mukopolisakkaridoz, Diğer

(GLB1, HYAL1, ARSB, GUSB, HGSNAT, GALNS, NAGLU, SGSH, geni)

E76.3

Mukopolisakkaridoz, Tanımlanmış (GLB1, HYAL1, ARSB, GUSB, HGSNAT, GALNS,

NAGLU, SGSH, geni)

E84

Kistik Fibrozis (CFTR, geni)

G11.3

Ataksitelenjektazi (ATM, geni)

G12

Spinal Musküler Atrofi Ve İlgili Sendromlar (SMN1, geni)

G71.0

Musküler Distrofi (DMD, geni)

Arkadaşlar ücretsiz PGT 11 Ağustos'ta onaylandı ama yaptıracak hastane bulamıyoruz. En son bana gelen bilgiye göre ANKARA ŞEHİR HASTANESİ'nde ücretsiz PGT yapıldığıdır. Ben Hatay'da yaşadığım için araştıramıyorum lütfen bu konu hakkında bilgisi olan yazsın yada araştırabilecek durumda olan araştırsın ben elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum inanın ki hepimiz için çabalıyorum çocuklarımız hasta doğmasın ücretsiz PGT'nin geçerli olduğu hastalıklar 👉🏼PREİMPLANTASYON GENETİK TANI (PGT) İLE İNVİTRO FERTİLİZASYON (IVF) YAPILACAK KALITSAL HASTALIKLAR LİSTESİ (EK-2/K)

TANI KODU

HASTALIK ADI

D56.1

Beta Talasemi (HBB, geni)

D66

Kalıtsal Faktör VIII Eksikliği (F8, geni)

D67

Kalıtsal Faktör IX Eksikliği (F9, geni)

D81.3

Adenozin Deaminaz [ADA] Eksikliği (ADA, geni)

E71

Dallı-Zincirli Amino Asit Metabolizması Ve Yağ asidi Metabolizması Bozujlukları (ACAT1, BCKDHA, BCKDHB, DBT, GCDH, HMGCL, IVD, MCCC1, MCCC2, MCEE, MMAA, MMAB, MMACHC, MMADHC, MMUT, PCCA, PCCB, PRDX1, geni)

E72.2

Üre Siklus Metabolizması Bozuklukları (ARG1, ASL, ASS1, CPS1, NAGA, OTR, geni)

E75

Sfingolipid Metabolizması Bozuklukları Ve Diğer Lipid Depo Bozuklukları (GLA, geni)

E76.0

Mukopolisakkaridozlar, Tip I (IDUA, geni)

E76.1

Mukopolisakkaridozlar, Tip II (IDS, geni)

E76.2

Mukopolisakkaridoz, Diğer

(GLB1, HYAL1, ARSB, GUSB, HGSNAT, GALNS, NAGLU, SGSH, geni)

E76.3

Mukopolisakkaridoz, Tanımlanmış (GLB1, HYAL1, ARSB, GUSB, HGSNAT, GALNS,

NAGLU, SGSH, geni)

E84

Kistik Fibrozis (CFTR, geni)

G11.3

Ataksitelenjektazi (ATM, geni)

G12

Spinal Musküler Atrofi Ve İlgili Sendromlar (SMN1, geni)

G71.0

Musküler Distrofi (DMD, geni)
Merhabaa konuyu açalı biraz olmuş ama umarım geri dönüş yaparsınız... Bizde pgt yöntemiyle bebeğinize kavuşacağız inşallah araştırmalar yapıyorum bilgilerinizi benimle paylaşır mısınız nasıl bi yol izlendi sizde

Back
X