arkadaşlar herkesin hastane ve dr. konusunda kriterleri ve beklentileri aynı değil biliosunuz. birincil öncelikler kişiden kişiye değişiyor. öncelikle hastane fizki ortam olarak bakıldığında iyi bir hastane ancak kalabalık ve hastaya muamele açısından bakıldığında devlet hastanesinden farkı yok. koskoca hastanede tek bir yerden kan veriosunuz. zaten kan verilecek yer daracık bir koridorda. bir sürü insan var. nefes dahi alamıosunuz ve şanslıysanız 15dk.da işiniz bitio. danışmadaki görevlilerin yumuşak yüzünü yakalamak ise mucize. bir keresinde resepsiyondaki görevliye raporla ilgili tarihlerde sorun var dediğimde bayan suratsız bir şekilde bir numarayı tuşlayıp alın kendiniz anlatın sorunu diye telefonu elime tutuşturdu kiii bu onun işi benim değil.
Dr.lara gelince; 3 ayrı dr. a gittim hepsi hakkındaki fikirlerimi tek tek yazayım:
1) dr. Arzu setenay: rahimde yara vardı. sorunu halledip gebelik düşündüğümü söyledim. yara tedavisi gayet başarılı oldu ancak çalıştığımı biran önce sorunumu halledip hamile kalmak istediğimi ve doğum tarihimi ayarlamak istedeiğimi(---öğretmenim ve yaz tatilinin başına doğum denk gelirse bebeğimle ekstradan 2 ay fazla geçirebilme şansım olacaktı)söyledimve bana öyle bişey olmaz deyip kestirip attı.ben derdimi bile anlatamadım. hastane çok yoğun. hasta sayısı çok fazla ve belki bundan olacak ki dr. hemen seni gönderip sıradaki hastayı alma derdinde. tabi birde işin içinde fazla rağbet gören doktorlardan biri olma havası var gibi geldi bana.
2) DR. SEDA TAMSOY: Gayet iligili bir bayan ve pratik. rahimdeki yarayı kontrol ettirmek için ve daha sonra gebeliğimin 7. haftasında gittim. 7. haftamda lina kadın sağlığı merkezine giderken kesem görünmediği için bir hafta arayla 2 kere hcg'ye bakıldı. dr.um sağalsun!! ???alttan muayene etmem lazım yoksa diye( çocuk korkutur gibi) 1 hafta bekledim ömrümden ömür gitti. Ayrıyeten içim rahat etmediği için seda h.a gittim. seda hanm muayaen ettti. kese görünmüo dedi. ben de dış gebelik olma ihtimalinden korktuğumu sancılarım oluo deyince hemen alttan muayene etti ve keseyi gördük. çok sevindim. bence illaki sincan çevresinde bir dr. aranıyorsa seda hanım gidilebilecek bir dr.
3) dr.Günnur altun: sincan lokman hastanesine geleli 2-3 ay oldu. iyi ağırbaşlı bir bayan. çalışmıyorsanız, sorunsuz bir hamilelik geçeiriosrsanız, hani hamilelik boyunca arada bir hastaneye uğrayan tipler vardır ya öyle bir yapıya sahipseniz (kiii hamileliğin ne getireceğini kimse bilemez!) gidebileceğiniz bir dr.
gebeliğimin 17. haftasında Günnur H.a gitmeye başladım. çok iyi gigiodu herşey. ama 24. haftamdan sonra herşey alt üst oldu. 1 gün hastanede yattım. dr. bana 10 gün rapor verdi. kendim,i iyi hisserder gibi oldum ancak 1 hafta sonra tekrar altüst oldum. sancılar kasık ağrıları falan. birde 40 ngün rapor sınırı var. okula gidiorum duramıorm 2 gözüm iki çeşme vs. v.s. son kez gittiğimde dr. bana çook yumuşak bir dille !!!?:) ben 40 haftamın son 3 gününe kadar çalıştım, çocuklara test verin masanıza oturun ,ben 15 yıllık dr.um böyle olay görmedim, vicdanınız rapor alırken rahat mı? acaba sizinki psikolojik mi, gebelik depresyonu mu falan gibi lafalr etti. olaydan 1 hafta sonra psikiyatriste gittim. olayı anlattım rahatsızsam tedavi edin yok değilse rahatsız değilsem bana kağıda yazın dr. a götürcem dedim (ki rahatsızlığın kesinlikle psikolojik olduğunu düşünmedim) dr. hastanenin dr. olmadığı ve dışardan geldiği için böyle bir kağıt yazamayacağını ama psikomatik bir durum olamaıdığını söyledi. dr. unuzu değiştirin boşverin her sıkışan dr. psikolojik deyip topu bize atıo dedi.
hasılı; sorun yoksa iyi bir dr. !!!
bunlar benim tecrübelerim. inşallah faydası olur. ben bunları yazmayı kendime bir borç biliorm. çünkü dr. aramak beni çook yordu.
şu an 27. haftadan beri tolga beye gidiorm. direk heyet raporu yazdı bana. sağolsun çok iyi bir dr. tavsiye edrim. tolga b. akay hastanesinde.