Ankara Tüp Bebek Serüvenim

silvermoonn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2025
1
0
1
29
Merhaba bir tüp bebek sürecini tamamlamış bulunuyoruz olumlu olmasını çok isterdim ama hayırlısı buymuş 1 blastokist 5. Gün embriyom vardı 1 aralıkta transfer oldum falan kimyasal gebelikle son buldu. İlk denememizdi serüvenimiz amh değerimin 0.70 olduğunu öğrenmemle başladı 1 yıl denedikten sonra tüp bebek yolculuğuna başladık. İğne fobisi olan bir insandım o yüzden aile hekimliğine gidip geliyordum iğneler için haftasonu da yakında ki bir devlet hastanesine gidip enjeksiyonları oldum, kalem iğneler ve e2 seviyesini arttırmak için bir iğne kullandım 5 yumurtam büyüdü ve çatlatma iğnesi oldum 36 saat sonrasına da opu işlemi planlandı. Opu kolay bir operasyondu hafif bir anestezi altında siz hiç bir şey hissetmeden olup bitiyor. Zor olan kısmı 5 günlük süreçte aramaları beklemekti gerçekten tüp bebekte en yorucu kısım psikolojik kısım. 1. Gün kaç embriyo döllendiğini söylediler 5 yumurtadan 2 döllenme olmuş 3. Gün 2 embriyo da devam ediyordu Aa kalitedelerdi doktorum 5. Güne gitme kararı aldı 4. Gün sonunda biri gelişimini durdurdu diğeri de 5. Günün çok başında kalmıştı 6. Günü beklemek istedi doktorum ve 6. Günde 5. Güne uyumlandı. Embriyom donduruldu. Yumurta toplamaya bu arada ara dönemde başladık çünkü adet döneminde 3 yumurtam oluşuyorsa ara dönemde 5,6 tane gördü ara dönemde başladık tedaviye. 1 adet geçirdim sonraki adette kontrole gittim onda da çatlamamış bir yumurtam olduğu için 1 ay daha sarktı ve 2 ay sonra transfer hazırlığına başladık. Adet döneminin 5. Gününde gonalf 50 doz ile başladık 5 gün sonra kontrole gittim istediğimiz şekilde büyümemişti 75 e çıkardı doktorum dozu bu doz yeterli geldi 7 gün falan az dozda 18 e ulaşmasını bekledik ve sonra çatlatma iğnesi yaptım 36 saat sonra çatladı ve o günden sonra 5. Gün embriyosu olduğu için 5 gün sonraya transfer planlandı bu arada da progesteron iğne bağışıklık için bir hap ve östrojen desteği aldım. Transfer de çok rahattı içerisi hissedilen bir yer değil tüp bebeğin hiç bir işlemi zor değil gerçekten zor olan kısmı psikolojik ve duygusal. 10 gün boyunca dikkat ettim ağır kaldırmamaya ağır şeyler yapmamaya progesteron iğnemi olmaya gittim geldim geceleri fitilim vardı ve östrojen hapına sabah akşam devam ediyordum. Dün tahlil günümdü betam 12 çıktı doktorum düşük buldu ama geç döllenme de olabileceğini söyledi sonraki gün tekrar test vermem söyledi bugün verdim 8.39 çıktı yani değer düşüyor. Bir tutunma olmuş fakat embriyonun kalitesi düşük olunca vücut kabul etmezmiş yani kimyasal gebelik ile sonuçlandı şimdi adet olmayı bekliyorum Allah nasip ederse bir kaç aya tekrar başlayacağız inşallah. Süreçte buradan çok bilgi edindim o yüzden bende belki birinin yanında hissettirebilirim diye sürecimi paylaşmak istedim. Enjeksiyonlardan artık göbeğim çok sertleşti ve acıyordu larocheposayin b5 hücre yenileyici kremi çok iyi geldi sertleşen enjeksiyon yerlerine ve morluklara . Sağlıklı, hayırlı olan bizimle olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…