ankarada sperm analizi içn güvenilir yer yardım lütfen...

aksu81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
1.259
18
158
Eskişehir
Akadaşlar daha önce kaan aydosta ve yaklaşık 1 sene sonra denge laboratuarda sperm analızi yaptırdık.... ank. üni sayı ml'de 86 milyon, hareketlilik ileri hızlı 0, yavaş ileri %25, denge'de ise ml 20 milyon, ileri hızlı %5, yavaş ileri %30... şimdi 3. testi yaptırın dedi kadın doğumcum ikisi arasında özellikle sayıda baya fark var. doktorumun söylediği, ank. ün sayı her zaman daha yüksek çıktığı, hareketlilğin ise az çıktığı... dengeyi kendisi önermişti ama bakan kişiye göre değiştiği için tekrarlamakta faydası var dedi, düzen laboratuarını sordum doktorum oraya gitmememi her zaman değerlerin çok yüksek çıktığını, hatta bu konuyu kendileri ile görüştüğünü, sık elaman değştirmelerine bağladığını söyledi.... sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir?? tüp bebek merkezinde yaptırmak istemiyorum ister istemez sanki daha düşük çıkartacaklar gibi geliyo... ankarada sizce en güvenilir yer neresi?? yardımcı olursanız sevinirim...

Akadaşlar daha önce kaan aydosta ve yaklaşık 1 sene sonra denge laboratuarda sperm analızi yaptırdık.... ank. üni sayı ml'de 86 milyon, hareketlilik ileri hızlı 0, yavaş ileri %25, denge'de ise ml 20 milyon, ileri hızlı %5, yavaş ileri %30... şimdi 3. testi yaptırın dedi kadın doğumcum ikisi arasında özellikle sayıda baya fark var. doktorumun söylediği, ank. ün sayı her zaman daha yüksek çıktığı, hareketlilğin ise az çıktığı... dengeyi kendisi önermişti ama bakan kişiye göre değiştiği için tekrarlamakta faydası var dedi, düzen laboratuarını sordum doktorum oraya gitmememi her zaman değerlerin çok yüksek çıktığını, hatta bu konuyu kendileri ile görüştüğünü, sık elaman değştirmelerine bağladığını söyledi.... sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir?? tüp bebek merkezinde yaptırmak istemiyorum ister istemez sanki daha düşük çıkartacaklar gibi geliyo... ankarada sizce en güvenilir yer neresi?? yardımcı olursanız sevinirim...

merhaba aksu. biz de dengede yaptırdık sperm analizini sayı ml de 26 milyon, ileri hızlı hareket %4, ileri yavaş hareket %20 çıkmıştı ve hatta normal morfoloji de %3 idi buna rağmen ben geçen kasım ayında korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalmıştım ama düşük yaptım maalesef. sperm analizini de gebe kalmamda bir sorun olduğundan değil doktora çocuk isteğimize dair gittiğimizde yapılan rutin testlerden olduğu için istemişti. hatta bize değerler biraz düşük demesine rağmen ilk ay hamile kalabilmiştim. baktım sizin değerler de bizimkilere çok yakın. ben de morfolojisi düşük dendiğinde panik yapıp baya araştırmıştım, doktorun da dediği gibi bakan göze göre o kadar fark ediyo ki. hani bence öyle sayı sıfır hiç sperm yok falan denmedikçe çok ciddi bir sorun olacağını düşünmüyorum. lablar moral bozucu ve yanıltıcı olabiliyor çoğu zaman, denge, düzen, üniversite hastaneleri açıkçası ben artık hiç birine güvenmiyorum. başka bir konuda başımdan geçen bir olayı anlatayım, yine bu rutin kontrollerde yaşım 34 oldugu için yumurta rezervim azalmış olabileceğinden doktor amh diye bi hormon testi istedi. dengede yaptırdım 1.3 çıktı (sınır bir değer) nasıl üzüldüm anlatamam sonra doktor görünürdeki yumurta sayınla bu değer uyumsuz dedi 1 ay sonra yeniden dengede yaptırdım bu sefer 1.9 çıktı ki 1 ay gibi bir sürede bu hormon değerinin bu kadar değişmesi imkansızmış. sonra düzende yaptırdım 3.8 çıktı ve doktor da dedi ki gorunen yumurta sayınla bu daha uyumlu rezervın yuksek. sımdı kıme nasıl ınanacaksın noldu denedık tuttu demekkı cok da fazla takılmamak lazım bu sonuclara. senin soruna çok net bir cevap veremedim sanırım ama diyeceğim sanırım ben hiçbir lab ı güvenli bulmuyorum. aşağıda da 2010 yılı dünya sağlık örgütünün sperm analizi kriterlerini bulabileceğin bir dokumanın adresını verdım 3. sayfasında çocuk sahibi olan erkeklerin ortalama analiz değerleri var, umarım faydası olur.

http://www.uroweb.org/gls/pockets/english/Male Infertility 2010.pdf

Son düzenleme:
Back