- 24 Ağustos 2017
- 657
- 666
- 103
- 42
- Konu Sahibi servetim1234
Ankara'da iyi bir merkez arayanlardan biri de benim..Önemli olan laboratuvarının gelişmiş olması, son teknoloji donanımına sahip olması, doktorun bilgili ve öngörülü olması, merkezin temiz olması ve embriyologun tecrubeli olması...Bence en önemli kıstas bunlar olmalı...Yoksa doktor sıcak- soğuk umrumda değil, gerekli bilgileri benimle paylaşsın yeter...Ama bizler sadece doktoru gözlemleyebiliyoruz...Mesela tedavi olduğum merkezde embriyologu ben hiç görmedim..belki bu konuda benim de hatam var...Özel olarak görüşmek isteyebilirdim...Laboratuvarlar hakkında bilgimiz zaten yok...bütün merkezler bizim laboratuvarımız en iyisi der...diğer insanların tecrübelerine, tavsiyelerine bakarak karar veriyoruz çoğu zaman..Pozitif almak merkezin her zaman çok başarılı olduğu, negatif almak da her zaman başarısız olduğu anlamına gelmez...önemli olan hamile kalma ihtimali çok düşük olan birini (ister erkek infertilitesi, ister kadın infertilitesi olsun) çocuk sahibi yapabilmektir
İşte bence de gidip bir görmek lazım. Ben de sizin dediğiniz detaylara dikkat eden biriyim.
Son teknoloji cihaz olması bazen sadece kullanıcısına kullanım kolaylığı sunar, hastayla ilgisi olmayabilir.
Biz bunları değerlendirecek bilgiye de sahip değiliz son teknoloji embriyo cihazının adı ne markası ne özellikleri ne bilmiyorum ben. Özel hastanelerin son teknoloji cihazlar demeleriyle de son teknoloji olduklarını kabullenmem.
Temizlik ile ilgili değerlendirmelerimiz değişkenlik gösterecektir. Bence temiz.
Embriyologlar da ile de görüştüm. Zaten telefonları var arayabiliyorsunuz tüm hastalara veriliyor hemşire ve embriyolog telefonları.
Ben pozitif aldım diye Gazi'yi önermiyorum.
Ordaki anne adaylarının da düşünceleriyle 6 ay birikimden sonra yazdım bu yorumları.
Ben memnuniyetime ve başkalarının memnuniyetine bakarım, mikrop kapan olmuş mu, karışıklık olmuş mu ona bakarım, iş yapışlarına bakarım (Yazılı bir şekilde size ne yapacağınız veriliyor, sperm size sorulmadan aşılama yapılmıyor vs.). Her şey nizami. Fazla ilaç verme, yumurta büyümeden dölleyip de para alma dertleri yok. Sonuç pozitif ya da negatif olması değil yumurtaların olması gereken şekilde büyümesi daha önemli. Doğru zamanda işlem yapılması çok çok önemli, 9:45 dediyseler hemen saatinde sizi alıyorlar. Disiplinli bir ortam. Özel hastane gibi sizi arıyorlar. Hemşireler isimlerimizi biliyor, tek tek takip ediyorlar.
Başka yerleri de aynı şekilde her anlamda memnuniyet olarak değerlendiriyorum. Mesela Novaart.
Bence böyle başkalarının yorumlarını kulağa küpe yapıp gitmek görmek ordaki personel ve anne adaylarıyla konuşmak lazım.