Ankara'daki hamiş arkadaşlarr..bi bakarmısınız??

dediğin gibi çok zor...rabbime emanetiz hepimiz bence...allah yardımcımız olsun, bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..ne kötü hastanelerde ne şartlarda doğum yapanlar var aslında şöyle bi düşününce...kısmet biraz da..

konunun en başından beri hepsini okudum ve olumlu şeyler duydukça hastaneler konusunda hemen yeşil ışık yaktım ama sonra birisi hemen çürütmüş...
offf pek zormuss zaten güç bela hamile kaldım bi de şimdi doktor düşünmek çok yorucu. ben fatih üniversitesinde dış gebelik ameliyatı geçirdim ama doktorun ameliyata kadar olan süreci takibini hiç beğenmedim. sonrasında hep etlik zübeyde hanıma gittim ama orda da kimin daha iyi olduğunu bilmiyorum.

Konuyu açan arkadaştan Allah razı olsun.Ben çıldırmak üzereyim son iki aydır doğru dürüst kontrollerime gidemedim. Ankara da doktorlar yok oldu şu yeni yasa yüzünden kaç tane hastane değiştirdim bir bilseniz doğumu nerede yapacağıma da henüz karar veremedim. Şuan 25+2 haftalık hamişim. Hamileliğimin ilk haftalarında özel bir kliniğe gidiyordum tanınmış bir prof. 15 günde bir kontrole çağırdı. Muayene ücreti 250 tl size 150 dediler ilk üç muayeneye gittik o sırada kanamam oldu doktora ulaşmak mümkün değil hemşireyle muhatap oluyorsunuz her neyse hemen bir hastanenin aciline gidin dediler. Sincan ve Etimesguttaki devlet hastaneleri beni kabul etmedi düşünün kanamam var hastane hastane geziyorum. Daha sonra Atatürk hastanesine gittim orasıda almadı. Hemen büyük bir hastaneye gidin dediler .Zübeyde Hanım veya Zekai Tahir daydaaaa yine yola düştük ben dedim Zekai Tahir orası yakın olur gittim aciline eşimi almadılar tabi ultrasonda bi baktılar kanama içerde görülüyor.Kesede değil ama yatış yapmamız lazım düşebilir dediler. Yattım tam 5 gün Allahtan kanama durdu çıkardılar ilaç falan veremediler ya tutunur yada kendiliğinden düşer dediler serumla durdurdular bir şekilde neyse çıktım hastaneden bir daha özel kliniğe gitmeme kararı aldım düşünün acil birşey olsa onlar da büyük hastanelere gönderiyorlar nasıl olsa çıktıktan(Zekai Tahirden bahsediyorum bu arada) bir hafta sonra kontrole gelin dediler.Allahım bir gittim daha sıra almayı bekleyen 80 kişi var bir okadar kişide sıralarını almış muayene olmayı bekliyor.Riskli gebelik bölümüydü tabi bu söylediğim normal gebelik bölümü nasıl bilmiyorum.Elvankentte oturuyorum bu arada daha sonra Sincan Lokman Hekimi önerdiler Dr.Setenay Arzu Yılmaz iyi güzel ücrette iyi 30 tl muyene kan tatlilleri içinde özel kanlar hariç 2 li 3 lü test vb. dedik tamam burada devam edilim malum çalışıyorum izin sorun yaratıyor burası eve yakın birde hafta sonları muayeneye gidebiliyorum izin sorunu yok 3 ay gittik randevu için bir aradım bide ne duyayım doktorumuz ayrıldı. Başka hasteye gitti eee ben ne olacağım başka hekimlerimizde var onlarda çok iyiii oldu. Ben dememe tahtasımıyım orayı da bıraktım.Bu arada bende poliklikte çalışıyorum ama çalıştığım yerde de kadın doğum yok bazı tahlilleri yaptırdım kendi çalıştığım yerde şeker yüklemesi kan tatlilleri falan 3lü testimi de yine Sincanda Nafiz Körfezde yaptırdım orasıda berbat hiçççç tavsiye etmem doktorlar dandikkk ilgi alaka sıfır neyse çok uzattım sanırım kusuruma bakmayım en son dediler ki Ankara Tıp çok iyi doğuma oraya gidenler memnun hemen sırayı alın kaydınız olsun geçen hafta oradaydım.Sıra vermediler neymiş doktor kabul ederse sıra verirlermiş ee kabul etmezse ne olacak sorularım suskun dedim soracağım doktor uzman mı? Yok asistan gebelerin kontrollerini asistanlar yapıyormuş. Uzmana gerek görülürse ayrı gidiyolarmış ben ne yapacağım saat 9 a geliyor ortada doktor yok ve herkez sırasını almış en az 80-90 kişi sıra bana gelecekte kan tahlili verecem de bide aç gitmişim yani artık düşüp bayılacağım eşime dedim yokkkk artık açlıktan ölecem ben milletim keyfinimi bekliyecem yaaa bide kabul edip edemiyeceği belli değil kendi çalıştım yerde kanlarımı verdim. Kalsiyum magnezyum üstüne anemi çıktı.Doktora sordum demir hapı magnezyum birde elevit verdi o kadar onları içiyorum.Eşim tuturdu benim iş yerimde çalışan bayan arkadaşlarım Zübeyde Hanıma gidiyorlar tam teşekküllü birde oraya gidelim diyorum 2 vesait ne anladım ben doğuma gidene kadar yolda doğurururm. Sanki kaç defa doğum yaptıysa benimki diyorki onun günü belli oluyor günün delince gidiyosum doğum oluyorrrr sağol aşkım senin bu kaçıncı doğumun bu diyorum eğer sezeryan olursan orası öyle ama ben normal istiyorum diyorum ve anlatıyorum 38. haftadan sonra her an doğum olabilir onu maalesef doktorlar anlıyamazzzz uzun lafın kısası hala nereye gideceğim belli değil şurada 3 ayım kaldı ben kafayı yemiyimde kimler yesin sorarım size.............

Ben Zübeyde hanıma her gidişimde 182 nolu telefondan sıra aldım ve gittiğimde sadece 10 dk bekledim onun haricinde doktorların hepsi operatör dr, o yönden de sıkıntı yok tek sıkıntım 2 haftada bir doktor değişiyor ama 2 hafta sonra yine aynı doktor geliyor. ben önümüzdeki bir kaç ay daha zübeyde hanıma gitmeye karar verdim riskli bir gebeliğim var en azından bir problem çıkarsa müdahale etmeleri daha vakitlice olur.

doktor arayışı gerçekten çok zor. bende 3 ay önce biokimyasal gebelik geçirdim. tesadüfen medicanada yusuf üstüne gittim. ve o kadar memnunum ki...yaşadığım gebelikten sonra sürekli kontrol altında tutuyor beni. sürekli takip ediyor, beni rahatlatıyor. yusuf üstünü herkese tavsiye ederim.

arkadaşlar memnuniyet kişiye göre değişiklik gösteriyor bende bir sene önce bu zamanlar düşük yaptım o sırada yakın diye sincan lokman hekimi seçtim doktoruda internetteki tavsiyeler üzerine arzu setenay hanımı seçtim ve ne ilgi vardı ne tahlil nede düşükten sonra bir araştırma ilk aylarda alınanan kan tahlillerini dahi yaptırmamıştı sonucundada birde çok erken gebelik olmasına ve kanama olmasına rağmen alltan baktı ve eve geldiğimde kanı durduramaz oldum evdede düşük yapyım aradım düşükten sonra gelmene gerek yok yok düşmüştür dedi...
arkasından dış gebelik olmuş bir gece sancılandım yine yakın diye sincan devlet kadın doğuma gittim sabaha kadar orda sonuçları bekledik sabah olduğunda biz bişey yapamayız büyük hastaneyee gidin diye tavsiye verdiler saolsunlar bende sancıdan ölüyorum oradan uzak olmasına rağmen zekai tahir hastesine gittim yatırdılar dış gebelik olduğunu ve ameliyat olacağını söylediler ameliyatla tek tüpümü aldılar ameliyatdan 6 ay sonrada hamile kaldım hiç hastane arayışına girmeden kadın doğum ve araştırma hastanesi olmasına nedeniyle zekai tahire devam ediyorum hastane genel olarak kalabalık evet ama ben sabah eşimle erken saatde gidiyorum çok fazla bekleyip sıkılamadım tamam yoğunluktan dolayı çok ilgili değiller ama herşeyi araştırdıklarından olsa gerek içim rahat ilk gittimde 7 tüp kan verdim kızmamık bağışıklığıma kadar araştırıldı geçen ay 2 testimi yaptırdım ve ayrıca hastane içerisindeki diş doktoruna yöneltiler onada muayene oldum şimdi sırada 3 lü testim var burada 16 haftalık hamileyim öncesinde çok hoş şeyler yaşamadığımdan çok tedirgimdim başlarda ama şuan biraz daha rahatım ayrıca hastane evet bana biraz uzak bende eryamandayım ama hastaneye gideceğim gün eşim işe arabayla gidiyor benide hastaneye bırakıyor inş doğumuda orada yapmak istiyorum...

daha önce linada şükran çakmaka gidiyordum ama şimdi yusf üstün ile devam etmeyi düşünüyorum

canım ben hamile değilim ama istiyorum.
hamilelik sürecinde şükran çakmaka giderim diye düşünüyordum.
sitede pek olumsuz yorum yok onun hakkında.
sen neden şükran çakmaktan vazgeçtin?
bir problem mi yaşadın???

daha önce linada şükran çakmaka gidiyordum ama şimdi yusf üstün ile devam etmeyi düşünüyorum

medicanada dogumum gerceklesti ne hastaneyi ne de doktoru tavsiye ediyorum.nerdeyse öluyodum!

canım çoook geçmiş olsun...Allah seni yavruna bağışlasın...özel değilse neden memnun kalmadığını öğrenebilirmiyim??bende ankaradayım,doktor araştırma aşamasındayım da...

Back
X