Anksiyete belasi

Kaygilianne0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2022
26
3
1
31
Dedemi kaybedeli ölüm korkuları başladı yalnız kalamama sokağa cikamama aileme bile gitmek istemiyorum hep sınırlı hep kaygılı sevgimi gösteremiyorum.Evliyim çocuğum var sanki yüküm bu hayatta kimse beni anlamıyor abarttigimi sanıyorlar.Antidepresan kullanıyorum etksi anlık son zamanlarda hersy üstume gliyor sanki.maddi sıkıntılar cabası.cok bunaldım..Son çare burda içimi dökmek istedim o kadar anlatacak şeyim varki anlatmaya cesaretim de yok.Surekli ağlayasim var.. bu arada psikologa gittim ama tek seans ilaç verdi gönderdi. En ufak biyerim Ağri olsa kesin kanserim diyorum. Off bıktım bu hislerden...

psikolog tek seans olmaz ve ilaç yazmaz, siz psikiyatriste gitmişsiniz.
isterseniz bir de psikologla görüşün, hem her şeyi daha rahat anlatabilirsiniz, hem de anksiyeteyi yenmeye yardımcı olur.

Dedemi kaybedeli ölüm korkuları başladı yalnız kalamama sokağa cikamama aileme bile gitmek istemiyorum hep sınırlı hep kaygılı sevgimi gösteremiyorum.Evliyim çocuğum var sanki yüküm bu hayatta kimse beni anlamıyor abarttigimi sanıyorlar.Antidepresan kullanıyorum etksi anlık son zamanlarda hersy üstume gliyor sanki.maddi sıkıntılar cabası.cok bunaldım..Son çare burda içimi dökmek istedim o kadar anlatacak şeyim varki anlatmaya cesaretim de yok.Surekli ağlayasim var.. bu arada psikologa gittim ama tek seans ilaç verdi gönderdi. En ufak biyerim Ağri olsa kesin kanserim diyorum. Off bıktım bu hislerden...
Çok geçmiş olsun canım bende aynı sirunlari yaşıyorum tansiyonla yatıp tansiyonla kalkiyorum acaba çıktımı acaba cikacakmi

Başınız sağolsun. Aslında antidepresanın etkisi anlık olmaz, o yoğun kaygınızı hafifletir. Ilaca yeni mi başladınız? İlk bir aydan sonra etkilerini görürsünüz, düzenli kullanmayı ihmal etmeyin. Fark hissetmezseniz psikiyatra tekrar gidin ilacı ya da dozunu değiştirir. Fayda görürsünüz. Bir de psikolog ilaç yazmaz, devlet hastanesinde psikiyatra falan mı gittiniz acaba? Devlet hastanesindeki imkanlar ancak o kadarına izin veriyor çünkü.

Benim önerim sizi kaygılandıran şeylerden kaçmamanız. Anksiyete dediğiniz kaygı kelimesinin ingilizcesi. Kaygı bozuklukları da şöyle oluyor bir şey bizde kaygı uyandırır -> o şeyden kaçarız -> o şey bizde daha sonra kaygı uyandırdığında onu kaçılması gereken, baş edemeyeceğimiz bir şey olarak görürüz ve daha da kaygılanırız -> o şeyden her seferinde kaçarız -> ... bu döngü devam eder -> o şeyle karşı karşıya kalmak zorunda olunca aşırı rahatsız oluruz ve kaygı duyarız
Bu döngüyü durdurmak için kaygılandığımız şeyle baş edebileceğimizi öğrenmemiz gerekli, bunun için de kaçmamak gerekli. Dışarı çıkmamak durumunuzu daha da kronikleştirir, ne kadar rahatsız olursanız olun adım adım dışarı çıkın. En basit haliyle anlattım. Çok geçmiş olsun.

Bence imkanınız varsa terapi alın. Yoksa YouTube dan videolar izleyin, kitap okuyun, nefes egzersizi yapın. Anksiyete toplumda ve kadınlarda çok sık görülen bir rahatsızlık.. genetik olarak yatkın olmak veya çocukluk deneyimleri anksiyeteyi oldukça besleyebiliyor.
Kendinizi yalnız hissetmeyin💐
Bende de var.. yıllarca kabullenmek istemedim. En sonunda terapi almaya başladım. Ki çabanız olmasa o bile yeterli gelmiyor.. iyi hissetmek ve üstesinden gelmek için çabalayacaksınız.
Bu arada meditasyon ya da dua etmek de çok iyi geliyor. İnşallah en kısa zamanda daha iyi olursunuz🙏

Back
X