Anksiyete bozukluğu mu ? Sağligim icin işi bırakmali miyim:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nickyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2018
288
131
103
Iyi geceler hanımlar.
Son zamanlarda daha da artan bana geceleri uykuyu bıraktıran bir kaygı durumum var.
Herhangi bir konuda hep en kötü ihtimali düşünüyorum. Buna engel olamıyorum artık ve bu durum hayatı benim için çekilmez kıldı. Bu kötü ihtimalleri etrafımdaki insalara anlatınca bana moral veriyorlar zor ihtimal olduğunu söylüyorlar ama asla inanamıyorum. Bir türlü içim rahat huzurlu olamıyor. Örneğin annem hasta başı ağrıyorsa hemen aklıma tümör ihtimali geliyor ve onu günlerce dalgın dalgın düşünmekten kendimi alamıyorum. Buna benzer şeyler..

Görev yerim zorlu bir yer alışması da ıssız sessiz bir yerde yaşaması da çok zor. Yalnız yaşıyorum sürekli düşünmekten yalnızlıktan bu hale geldiğimi düşünüyorum. Görev süremin bitmesine daha bir buçuk yıl var. Bu süre bitinceye kadar aklımı kaybetmekten korkuyorum . Durum daha da kötüye gider diye. Tayin alma şansım yok. Ama bu şekilde düşünmek ve kötü düşüncelere engel olamamak insanı çıldırtıyor.

Belki aynı durumu yaşayan birileri vardır. Fikir verirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler

Yalnızlığınızın ve boş zamanınızın çok olmasının etkisi olabilir. Hayata biraz pozitif bakmayı deneyin. Kendinize meşguliyetler bulun, hobi edinin, arkadaşlarınızı arayıp sohbet edin vs. Olumsuz düşüncelerden belki bir nebze uzaklaşırsınız.

Uzman yardımı alma şansınız var mı?
Böylesi durumların önüne hemen set çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.
İlerlemesine müsade edilmeden doğru metodlarla yok edilmeli.

Ben de senin gibiydim. Kendimi telkin ediyorum. Sen bunu degistiremezsin diyorum. Hersey olacagina varacak diyorum. Rahatladim su sira. Elimden bir sey gelmez . O kotu ihtimaller olacaksa olacak diyorum. Cok haber izleme.

Maalesef görev yerim sebebiyle şu an yok.
Anladım.
Uzman psikologların sosyal medya kaynaklarını takip edin, toplu seans ya da video ile destek olanları var.
Kendinizi telkin edecek ve bu durumu dizginleyebilecek yöntem ve önerileri mutlaka vardır.

Bana göre ise hayat ‘olmuşla ölmüşe çare yoktur, olacakla öleceğin önüne de geçilemiyorsa anı yaşa’ tadında.
Ondan hiçbir kaygıya sahip değilim, başa gelince düşünürüz derim.
Belki bir faydası olur diye yazdım:)

Anladım.
Uzman psikologların sosyal medya kaynaklarını takip edin, toplu seans ya da video ile destek olanları var.
Kendinizi telkin edecek ve bu durumu dizginleyebilecek yöntem ve önerileri mutlaka vardır.

Bana göre ise hayat ‘olmuşla ölmüşe çare yoktur, olacakla öleceğin önüne de geçilemiyorsa anı yaşa’ tadında.
Ondan hiçbir kaygıya sahip değilim, başa gelince düşünürüz derim.
Belki bir faydası olur diye yazdım:)
Teşekkür ederim :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X