Anksiyete yaşayan ve kurtulan var mı? Obsesif hala geldi mi korkularınız ?

Epruz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2016
18
0
1
39
bana doktor korkun Obsesif hale gelmiş dedi anksiyete demedi ama bence ben de o da var

Ben yıllardır anksiyete panik atakla mücadele ediyorum.ilaçsız asla duramadım yaklaşık 5yıldır.hatta bi dönem gebelik kayıpları yüzünden resmen çıldırcak boyutlara geldim ve 4 ilaç birden kullandım.beni ilaçsız durdurabilen tek şey hamilelik oldu.şükürler olsun şuana kadar takıntılarım korkularım aklıma bile gelmiyor.tek odak noktam bebeğimin sağlığı.ben bu illetle her türlü mücadele ettim ama olmadı,eğer durumun ağırsa ala ilaçsız mücadele etmeye çalışma battıkça batarsın.Allah sağlık versin tez zamanda

Doktora inanmiyosun, bize mi inanacaksin?
Doktora inanmıyorum diye yazmadım . Benim gibi Obsesif durumu ve anksiyetesı olan var mı varsa nasıl kurtuldu benim korkularımın Obsesif duruma dönüştüğünü söyledi sadece ama yaşadıklarım Kaygı bozukluğu hakk

Canımmmm sağlıkla alırsın inşaallah kucağına ben çoğunu kendim yendim senin ne gibi korkuların vardı?

Canımmmm sağlıkla alırsın inşaallah kucağına ben çoğunu kendim yendim senin ne gibi korkuların vardı?
Hastalık korkusu (parmağıma sancı girse doktora giderdim kötü bişey mi var diye) ve hamilelik korkusu(sanki bebek büyücek ben nefes alamıcam ölcem ya da bebek kıpırdadıkça korkcam ve bayılcam gibi şeyler).saçmalık ama işte beynin bize oyunları.

bana doktor korkun Obsesif hale gelmiş dedi anksiyete demedi ama bence ben de o da var

Terapiye gidin, doktorunuzun verdiği ilaçları kullanın. Gerisini çok irdelemeyin, araştırmayın. Zaten obsesifsiniz, zaten kaygılısınız irdeledikçe araştırdıkça depresyona sürüklenirsiniz.
Bende okb de var kaygı da. Terapi ve ilaçla büyük ölçüde kurtuldum.

Evet bazıları bir ile yaramıyor diyor açıkcası ben bunun için eskisi gibi huzurum geri gelmeyecek diye Tedirginim

Evet bazıları bir ile yaramıyor diyor açıkcası ben bunun için eskisi gibi huzurum geri gelmeyecek diye Tedirginim
Kim diyor onu? Denemiş de mi konuşuyor yoksa oturduğu yerden mi sallıyor. Milletimiz çok sever çünkü sevgi içimizde, doktora gerek yok kendin halledersin falan.
Denemiş de işe yaramamışsa ya terapilerin hemen 2 günde etki etmesini ummuş, ya ilaçlarını düzgün kullanmamış ya da doktoru ile iyi bir iletişimde olup ilaç ona uymadıysa değiştirmemiştir.
Başkalarına bakmayın. Tedavinizi olun. Terapiyi de ihmal etmeyin. Her şey ilaç da değil çünkü.

Çok Sağol canım için huzura erdi çünkü öyle bir şey ki 2 Yıldır içimdeki o oh duygusu vardır ya huzurla işte o duygum yok hep bir acaba korkum. Geliyormusun diye bir ses çok Sağol

Çok Sağol canım için huzura erdi çünkü öyle bir şey ki 2 Yıldır içimdeki o oh duygusu vardır ya huzurla işte o duygum yok hep bir acaba korkum. Geliyormusun diye bir ses çok Sağol

Bakın çok kötü hissettiriyor evet, mutsuz karamsar oluyorsunuz. Bir yandan dünyadaki diğer dertleri düşünüp ben niye bu kadar mutsuzum diyip bir yandan da afrikadaki aç çocukların yüzündeki gülümsemeye hasretsiniz. Ama geçiyor. İnanın geçiyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Yaklaşık 3 sene önce depresyon sonrası kaygı bozukluğu teşhisiyle tedavi olmaya başladım. İlk tavsiye edebileceğim şey bu konular hakkında çok fazla okuyup araştırmaman. Çünkü bu öyle bir rahatsızlık ki, ben geceleri uyuyamıyorum desem ve sen bunu okusan 2 gün sonra sende geceleri uyuyamamaya başlıyorsun. Hassas bir dönemde olduğun için her okuduğundan etkilenip bilinç altına atıyorsun istemeden. Yani bu benim tecrübe ettiğim bir durum.
İkinci olarakta şuan senin için zor olacak fakat iyi olacağına inanman. Çünkü gerçekten iyi olacaksın.

Gerçekten mi peki nasıl oluyorsun tüm yaşanılanlar unutuluyor ve hiçbir şey olmamış gibi eski ilk haline geri Dönüyor musun şimdi nasılsın yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…