Doğuma Hazırlık Anlamlı kız ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ozlmarm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
78
0
36
İstanbul
Kızımıza isim bulmuştuk aslında "Alina " olacaktı anlamı cok güzeldi ; en güzel yaz akşamı demek, temmuzda doğacağı için bu isme aşık olmuştum ama eşimin ablası kakıp haziranda doğacak olan kızına "Almina" ismini koyacağını söyleyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü .
Baska isim kalmamış gibi sadece 1 harf farklı olan o ismi seçti şimdi kesseler kızıma Alina ismini koymam bu nedenle sizden tıpkı bu isim gibi anlamlı isim önerileri bekliyorum , illa isim olarak kullanılması da şart değil , farklı bir kökenden gelen anlamlı bir sözcük de olabilir

Türkçe, arapça, farsça, rumca , yunan kökünün ne olduğunu önemsemiyorum yalnızca anlamı önemli benim için dediğim gibi bildiğiniz dillerde anlamlı bir kelime de olabilir, isim olarak kullanabilirim anlamı güzel oldukça

ERVA ismi çok çok güzel bi isim bana göre. Peygamberimizin halasının ismi. İlerde kızım olursa adı kesinlikle ERVA olucak inşallah.

buğlem
elizan
esila
alara
mina
imran
ebrar
ilksen
elvin
sude............

isim olarak EFLİN yada eşimin çok istediği ama benim kararsız kaldığım ARTEMİS var şimdilik aklımda....

nafia:yararlı insan,osmanlıcada mali müşavir demek, münadire : az bulunan, farah: sevinçli haber

ne zormuş isim bulmak hele de eşinle hemfikir olmak :S

hepinize teşekkür ediyorum yorumlarınız için

anisa kulağa çok hoş geliyor cidden =) ama almina 'yla benzer mi geliyor kulağa yoksa ayrışıyor mu bilemedim :S

Ben eger kiz olursa Almila koyucam Turk ulkusu kizil elma demek gokturklerde savasan ata binen kizlara yigit kiz anlamina gelen Almila denirmis
İlk kizimin adi Nurcihan
İlayda da guzel vatan isigi oda gokturklerde geciyo yunanca su periside diyolar

şimdilerde "melisa" ismi kulağıma çok hoş geliyor

alara

tuana

deren- beren

Ilgın

idil

ve asel isimleri gayet hoş bence

benim kızımın ismi HAYAL... bizim en güzel hayalimiz olduğu için... anlamını yazmama gerek yok zaten... belki hoşuna gider...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…