• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlaşmalı boşanma için gelen tebliğ (hiçbirşey anlamadım yardım lütfen:()

herbishey

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
180
0
296
İstanbul
Anlaşmalı boşama için eşimle birlikte başvurduk.. Davacı eşim görülüyor. Elime bir tebliğ geldi ama birşey anlamadım. herhangi bir protokol yok aramızda. Hiçbirşey talep etmeyecegiz. Benimse bu dilekçeye itirazım yoktur aynen kabul ediyorum. Bu durumda yapmam gereken birşey varmıdır veya yapmazsam ne olur? Zarfın üzerinde şöyle yazıyor:

İş bu tebliğ zarfında dava dilekçesi bulunmaktadır. 6100 sayılı HMK nun 122/1 maddesi gereğince dava dilekçesinin tebliğinden itibaren 2hafta içinde aynı kanunun 129, maddesindeki ususları içerir şekilde cevap dilekçesi vermek suretiyle davaya cevap verebileceğiniz aksi takdirde davacının dava dilekçesi ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş sayılacağınız ihtar olunur.

Son düzenleme:
Anlaşmalı boşama için eşimle birlikte başvurduk.. Davacı eşim görülüyor. Elime bir tebliğ geldi ama birşey anlamadım. herhangi bir protokol yok aramızda. Hiçbirşey talep etmeyecegiz. Benimse bu dilekçeye itirazım yoktur aynen kabul ediyorum. Bu durumda yapmam gereken birşey varmıdır veya yapmazsam ne olur? Zarfın üzerinde şöyle yazıyor:

İş bu tebliğ zarfında dava dilekçesi bulunmaktadır. 6100 sayılı HMK nun 122/1 maddesi gereğince dava dilekçesinin tebliğinden itibaren 2hafta içinde aynı kanunun 129, maddesindeki ususları içerir şekilde cevap dilekçesi vermek suretiyle davaya cevap verebileceğiniz aksi takdirde davacının dava dilekçesi ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş sayılacağınız ihtar olunur.

Eşinizin yazdığı dava dilekçesine bir itirazınız yoksa, bir şey yapmanıza gerek yok. Size bir ay kadar sonra duruşma gunü icin tekrar tebliğ gelir. Orda yazan gün ve saatte duruşmada olursunuz

merhaba
Ekim 2011'deki kanun değişikliğinden sonra yargılama sistemi değiştiğinden, duruşma gününüzü erkene alabilmek için mahkemeye davayı kabul ettiğinizi ve delil sunmayacağınızı belirten bir dilekçe vermenizde yarar var, eşiniz de verdiği takdirde bunlar için beklenmesi gereken süre beklenmeksizin duruşma günü verilecektir.
Av.Merve Gürcan

çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Adliyeye bir dilekçe götürdüm ve sizin de sölediğiniz gibi çarşamba günü için duruşma alabileceklerini söylediler. Çarşamba günü duruşmam var. Umarım bir sorun çıkmaz.

Back
X