• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlaşmalı boşanma..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.854
57.513
798
İyi geceler kızlar..
Anlaşmalı boşanma hakkında sormak istediğim bir kaç şey var.

Eşler anlaşmalı boşanma kararı aldı diyelim adliyeye birlikte gitmek zorundalar mı?
Yoksa evde dilekçe hazırlandı, iki taraf da imzaladı.
Eşlerden biri adliyeye dilekçe ile başvurabilir mi acaba?

Höyküre höyküre sormadım diye dert değil diyerek konum taşınmazsa sevinirim.
Dert sayılması için tüm satırlardan dram akması gerekmiyordur sanırım..:KK14:

Teşekkürler yardımcı olan herkese şimdiden..

Anlasmalida olsa bir kişi açıyor davayı..
Protokol hazırlanınca ikinizde imzaliyorsunuz..
250 tl civarı bi harcı var o yatırılıyor önce on duruşma yapılıyor mahkemede sonra eve mahkeme tarihi olan bir celp geliyor.O tarih ve saatte hazır bulunmanız gerekiyor..

Sonunda bosanmaya karar verdin mi nomu.

Bu bilgilenme amaçlı açtığım bir konu..
Bu aralar sona yakın hissediyorum ve o kararı verdiğim an aklımda tıkır tıkır ne yapacağım olsun
zaman kaybetmeden bitirebileyim istiyorum.

Yazılan dilekçe taraflarca imzalandıktan sonra iki kişiden biri adliyeye gider, gerekli harcı yatırır ve duruşma tarihi beklenir.

Çok faydalı oldu bu yorum. Teşekkürler..

Hakkında hayırlısı olsun.

Yorumlardan okuduğum sabrediyordun hep bazı şeylere, bardağı taşıran damlan ne oldu?

Yani yeni bir şey oldu diyemem.
Ben fazla tükenmiş hissediyorum bu ara..
Bir karar verdim sayılmaz ama yakın gibiyim diyeyim..

Tek tarafın gidip davayı açması yeterli. Dava günü her ikinizinde mahkemede hazır bulunması gerek, diye biliyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun

Bir hafta önce başvurduk anlaşmaşı boşanma için siz protokolü imzalasanızda gitmeniz gerekiyor orda başvuru yaparken sürekli teyit ettiler kimliğimede baktılar bizde tek kişi gitse yeter diye düşünmüştük sonradan birlikte gidince iyiki birlikte gitmişiz dedik

Evlilik sonrası alınan mallar, varsa çocuk velayeti, nafaka, tazminat konularını açıkça belirten bir protokol hazırlanır, taraflarca imzalanır.

Boşanma dilekçesi iki tarafça da imzalanır. Her ihtimale karşı iki tarafında kimlik fotokopisi olursa iyi olur.

Bunlarla birlikte davacı tarafın adliyeye başvurması yeterlidir.

Dava açılınca hangi mahkemeye düştüyse orayla gidip görüşülür.
Veriyorlarsa duruşma günü alınır, mahkemeden mahkemeye bu işleyiş ufak tefek farklılıklar gösterebilir.

Duruşma günü iki taraf da hazır olmak zorundadır.
Kolaylıklar dilerim

Bir hafta önce başvurduk anlaşmaşı boşanma için siz protokolü imzalasanızda gitmeniz gerekiyor orda başvuru yaparken sürekli teyit ettiler kimliğimede baktılar bizde tek kişi gitse yeter diye düşünmüştük sonradan birlikte gidince iyiki birlikte gitmişiz dedik

Yaaaa :S
Şart mı cidden birlikte gitmek..
Sonuçta başvuru sadece mahkeme değil..

Yaaaa :S
Şart mı cidden birlikte gitmek..
Sonuçta başvuru sadece mahkeme değil..
Normal işleyişte böyle değildir. Ama o mahkemede bu şekilde uyguluyorlarsa da bir şey diyemezsiniz ki maalesef. Ancak adliyede çalışan biri olarak ben bu uygulamanın çok istisnai bir durum olduğunu söyleyebilirim. Genelde sadece davacının gerekli evrakları verip ortalama 15 gün sonrasına gün alıp o gün iki tarafında gelmesiyle devam eden bir süreç oluyor.

nomunomuchua nomunomuchua canım konunu şimdi gördüm. Öncelikle hakkında hayırlısı olsun, kendin gibi temiz olur inşallah yolun evli ya da bekar.

Biz mal paylaşımı için yalandan bi protokol yapıp imzalamıştık karşılıklı, hoş o protokole falan uyulmadı gerçi ben de uzatmak istemedim. O protokolü dilekçeye ekleyip kendim davayı açmıştım. Bir hafta sonrasına gün verdiler boşandık, 10 gün sonra da yine birlikte adliyeye gidip kesin kararı tebellüğ ettik. Toplamda 3 hafta bile sürmemişti.

Yapabileceğim bişey olursa yazman yeterli.

nomunomuchua nomunomuchua canım konunu şimdi gördüm. Öncelikle hakkında hayırlısı olsun, kendin gibi temiz olur inşallah yolun evli ya da bekar.

Biz mal paylaşımı için yalandan bi protokol yapıp imzalamıştık karşılıklı, hoş o protokole falan uyulmadı gerçi ben de uzatmak istemedim. O protokolü dilekçeye ekleyip kendim davayı açmıştım. Bir hafta sonrasına gün verdiler boşandık, 10 gün sonra da yine birlikte adliyeye gidip kesin kararı tebellüğ ettik. Toplamda 3 hafta bile sürmemişti.

Yapabileceğim bişey olursa yazman yeterli.

Teşekkür ederim canım.
Ortada paylaşacak mal yok.
Eğer sonumuz ayrılık olursa hiç bir şey istemeyi de düşünmüyorum.
Anlaşmalıya yanaşırsa eğer ona son iyiliğim bu olur.

Hayırlısı artık..
Allah razı olsun..

Back
X