anlaşmalı boşanmada temyiz hakkında yardım lütfen

melikce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
164
0
96
Antalya
merhaba;
avukat arkadaşlardan yardım bekliyorum.eşimle ekim 2009 da anlaşmalı olarak boşandık davadan sonra ben gerekçeli kararı aldım.karar eşime ulaşmamış kendiside gidip almamış.Fakat adliyeden eşime kararı almadığı için temyiz ve karara itiraz hakkının saklı olduğu söylenmiş .Bunun ne kadar doğru olduğu ve temyiz prosedürü hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

Ben hukuk okuyorum bilidiğim üzere, anlaşmalı boşanmada temyiz süresi dolmadan hile tehdit veya esaslı hata hallerinde verilmiş karara itiraz edilebilir. Ama benim kanımca bu esaslı hata, kararın eşinize ulaşmaması değildir. Yani eşiniz de boşandığınızın farkında değil mi?

Ben hukuk okuyorum bilidiğim üzere, anlaşmalı boşanmada temyiz süresi dolmadan hile tehdit veya esaslı hata hallerinde verilmiş karara itiraz edilebilir. Ama benim kanımca bu esaslı hata, kararın eşinize ulaşmaması değildir. Yani eşiniz de boşandığınızın farkında değil mi?

ilgilendiğin için teşekkürler canım ama sorun farkında olup olmaması değil zaten,geri dönüş yolları araması .bende bunu yapabilme ihtimali varmı onu öğrenmeye çalışıyorum

ilgilendiğin için teşekkürler canım ama sorun farkında olup olmaması değil zaten,geri dönüş yolları araması .bende bunu yapabilme ihtimali varmı onu öğrenmeye çalışıyorum

Boşanmadan vazgeçmek istiyorsa belli süre içinde itiraz etmesi lazım, sürenin ne kadar olduğunu hatırlamıyorum, eğer sizde boşanmadan vazgeçmeyi düşünüyorsanız, ya da pişmansanız tekrar evlenmeniz daha uğraşsız olur eşiniz ve sizin açınızdan bence. Ama avukat olanlar daha net bilgi vereceklerdir, hukuk forumları var oralara da sorun bence.

merhaba;
avukat arkadaşlardan yardım bekliyorum.eşimle ekim 2009 da anlaşmalı olarak boşandık davadan sonra ben gerekçeli kararı aldım.karar eşime ulaşmamış kendiside gidip almamış.Fakat adliyeden eşime kararı almadığı için temyiz ve karara itiraz hakkının saklı olduğu söylenmiş .Bunun ne kadar doğru olduğu ve temyiz prosedürü hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler

mrb
Boşanma kararının kesinleşmesi için, kararın taraflara tebliği, temyizden feragat edilmesi ya da temyiz süresinin geçmesi gerekmektedir. Temyiz süresi, kararın elden ya da posta tebliği ile başlar. Mahkemeler posta masrafı verilmeden kararı taraflara tebliğ etmezler.siz bu masrafı verip tebliğ ettirebileceğinize göre karar her an eşinize ulasabilecektir bosanma kararı esinize tebliğ edilirse tebliğden itibaren 15 gün içinde temyiz hakkı vardır temyiz ederse bosanma süreci uzayabilmektedir ancak anlaşmalı bosanmalar cok büyük bir usuli hata yoksa genellikle onanmaktadır
ayrıca sıkca sorulan soruda sudur kararın alınmamasının süresi varmıdır ya da düsme söz konusu olur mu diye (düşme devam etmekte olan davalarda tarafların davayı takip etmemesi halinde verilebilecektir ) ama burada kararın tebliğ edilmemesi ile dava düşmez karar kesinleşmediği için nüfusta evli görülme devam eder ve tebligat yapılmadıkca karar sürüncemede kalmaya devam edecektir.
saygılarımla ...

merhaba;

merhaba aşağıdaki bilgi açıklayıcı olacaktır

Boşanmanın Temyizi Nedir?

Boşanma davası sonucunda mahkeme tarafından verilen karardan memnun olmayan taraf kararı temyiz ederek, kararın kendi lehine Yargıtay’ca bozulmasını talep edebilir. Bu durumda Yargıtay davayı değerlendirir ve onanmasına ya da bozularak tekrar ilk derece mahkemesince görüşülmesine karar verebilir. Temyiz talebinde bulunan taraf hükmün tamamını temyiz edebileceği gibi, sadece nafaka, tazminat veya velayete ilişkin hükümlerini de temyiz edebilmektedir.

Back
X