anlayan beri gelsin:(((

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kizlarrr kizlarr kizlarrrr
Acil hamarat olanlar yardımcı olsun banaa
Simdi ben esim yarin il disindan gelecek diye haşhaşli tatli, sigara böreği, icli kofte ve sodali börek yapmistim bugün. Az once eşim aradi ve sali günü gelebilecekmis :(((
Simdi ben
1-sigara boregini kizartmamistim. Kizartayim mi? Bozulur mu? Oyle mi beklesin?
2-Sodali boreginde sodasini doktum ama firina vermedim. Sosunu cekti onu ne yapayim???
3-Icli kofteyi de yapmistim ama kizartmamistim.kizartayimmi
Eb onemlisi buzluga atsam bile sali sabahina hazirlamam lazim . Kafam iyice karisti. Yarin geliyor olsaydi ne guzel yarim gun bekleyecekti yaptiklarim ama simdi iki gece bekleyecek
Akil verinnnnnn lutfen Napicam ben simdi??

Sadece sodalı böreği pişirin mikro dalga varsa tekrar ısıtarak tazeliğini korur ama içli köfteyle siğara böreğini buzluğa atabilirsiniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hamarat değilim ama sodalı böreğin pişmesi gerek galiba.sigara böreği ve içli köfteyi buzlukta uzun bi süre saklayabilirsin.annem bazen sigara böreğini yapıp buzluğa atar.bizde istediğimiz zaman çıkarır kızartırız hemen.2 hafta falan rahat kalıyo diye biliyorum.

Simdi ben esim yarin il disindan gelecek diye haşhaşli tatli, sigara böreği, icli kofte ve sodali börek yapmistim bugün. Az once eşim aradi ve sali günü gelebilecekmis :(((
Simdi ben
2-Sodali boreginde sodasini doktum ama firina vermedim. Sosunu cekti onu ne yapayim???
Eb onemlisi buzluga atsam bile sali sabahina hazirlamam lazim . Kafam iyice karisti. Yarin geliyor olsaydi ne guzel yarim gun bekleyecekti yaptiklarim ama simdi iki gece bekleyecek

sigara böreğini buzluğa at sodalı börek 1 gece bekletiliyor diye biliyorum ben bekletmeden yapmıştım ama bekletiliyormuş.
içli köfteyi de buzluğa atsan sorun olmaz bence kızartmamışsın nasıl olsa

Sigara böreğini kızartmadan buzluğa at, sodalı böreği pişir ve ilk sıcağı çıktıktan sonra buzluğa at, içli köfteyi de yine çiğ olarak buzluğa atman gerekiyor diye biliyorum, sabah eşin gelmeden böreği fırına atarsın sigara böreği ve içli köfteyi de kızartırsın yanına da çay ooh sıcak sıcak yiyiverin :-) ( bi de tatlı yapıver bi gece önceden:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hamarat değilim ama sodalı böreğin pişmesi gerek galiba.sigara böreği ve içli köfteyi buzlukta uzun bi süre saklayabilirsin.annem bazen sigara böreğini yapıp buzluğa atar.bizde istediğimiz zaman çıkarır kızartırız hemen.2 hafta falan rahat kalıyo diye biliyorum.
Canim sigara borekleri yapismasin buzlukta birbirine
Kizartirken zorluk cikartmazlar ins bana

sigara böreğini buzluğa at sodalı börek 1 gece bekletiliyor diye biliyorum ben bekletmeden yapmıştım ama bekletiliyormuş.
içli köfteyi de buzluğa atsan sorun olmaz bence kızartmamışsın nasıl olsa
Sodali boregin sosu mu bir gece bekletiyor canim
Birisi de bana yarim saat dedi
Bir gece bekletiliyorsa daha iyi gerçi benim icin

Sigara böreğini kızartmadan buzluğa at, sodalı böreği pişir ve ilk sıcağı çıktıktan sonra buzluğa at, içli köfteyi de yine çiğ olarak buzluğa atman gerekiyor diye biliyorum, sabah eşin gelmeden böreği fırına atarsın sigara böreği ve içli köfteyi de kızartırsın yanına da çay ooh sıcak sıcak yiyiverin :-) ( bi de tatlı yapıver bi gece önceden:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sigara boregi buzlukta birbirine yapisirmi diye korkuyorum canim ya
Haşhaşli tatli yapiyorum yanina da zaten; )
Kekini pisirdim yarin aksam sa krem santisini yapacagim;)

Canim sigara borekleri yapismasin buzlukta birbirine
Kizartirken zorluk cikartmazlar ins bana

Sodali boregin sosu mu bir gece bekletiyor canim
Birisi de bana yarim saat dedi
Bir gece bekletiliyorsa daha iyi gerçi benim icin

börekleri poşetleyip atabilirsin hiçbişey olmaz.yapışıp donsalarda çıt çıt rahatça ayırabiliyosun elinle.

Kekini pisirdim yarin aksam sa krem santisini yapacagim;)[/QUOTE]

Sigara boreklerini bi tepsiye birbirine degmeyecek sekilde koyup buzlukta 1 saat filan beklet, baya bi donsun., Sonra alip buzdolabi posetine veya plastige neye istiyosan koy, oyle sakla buzlukta. O zaman yapismaz :27: Ben hep oyle yapiom. Cikarinca da cozdurmeden kizartman lazim:56:

evet canım sodalı böreği yaptın ya onu at dolaba 1 gece beklet. çıkarınca soğuk fırına atıcaksın ama sıcak değil.
sigara börekleri yapışsada hemen ayrılır kızartmadan 1 saat önce çıkarırsın birde buzdolabı poşetin varsa 5er 10ar koyup atabılırsın

Simdi ben

Annem sigara böreğini ve içli köfteyi buzlukta uzun süre bekletiyor canım. Sigara börekleri dediğin gibi yapışıyor. Biz o buzlu haliyle ayırıyoruz kolayca. Sonra da çok yumuşamadan o şekilde kızartıyoruz, etrafa sıçramasın yağı diye kapağını kapayarak. Böyle çıtır çıtır harika oluyo ve hiç yağ çekmiyo. Tavsiye ederim:)

Sigara boreklerini bi tepsiye birbirine degmeyecek sekilde koyup buzlukta 1 saat filan beklet, baya bi donsun., Sonra alip buzdolabi posetine veya plastige neye istiyosan koy, oyle sakla buzlukta. O zaman yapismaz :27: Ben hep oyle yapiom. Cikarinca da cozdurmeden kizartman lazim:56:[/QUOTE]
Aynen dedigin gibi yaptim canim coook teşekkür ederim

evet canım sodalı böreği yaptın ya onu at dolaba 1 gece beklet. çıkarınca soğuk fırına atıcaksın ama sıcak değil.
sigara börekleri yapışsada hemen ayrılır kızartmadan 1 saat önce çıkarırsın birde buzdolabı poşetin varsa 5er 10ar koyup atabılırsın
Bu bir gece oncesi olayini bilmiyodum bekletiyorum sayende öğrendim canim soguk firina koyucam tamam yAZAn ellerine sağlık

Annem sigara böreğini ve içli köfteyi buzlukta uzun süre bekletiyor canım. Sigara börekleri dediğin gibi yapışıyor. Biz o buzlu haliyle ayırıyoruz kolayca. Sonra da çok yumuşamadan o şekilde kızartıyoruz, etrafa sıçramasın yağı diye kapağını kapayarak. Böyle çıtır çıtır harika oluyo ve hiç yağ çekmiyo. Tavsiye ederim:)
Tatlimmm bundan sonra toplu yapip atacagim buzluga zaten malum calisan bayanim ;) cook teşekkür ederim tavsiyelerin icinnnn

Sodalı börek pişirilip koyuluyor sigara böregini ve içl köfteyi koyarken aralarına buzdolabı poşetini ikiye bölüp koyun ki çıkarttıgınızda yapışmış olmasınlar birbirlerine afiyet olsun :)

böreği pişir.sigara böreği ve içli köfteyi kızartmadan buzluga at..afiyet olsun :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar bu sigara böreğini çözülmeden kızartın demişsiniz yağ sıçramıyo mu öyle çok severim de ben, yapıp dolaba atıyım ben de üşenmediğim bi'vakit:9:

He bi'de konu sahibi ne kadarlık evlisiin ne bu hamaratlık maşallah:9:

Son düzenleme:
Kızlar bu sigara böreğini çözülmeden kızartın demişsiniz yağ sıçramıyo mu öyle çok severim de ben, yapıp dolaba atıyım ben de üşenmediğim bi'vakit:9:

He bi'de konu sahibi ne kadarlık evlisiin ne bu hamaratlık maşallah:9:

Bir yil oldu daha canim
Calisiyorum bi yandan da
Ama kv beğenmiyor ne yapsam da :(

Bir yil oldu daha canim
Calisiyorum bi yandan da
Ama kv beğenmiyor ne yapsam da :(

Yuh neyini beğenmiyomuş daha ne yapacakmışsın:53:
Ben şuan evlensem ertesi gün kayınvalide boşan diye tutturur demek ki daha 24 yaşında doğru düzgün yemek yapamıyorum ezbere:9:.
Tarif defterim olmadan resmen bi'hiçim artık bi'gün nişanlanırsam hızlandırılmış kurs alırım annemden:25:

Back
X