anlayanlar bakabilir mi

mihriah

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
102
20
298
Ankara
esimin bundan 4 yıl önce kira kontratına kefil olmuş dükkanı kiralayan ödememiş esimde simdi yeni bi işe girdi eve hiç borc kagıdı telefon hiç bişey gelmedi eşimin işyerine merkeze kagıt gelmiş haciz diye maasından kesilecekmiş böyle bişey olabilir mi yada bu borcu taksitlendirebilirmiyim esimin e devleti yok öyle borcu harcı dert eden biri degil ben ögrenmesem ömür boyu öder neyin nesidir demez ne yapmam nasıl çözmem lazım

Eşinizin maaşına haciz konmuş kefil olduğundan dolayı. Böyle bir şey mümkündür ancak bu miktar maaşının 1/4'ünü aşamaz.

Alacaklı ile borçlu yani asıl kira sözleşmesinin tarafları anlaşıp borcu taksitlendirebilir, bu anlaşmayı da icra dairesine bildirerek haczin durdurulması mümkün.

Kefilin, sadece teminat amacı olduğu bu yüzden de asla asıl borçlunun yerine geçemeyeceği sebebiyle tek başına taksitlendirme sözleşmesi yapamayacağı görüşündeyim. Ancak uygulamada kefilin bu sözleşmeyi yapabilmesi mümkün mü bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlara sorabilirsiniz.

esimin bundan 4 yıl önce kira kontratına kefil olmuş dükkanı kiralayan ödememiş esimde simdi yeni bi işe girdi eve hiç borc kagıdı telefon hiç bişey gelmedi eşimin işyerine merkeze kagıt gelmiş haciz diye maasından kesilecekmiş böyle bişey olabilir mi yada bu borcu taksitlendirebilirmiyim esimin e devleti yok öyle borcu harcı dert eden biri degil ben ögrenmesem ömür boyu öder neyin nesidir demez ne yapmam nasıl çözmem lazım
Sizin onayınız olmadan kefil olamaz kefalet sözleşmesi geçersizdir

Back
X