• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlayışsızlar işte,hep bir arada olamayız ki...

sea sea

RABBİM SANA EMANET...
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.261
3
116
40
Diğer
hemen girmem gerekli konuya.kafayı yemek üzereyim çünkü.arkadaşlar evleneli 6 ay kadar oldu.eşimle tartıştığımız tek konu şimdi anlatacağım konu.evlendiğimizin daha ilk haftasında başladı herşey.daha 3 gün olmuş aradılarki k.validemler hadi pikniğe gidiyoruz.düşünün artık daha 3 gün olmuş.tabiki gitmedik.ama hiç bıkmadan devam etti bu durum.evlendiğimizin artık bizimde bağımsız bir yuvamızın olduğunun farkında değiller.kaynımlar yaşadığımız şehrin başka bi ilçesinde yaşıyorlar ve her hafta sonu buraya gelirler k.validemlere.ben çalışıyorum ve işim gerçekten çok yorucu.hafta sonunu iple çekerimki evimin işini yapıyım kocamla ilgileniyim hafta sonu ona güzel yemekler yapayım ama fırsat vermiyorlarki bunlara.isyiorlarki hafta sonumuz hep beraber geçsin.cuma iş çıkışı gideriz,cumartesi yine sabahtan orda oluruz.pazar günü gelir bende bunalım başlar.yine ararlarki hadi gelin şöyle plan yaptık böyle plan yaptık.o kadar sıkıldımki artık bu durumdan.eşimle bahaneler uyduruyoruz bazen ama işte bir yapsan ikincisinde olmuyor.bazen k.validem yada görümceme çok işim var evde gelemiycez desem seninde işin hiç bitmiyor yada senmi beceriksizsin bizmi bilmiyoruz gibi şeyler söylüyorlar.hiç bu kızcağıza bi vakit bırakmıyrzki demiyorlar.bunu söyleyen görümcem isiyoki kendi gibi olayım belkide.kendide çalışıyo.ama söz konusu beraber olmakken evinin işinide bırakır kocasınıda bırakır çoluğunu çocuğu toplar gelir baş köşede planını yapar durur hafta sonumuzun.zaten işide zor değildir.1gün çalışıyo 2 gün evde.doğal olarak evinde pek işi olmuyor.işte bendende bunu beklmeleri cok saçmama geliyor.herşeyimi bırakıp oların gönlü olsun diye kendimi paralıyorum.hem işe yetişeyim hem eve yetişeyim diye öldüm artık.diyeceksinizki gitme.olmuyor işte olmuyor.yapamıyorum.gelemeyiz desek hemen tavır yapıyolar bana ama sadece bana.yinede dediklerini yapıyolar tabi.diyelimki gitmedik bi bakıyorum çat kapı bizdeler.bi gün önce bizdelerse ondan sonraki günde geliolar.gidip çalışan kıza yük olmayalım demiyolar.tek düşünceleri soğumasın ara hep beraber olalım her zaman.o kadar bağlılarki birbirlerine anltamam.benm eşimde memnun bu durumdan.bazen işte rahatsızlığımı dile getiriyorum ben.zaten hafta içi çalışıyrz hafta sonumuzdada baş başa bişeyler yapalım istiyorum.tartışıyoruz eşimle.oda farkında herşeyin ama.mücadele etmek için her yolu denedim.mesafeli davrandım olmadı bir ara sürekli bahane uydurdum olmadı k.validemle konuştum anlamadı.anlamak istemiyorlar.mecburmuşuz gibi sanki tövbe,bize farzmış gibi,birlikte olmazsak ölecekmişiz gibi davranıyolar.ben cok uyumlu bi insanımdır.asla aklımdan kötü şeylerde beslemiyorum onlara karşı.hepsinede yeterince vakit ayırdığıı düşünüyorum ama onlara yetmiyo.evimiz k.validemede görümcemede 10 dk uzaklıkta yürüyünce.şimdidede buna takmışlar.ev biraz uzakmış.bizim evi satıp daha yakın bi yereden ev alcaklarmış bize.olmuyomuş gidip gelmekte zorlanıyolarmış.eşimle konuştuğumda dioki düşünki kötü bir niyetleri yok.:30:evet kötü bir niyetleri yok ama düzenimi kuramıyorum onlar yüzünden.bana bi çıkar yol gösterin nolur.eşimle artık konuşamyrm.sürekli şikayeten eden konumuna düştüm gözünde.bıktırıyolar beni. Cok muhabbet olunca illaki problemlerde cok oluyor..hatta geçen birinide paylaştım sizinle.eminm çoğunuz diyceksinizki eşinle konuşarak halledebilirsin.denedim ama herkes halinden memnun.off offfff ne yapmalıyım????:26:

İyi sabırlıymışsınız.
Konuşmaktan anlamıyorlarsa eşiniz de ailesi de,
o zaman tavrınızı koyacaksınız.
Ben olsam ne derlerse desinler gitmezdim,
eşinizle zaten öyle yada böyle huzurunuz kaçıyormuş, kavga ediyormuşsunuz,
hiç olmazsa gitmeyinde öyle kavga edin bari.
Bir daha karşınıza bu şekilde geldiğinde eşiniz,
tavrınız gayet net, gitmek istemediğinizi söylemelisiniz bence.
İsteyen kırılsın, isteyen kırılmasın.

İşin zor canım anne babalar kabullenemiyorlar çocuklarının evlenip yeni düzen kurmalarını sizinde artık bir aile olduğunuzu eşinle konuş demeyeceğim kayınvalidenle kibarca konuş çalışan biriymişsin ve hafta sonları çok değerli senin için bence kayınvalidenlerle konuş hayat senin hayatın sonuçta biz kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz en başlarda oda çok düşüncesizdi günde on kere çıkardı eşimle konuştum olmadı ben kendim hallettim tavrımı koydum artık çıkmıyor

ooooofff içim daraldı ne bu böyle??en doğal hakkın evinde eşinle beraber olmak,anlayışsız insanlar.sen her yolu denemişsin hala anlamamışlar o zaman biraz daha sert çık bence.hep beraber otururken konuş,eşin de yanında olsun,bu durumun sizi çok zorladığından bahset,evde işleriniz olduğunu anlat.ya da eşinin burnundan getir,ona zaman ayırma ,ev işlerini ona da yaptır,zamanın yetmediğinde bahset.en güzeli sana sırnaşmaya çalıştığında falan şu iş kaldı yapılacak,hadi yardım et de yapalım de,anlasın.o zaman dersin işte hafta sonu evde olsaydık şimdi bunlarla uğraşmazdık,istediğimiz lşeyleri yapardık falan de...ne bileyim canım benim aklıma bunlar geldi.ben de yaşadım bu durumları seninki kadar olmasa da ,eşime sert çıktım o zaman anladıbaktı ki benim canım çıkıyor bi orda bi burda bi işte,artık kendi söyledi ailesine gelemeyiz evde iş var diye...
hatta kayınvalidem bana da laf soktu tek çalışan sen misin hiç bitmiyo işin diye,ben de dedim kolay olsa herkes çalışırdı ben bu kadarını becerebiliyorum napıyım.

en iyi ben anlarım heralde sizi..bizim evimizde k.valideme 10 dk.ilk evlendiğimizde aynısının tıpkısını bizde yaşamıştık 1,5 yıl oldu hala her haftasonu görüşüyoruz bu onlara yetiyor mu hayır?her gidişimizde laf sokmalar başka bi yere gitsek tafralar hala var ama alıştık birbirimize gülüp geçiyorum hepsine..önemli olan sizin eşinizle geçiminiz..cuma akşamı uğrayın hal hatırlarını sorun mümkün olduğunca güleryüzlü olun yarın görüşelim plan yaptık dediklerindede a öyle mi tüh bizde sinemaya gidicektik yada işyerinden arkadaşlarla buluşucaz bu haftasonu diyin..merak etmeyin anlamıyolarsa zamanla anlıycaklar,işim var dediğinizde laf mı sokuyolar gülün geçin evet beceriksizim heralde yetişmiyo diyin dalgaya vurun ama kesin tavrınızı koyun bunu yaparkende ne kendinizi ne eşinizi üzün işi kıvırmasını çok sonra öğreniyor insan..bende şimdi 15 günde bir görüşmenin yollarını arıyorum ama henüz başaramadım..kolay gelsin:) :3:

en iyi ben anlarım heralde sizi..bizim evimizde k.valideme 10 dk.ilk evlendiğimizde aynısının tıpkısını bizde yaşamıştık 1,5 yıl oldu hala her haftasonu görüşüyoruz bu onlara yetiyor mu hayır?her gidişimizde laf sokmalar başka bi yere gitsek tafralar hala var ama alıştık birbirimize gülüp geçiyorum hepsine..önemli olan sizin eşinizle geçiminiz..cuma akşamı uğrayın hal hatırlarını sorun mümkün olduğunca güleryüzlü olun yarın görüşelim plan yaptık dediklerindede a öyle mi tüh bizde sinemaya gidicektik yada işyerinden arkadaşlarla buluşucaz bu haftasonu diyin..merak etmeyin anlamıyolarsa zamanla anlıycaklar,işim var dediğinizde laf mı sokuyolar gülün geçin evet beceriksizim heralde yetişmiyo diyin dalgaya vurun ama kesin tavrınızı koyun bunu yaparkende ne kendinizi ne eşinizi üzün işi kıvırmasını çok sonra öğreniyor insan..bende şimdi 15 günde bir görüşmenin yollarını arıyorum ama henüz başaramadım..kolay gelsin:) :3:
değil mi canım insan zamanla öğreniyor..15 günde bir görüşmenin yolunu bulursan bana da mesaj at:28:bu arada bizim de aramız 10 dk:27:

offf bu gercekten zor bır durum, pekı esın senınle bırlıkte bahaneler uretıyormu gıtmemek ıcın.

artık abarttıklarını hissettiğinde uyduruyor.yada ben cnm işim var bişey söyle gitmeyelim deyince bir yalan üretiyor hemen ama bundan rahatsız oluyor.zaten işede yaramıyor.karşı tarafın tavır yapması yada kalkıp bize gelmesi oalyı daha karışık hale getiriyor...onun durumu yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal gibi....

cidden karışık bir durum:44:
karşı tarafta bir art niyet yok anladığım kadarıyla birbirine bağlı bir aile ve sürekli bir arada olmak istiyorlar.niyet kötü değil ama insanı buna zorlamaları hoş değil:20:
sen çalışıyorsun yeni evlisin biraz kendi halinize bırakmaları gerek sizi.bunları da göz önünde bulundurmaları gerek ama nerde o anlayış:31:
en iyisi eşinle güzelce konuş önce eşinin seni anlamasını sağla sonra da araya yavaş yavaş mesafe koy.

Cnm o zaten yardımcı hep bana.hiç dayanamıyor görüyorki yetişmiyor hep yardıma koşuyor.bak işte yetiştiremiyrm dediğimde yine kavga çıkıyor.yinemi problem deyip söylenmeye başlıyor.bak işte yapıyrz neyin yarım kalıyo diyor.onlar bizim annemiz babamız kıramayızki diyor.ben ne yapıyım arada kalıyorum hep diyor.sende haklısın ama ne yapabilirim bilmyrm diyor.benm için görmezden gel diyor.diyor da diyor işte....o böyle yumuşak olunca bişey yapamıyrm işte.sert çıksam istemiyrm gidemeyiz desem o üzülücek biliyrm.sonra gittiğimizde annesi bi taraftan ablası bi taraftan evlendin unuttun bizi davasına başlıycak.uzaaar gider bu böyle.uzar ama hepte netice aynı.onların istediği olur hep...

canım bilmem etkili olurmu ama hafta sonu gelmeden eşini başbaşa plan yapmaya ikna et bunun içinde kadınlığını kullan işve cilve falan işte belki herzaman olmasada arayı seyreltmiş olursun ne bilim işte aklıma bu geldi belki işe yarar en azından bir kaç hafta sonunu kurtarmış olursun

cidden karışık bir durum:44:
Karşı tarafta bir art niyet yok anladığım kadarıyla birbirine bağlı bir aile ve sürekli bir arada olmak istiyorlar.niyet kötü değil ama insanı buna zorlamaları hoş değil:20:
Sen çalışıyorsun yeni evlisin biraz kendi halinize bırakmaları gerek sizi.bunları da göz önünde bulundurmaları gerek ama nerde o anlayış:31:
En iyisi eşinle güzelce konuş önce eşinin seni anlamasını sağla sonra da araya yavaş yavaş mesafe koy.

eşim benianlıyo ama bişey yapamıyor.bunu benm halletmem lazım.bak mesela şimdi konuştum k.validemle akşama oraya gidicez.dedimki anne kardeşim geliyo hafta sonu(başka sehirde yaşıyor)bugün size gelelimki yarın ve cumartesi onunla oluruz dedim.çünkü pazartei sabah geri dönücek.o ne dese beğenirsin o zaman cumartesi akşam ve pazarda buraya gelin.kaynında eltinde küser.oysaki biliyorum kendi bozuldu bu duruma.ben onları ihmal etmiyorum bile.hafta sonum öyle geçicek diye kalkıp bugün yorgun argın gidicem oraya ki eve bir sürü iş götürüyrm gece illaki onları yapıcam,ama k.validem hala diğer 2 gününde peşinde:(((

canım bilmem etkili olurmu ama hafta sonu gelmeden eşini başbaşa plan yapmaya ikna et bunun içinde kadınlığını kullan işve cilve falan işte belki herzaman olmasada arayı seyreltmiş olursun ne bilim işte aklıma bu geldi belki işe yarar en azından bir kaç hafta sonunu kurtarmış olursun

yaptım cnm onuda yaptım.hafta sonu planımızı gerçekleştirdik.ama akşama kadar tel susumadı bitmedimi hadi gelin birazda burda oturun.yada bitmedimi hadi eve gidin size çaya gelicez.insanda heves kalmıyoki.hep bir rahatsızlık hisssettiriyolar ayrı olduğumuzdada

zor bir durum.karşı tarafta da kötü niyet yok.benim şunu yap diyeceğim her yolu denemişsin.bende aynı problemi yaşadım ama benim kayınvaldem anlayışlı çıktı.artık 'hadi şuraya gidelim' demiyor.biz gidiyoruz diyoe.eşimde ilk zamanlarda sanki haftasonlarını onların yaptığı programla geçirmek zorunda hissediyordu.istemesede tamam diyordu ama şimdi ben hiç bişey demeden yok anne işimiz var diyor işimiz varsa.bizde 6 aylk evliyiz.zamanla inşallah eşinizde alışır.senden ziyade eşinden işimiz var diye duymaları onları vazgeçirmede işe yarar.Kolay gelsin zor durum valla

eşim benianlıyo ama bişey yapamıyor.bunu benm halletmem lazım.bak mesela şimdi konuştum k.validemle akşama oraya gidicez.dedimki anne kardeşim geliyo hafta sonu(başka sehirde yaşıyor)bugün size gelelimki yarın ve cumartesi onunla oluruz dedim.çünkü pazartei sabah geri dönücek.o ne dese beğenirsin o zaman cumartesi akşam ve pazarda buraya gelin.kaynında eltinde küser.oysaki biliyorum kendi bozuldu bu duruma.ben onları ihmal etmiyorum bile.hafta sonum öyle geçicek diye kalkıp bugün yorgun argın gidicem oraya ki eve bir sürü iş götürüyrm gece illaki onları yapıcam,ama k.validem hala diğer 2 gününde peşinde:(((

canım bu insanlar laftan anlamıyor demek ki:26:
sana tek söyleyebileceğim şu eşin ailesine hayır gelemeyiz işimiz var şuraya gideceğiz böyle program yaptık gibi şeyler söylesin.yani sen birşey deme eşin kararlı bir şekilde yok desin
belki bir iki alınır kırılırlar ama zamanla alışırlar
sizde bu arada surat yapmışlar laf vurmuşlar falan takmayın gülün geçin:19:
yoksa bu düzen böyle devam eder şimdiden eşin gerekeni yapsın bence

Ya ne olacak bu erkek anaları.Niye gelinlerine üstlerine gelmiş kuma muamelesi yaparlar :) cıkarabılıceklerı kadar zorluk cıkarıp,cocuklarına ayrı bır yuva kurmalarına ragmen o yuvadada kendı duzenlerını kurmak ısterler?

Durumun anlattığına göre vahim ki bundan anladım eşin durumdan memnun sanırım bir 5-8 yılın bu şekilde geçecek yada evde evinle ilgilenemediğinden eşine kokmuş çoraplar yada ütülenmemiş gömlekler yıkanamamış pantalonları giydirde anlasın hangi evde bulunduğunu

Biz ilk evlendiğimizdede bir baktım anam her haftasonu ya cmt ya pazar mutlaka anne babasına gidiyoruz bunu farkettiğimde eşime söyledim ''Ben artık bu hafta sonu ne yapıcagımızı önceden bilmek istemiyorum'' dedim.Şimdilerde ben istediğimde yada 15 günde bir falan gidiyoruz.Onun annemin evinde olmasıyla benim onun ailesinin evinde olmamın aynı şey olmadığını ,o annemin evine gittiğinde ayaklarını uzatıp birasını içebildiğini yada uykusu geldiğinde uzanabildiğini yada annemle şakalaşabildiğini ama benimse biten çay bardaklarını takip etmek zorunda olduğumu sonra o bardakları yıkamam yada yerleştirmem gerektiğini uzuuuun uzuuun anlattım.Anladı sanırım...Umarım sende benım kadar sanslı olursun canım..

Kayınvalideniz , görümceniz ve eşinizin olduğu bir ortamda ( eşinizle önceden anlaşmalı) kımseyı kırmadan '' anne , abla benim bir sıkıntım var kimse içinden kötülük geçirmesin ben sizi seviyorum sizde bizi biliyorsunuz ama biz daha yeni evlendik,ben evimi işimin ağırlığından hala oturtamadım, çok yoruluyorum bu gezmelere biraz ara versek bizi mazur görseniz kapımız size her zaman açık ama biz eşimle biraz sakin bi şekilde dinlenmek istiyoruz '' derseniz EMİN olun anlarlar ..

başta küserler, laf söylerler ama alışırlar sonra .. ve emin olun daha bir kıymetli olursunuz
bu ne böyle her dk siyam ikizleri gb yaşanırmı ya ..

buda mı olmadı ..
o zaman bir zahmet eşiniz kırılsın .. ona açıkca bu durumu istemediğinizi
aılesiyle değil onunla evlendiğinizi ve çok yorulup yıprandıgınızı anlatın .
eğer bu düzen değişmezse sizin değişiceğinizide söyleyin Kararlı olun yani .. gözü kara görünün ..

değil mi canım insan zamanla öğreniyor..15 günde bir görüşmenin yolunu bulursan bana da mesaj at:28:bu arada bizim de aramız 10 dk:27:

daha önceki konularımı okuyanlar bilirler bende geçtim bu gibi durumlardan..hatta daha fazlalarını yaşadım...ki ne zaman kendimi migren,şeker,depresyon gibi hastalıklarla boğuşurken buldum hop dedim noluyo.:20:şu anda nasılmıyım merak eden varsa anlatayım...kayınvalidemlerle hala altlı üstlü oturuyoruz...canım isterse iniyorum canım istemezse hiç umrumda değil...eşim hadi gel diyo tamam sen git geliyorum diyorum o gidince yapıyorum bi kahve açıyorum neti beklesinler çokta tın..:33:.hafta sonları benden habersiz eşimle planmı yapmış ablası mesela mangal yakacaklar bahçede ben sonradan öğrenmişim bu haberi,oturuyorum bi güzel yiyorum yemeğimi onlar geldimi diyorum siz yiyin ben tokum geç haber verdiniz die aşağıya inmiyorum bile yapıyolar pişiriyolar kaynanamla hiç alakadar olmuyorum..yada bi düğün var kaynanam diyo yok sizin gidin işte biz yazlıkta olucaz görümcen çıkamaz bebekle bende diyorum valla işim var oğlun gitsin taksın takısını(istediğim zaman düğün falan giderim tabi)eşim birkaçkez surat falan yaptı baktı ben oralı olmuyorum bıraktı..ha bu arada bide beni bi ara tehdit etti bende senin ailene gitmiycem diye bende sen bilirsin onlar seni üzüyorsa kırıyorsa hiç gitme ben annemlerle konuşurum eşim gelmek istemiyor anne zorlamayın die adam şok oldu tabiii...işin komik tarafı o akşam kardeşim aradı abi gel çocuklarla toplandık takılıyoruz die baktım benden önce hazırlanmış:52:

Back
X